Άρθρο Ιγνάτιου Καϊτεζίδη στην εφημερίδα Μακεδονία

Λίγα λόγια και πολλά έργα. Έτσι πορεύτηκα όλα τα χρόνια στην αυτοδιοίκηση. Αρχικά ως δήμαρχος Πανοράματος και από το 2010 ως δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη. Και από το 2019 ως πρόεδρος της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας.

Όλα αυτά τα χρόνια είχαμε για σημαία κάτι καθόλου εύκολο μετά τον Καλλικράτη: να ενώσουμε δυνάμεις από όλες τις Δημοτικές Κοινότητες και να προχωράμε μπροστά όλοι μαζί, πέρα από κόμματα και πάνω από χρώματα! Μια αυτοδιοίκηση αποκλειστικά στην υπηρεσία του πολίτη.

Η ενότητα της τοπικής μας κοινωνίας που όλοι μαζί καταφέραμε είναι το μεγαλύτερο έργο μου στον δήμο, η σημαντικότερη προσφορά μου στον τόπο μας. Μόνο ενωμένοι μπορούμε να προοδεύουμε και να δημιουργούμε.

Καταφέραμε να κάνουμε έργο σε όλες τις δημοτικές ενότητες. Στην Πυλαία, το Πανόραμα, τον Χορτιάτη, την Εξοχή, στο Ασβεστοχώρι, στο Φίλυρο!

Καταφέραμε να υπηρετούμε με ποιότητα την καθημερινότητα και τις έκτακτες ανάγκες. Η αποτελεσματικότητά μας στην αντιμετώπιση του χιονιά γράφει ιστορία και τη γνωρίζουν πια σε όλη την Ελλάδα.

Δέσμευσή μου προσωπική να συνεχίσουμε να εκπλήσσουμε ευχάριστα τους συμπολίτες μας με πρωτοβουλίες ουσιαστικές και χρήσιμες, πρωτοπόρες πανελλαδικά, όπως την 24ωρη εναέρια επιτήρηση με drones κατά του κινδύνου πυρκαγιάς και άλλων έκνομων ενεργειών που προστατεύει τους συμπολίτες μας.

Από τότε που πρωτοεκλέχθηκα Δήμαρχος το κυρίαρχο ήταν η όρεξη για δουλειά που δε με εγκατέλειψε ποτέ μέχρι σήμερα. Θέλω πάντοτε να είμαστε συνεπείς στις υποχρεώσεις μας. Η αξιοπιστία σε ό,τι υποσχόμαστε και η δουλειά για να είμαστε συνεπείς είναι κάτι που είχα από τότε ως φιλοσοφία.

Θέλω αυτά που υπόσχομαι να τα κάνω και πράξη. Καλός δήμαρχος είναι ο νοικοκύρης δήμαρχος, είναι ο δήμαρχος με αγάπη για τον τόπο του και τους συμπολίτες του, με γνώση των θεμάτων του δήμου του και με αυτοδιοικητική λογική, που έχει την πόρτα του γραφείου του ανοιχτή για όλους τους δημότες με αγάπη.

Πολλή δουλειά, όραμα, ευαισθησία και ανθρωπιά για όλους. Ακόμη και στην τρέχουσα θητεία που όλοι ζήσαμε τις δυσκολίες του κορωνοϊού.

Με πανδημία, με χιλιάδες νεκρούς στη χώρα μας, με πόλεμο στην καρδιά της Ευρώπης και στη συνέχεια με ενεργειακή κρίση αλλά και με μειώσεις κονδυλίων προς τους δήμους που έφτασαν και στο 70%.

Παρόλα αυτά εμείς στον δήμο μας δε σταματήσαμε ποτέ να εργαζόμαστε για να προχωρήσουν τα έργα. Μικρά και μεγάλα.

Σήμερα έχουμε να επιδείξουμε έναν πραγματικά σπουδαίο απολογισμό, με πάνω από 174 σημαντικά έργα που έγιναν πραγματικότητα χάρις στα ευρωπαϊκά κονδύλια που εξασφαλίσαμε και τα οποία ξεπέρασαν τα 120 εκατομμύρια ευρώ.

 Έργα με τα οποία άλλαξε η εικόνα του τόπου μας και βελτιώθηκε η καθημερινότητα και η εξυπηρέτηση του πολίτη, ενώ σημαντική ήταν και η κοινωνική πτυχή της πολιτικής μας, καθώς αγκαλιάσαμε και προστατεύσαμε κυρίως τους ευπαθείς συμπολίτες μας.

Κοιτώντας προς τα εμπρός και την επόμενη πενταετία είμαστε πραγματικά υπερήφανοι για το νέο μας πρόγραμμα, το οποίο περιλαμβάνει 110 δράσεις και βασίζεται σε 9 κεντρικούς πυλώνες.

Έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε. Μαζί με την ομάδα του συνδυασμού «Δύναμη Ενότητας», μια ομάδα δυνατή, ενωμένη, με υποψηφίους που προέρχονται μέσα από την κοινωνία, που είναι δραστήριοι και επιτυχημένοι στον τομέα του ο καθένας.

Μια ομάδα που συνδυάζει την εμπειρία των παλαιοτέρων και τη φρεσκάδα των νέων. Βλέπετε η αυτοδιοίκηση δεν είναι ατομικό σπορ, αλλά πάντοτε συλλογικό και εμείς ενώνουμε δυνάμεις στην «Δύναμη Ενότητας» με τους 178 υποψήφιους συμβούλους, τη μεγαλύτερη δημοτική παράταξη που είχε ποτέ ο δήμος μας.

Λίγο πριν την κάλπη αυτό που ζητώ από τους συμπολίτες μου είναι μια καθαρή εντολή. Για να συνεχίσουμε και να ολοκληρώσουμε το έργο μας. Με δουλειά, με σοβαρότητα, ανθρωπιά και ταπεινότητα. Όπως πάντα.

Στην τοπική αυτοδιοίκηση δεν είσαι ό,τι λες αλλά ό,τι κάνεις. Έχω μάθει να κάνω αυτό που λέω και οι συνδημότες μου το αναγνωρίζουν πολλά χρόνια τώρα, το εκτιμούν και μας εμπιστεύονται. Πιστεύω ότι στις 8 Οκτωβρίου θα μας τιμήσουν και πάλι με την ψήφο τους.

  Η ευαισθησία και η σκληρή δουλειά θα συνεχίσει να μας οδηγεί. Οι δημότες μας θα είναι και πάλι στο κέντρο κάθε πολιτικής μας!

  Εκλογικά κέντρα

  Πανόραμα
  Κομνηνών 15, 1ος όροφος
  Τηλ. 2310 346 162

  Πυλαία
  Προφήτη Ηλία 32 (Πλατεία Δημαρχείου)
  Τηλ. 2310 330 323

  Ασβεστοχώρι
  Μακεδονομάχων 23
  Copyright © 2023. all rights reserved.
  Design by ADVISION