Άρθρο του Ιγνάτιου Καϊτεζίδη στην περιοδική έκδοση του Money Show 2023

Επιτέλους ανάπτυξη! Αυτό πρέπει να είναι το σύνθημα της πατρίδας μας για το 2023. Μετά από 10 χρόνια μνημονίων, 2,5 χρόνια πανδημίας και 12 μήνες ενός πολέμου στη μέση της Ευρώπης, που δημιούργησε έναν πρωτοφανή παγκόσμιο ενεργειακό πληθωρισμό, έχουμε μπροστά μας έναν μαραθώνιο. Για να πετύχουμε ανάπτυξη, καλύτερες υποδομές και περισσότερες επενδύσεις.

Παρά τη δύσκολη συγκυρία τα μηνύματα τόσο για την Ελλάδα όσο και για τη Θεσσαλονίκη δεν είναι αρνητικά. Το αντίθετο θα έλεγα.

Η Ευρώπη βρίσκεται δυναμικά στο πλευρό μας, καθώς η χώρα στέκεται με αυτοπεποίθηση στον πυρήνα του σχεδιασμού και των εξελίξεων και θα έχει το επόμενο διάστημα στη διάθεσή της πρωτοφανείς πόρους για να στηρίξει το νέο υπόδειγμα ανάπτυξης.

Για τη Θεσσαλονίκη τα καλά νέα είναι ότι μεγάλες εταιρίες, όπως η Cοsco, η Deloitte και η Pfizer, επιλέγουν την περιοχή μας για να υλοποιήσουν νέα και μεγαλεπήβολα σχέδια που θα τονώσουν την τοπική κοινωνία.

Ταυτόχρονα η Θεσσαλονίκη έχει αποκτήσει το ποιοτικό brand name και συζητιέται θετικά στην Ευρώπη, αλλά και σε όλο τον κόσμο. Καθόλου τυχαίο και το γεγονός ότι το CNN συστήνει την πόλη ως έναν από τους καλύτερους προορισμούς του city-break στην Ευρώπη. Όλα αυτά ενώ το μετρό μπαίνει επιτέλους στην τελική ευθεία κατασκευής, το αεροδρόμιο Μακεδονία έχει εκσυγχρονιστεί σημαντικά και το λιμάνι της Θεσσαλονίκης κάνει απτά βήματα σε τροχιά ανάπτυξης.

Μπορεί η αυτοδιοίκηση να «μπει» και αυτή στο τρένο της ανάπτυξης και να επιταχύνει την πορεία της; Η απάντησή μου είναι: Σαφώς και μπορεί.

Οι δήμοι και συνολικά η αυτοδιοίκηση απέδειξαν πρόσφατα ότι ξέρουν να βάζουν πλάτη στα δύσκολα. Το δείξαμε στη διάρκεια της πανδημίας όταν δώσαμε εξετάσεις και περάσαμε με πολύ καλό βαθμό τη δοκιμασία, καθώς σταθήκαμε δίπλα και αλληλέγγυοι στους πολίτες που το είχαν ανάγκη. Γι’ αυτό είμαι πραγματικά υπερήφανος ως πρόεδρος της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας, γι’ αυτόν τον όμορφο αγώνα που δώσαμε μαζί οι 38 δήμοι της περιοχής, έναν αγώνα που ακόμη συνεχίζεται.  

Αποδείξαμε ότι μπορούμε και τώρα: βοηθώντας σημαντικά στην ενίσχυση της ευρύτερης ανάπτυξης της Θεσσαλονίκης. Το ότι οι τουρίστες πλημυρίζουν τα αξιοθέατα της Θεσσαλονίκης, ότι γεμίζουν τα ξενοδοχεία, τα εμπορικά μαγαζιά και τα καταστήματα εστίασης, δεν είναι κάτι που ήρθε από μόνο του, αλλά ύστερα από δουλειά. Προήλθε χάρις στις προσπάθειες του δήμου Θεσσαλονίκης και του δημάρχου Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνου Ζέρβα για την τουριστική προβολή της πόλης. Εξίσου σημαντική είναι και η εξαιρετική προσπάθεια της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Απόστολου Τζιτζικώστα με τη δημιουργία του Film Office που έβαλε στην ατζέντα των διεθνών παραγωγών του Χόλιγουντ τη Θεσσαλονίκη. Ήδη μια πρώτη γεύση της κινηματογραφικής λάμψης του Χόλιγουντ πήραμε και εμείς στον δήμο μας, με τα γυρίσματα της ταινίας «Dirty Angels».

Μπορούμε, λοιπόν. Όταν έχουμε σχέδιο, πίστη στις δυνάμεις μας και διάθεση για συνεργασία.

Μπορούμε και θα τα καταφέρουμε όλοι μαζί.

  Η ευαισθησία και η σκληρή δουλειά θα συνεχίσει να μας οδηγεί. Οι δημότες μας θα είναι και πάλι στο κέντρο κάθε πολιτικής μας!

  Εκλογικά κέντρα

  Πανόραμα
  Κομνηνών 15, 1ος όροφος
  Τηλ. 2310 346 162

  Πυλαία
  Προφήτη Ηλία 32 (Πλατεία Δημαρχείου)
  Τηλ. 2310 330 323

  Ασβεστοχώρι
  Μακεδονομάχων 23
  Copyright © 2023. all rights reserved.
  Design by ADVISION