Έστειλε «Μήνυμα» η δημοτική Ενότητα Χορτιάτη

Ιγνάτιος Καϊτεζίδης σε Φίλυρο, Ασβεστοχώρι-Εξοχή και Χορτιάτη: Πάμε μαζί για τη μεγάλη νίκη!

«Την Κυριακή πάμε μαζί για τη μεγάλη νίκη. Oι κάλπες θα πρέπει να γεμίσουν με τα ψηφοδέλτια της Δύναμης Ενότητας. Είναι η ώρα της συμμετοχής και της ευθύνης. Στις 8 Οκτωβρίου σας ζητώ: Καθαρή εντολή από την πρώτη Κυριακή». Αυτό ήταν το μήνυμα που έστειλε ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης στις τελικές προεκλογικές συγκεντρώσεις που πραγματοποίησε η Δύναμη Ενότητας στο Φίλυρο, τον Χορτιάτη και το Ασβεστοχώρι-Εξοχή. Ολοκληρώνοντας τις περιοδείες διαλόγου που έκανε μαζί με τους συνεργάτες του και τους υποψηφίους του συνδυασμού του στις δημοτικές ενότητες του ορεινού όγκου του δήμου.

«Κάποιοι μας κάνουν κριτική γιατί λένε παραδίδουμε έργα λίγο πριν τις εκλογές. Τους λέω λοιπόν ότι εμείς παραδίδουμε τα έργα, όποτε τελειώνουν. Παραδώσαμε έργα και χθες και προχθές και πριν από 2 και πριν από 4 και πριν από 6 μήνες. Μήπως είχαμε και τότε εκλογές; Όχι, βέβαια. Θα συνεχίσουμε να παραδίδουμε έργα και αμέσως μετά τις εκλογές. Το θέμα όμως δεν είναι πότε παραδίδεις ένα έργο, αλλά αν αυτό είναι πραγματικό», σημείωσε.

Ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη κάνοντας τον απολογισμό της θητείας  του επισήμανε  ότι «τόσες κρίσεις μαζεμένες σε τόσο σύντομο διάστημα δεν έγιναν ποτέ ξανά. Πανδημία, πόλεμος στην Ουκρανία, ενεργειακή κρίση. Αποδείξαμε όμως ότι είμαστε για τα δύσκολα».

Ταυτόχρονα ζήτησε από τους πολίτες την Κυριακή 8 Οκτωβρίου καθαρή εντολή γιατί:

 • Ό,τι λέμε το κάνουμε.
 • Γιατί και ξέρουμε και θέλουμε και μπορούμε
 • Γιατί το παλεύουμε και νοιαζόμαστε όπως σήμερα

Ο  κ. Καϊτεζίδης παρουσίασε σε όλες τις συγκεντρώσεις το στίγμα του συνδυασμού του για την επόμενη ημέρα.

Για το Φίλυρο, όπου μίλησε σε ανοικτή συγκέντρωση που έγινε στην κεντρική πλατεία του  οικισμού, αναφέρθηκε στις 13 προτάσεις του συνδυασμού που -όπως είπε- οδηγούν το Φίλυρο στο αύριο. Μάλιστα για το νέο Παιδιατρικό Νοσοκομείο, έδωσε και την είδηση ότι την Τρίτη 31 Οκτωβρίου στελέχη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος θα βρίσκονται στο Φίλυρο για τις τελικές ανακοινώσεις και τα οριστικά χρονοδιαγράμματα του ιστορικού αυτού έργου. «Ξεκινάμε ένα εμβληματικό έργο που δίνει στο Φίλυρο υπερεθνικό εκτόπισμα».

Για τον Χορτιάτη και στην προεκλογική του ομιλία στην αίθουσα «Ιωάννης Μανωλεδάκης παρουσίασε τα φιλόδοξα σχέδια για την επόμενη θητεία: «Το αποχετευτικό  δίκτυο, την ολοκλήρωση σύγχρονου δικτύου ύδρευσης, το νέο, υπερσύγχρονο αθλητικό κέντρο με γήπεδο ποδοσφαίρου, στίβου και κλασσικής άθλησης, το νέο κοιμητήριο και η πλατεία και ένας νέος χώρος πολιτισμού-τοπόσημο με την ανάδειξη του Ρωμαϊκού Υδραγωγείου είναι μερικές από τις προτεραιότητές μας. Επίσης, ένα σημαντικό έργο στο κέντρο του Χορτιάτη είναι η ανάπλαση ολόκληρης της Οδού Μαρτύρων 2ας Σεπτεμβρίου που ολοκληρώσαμε τη μελέτη και η  αξιοποίηση της ιστορικής πλατείας στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, που λειτούργησε  μετά  από 10 αιώνες».

Για το Ασβεστοχώρι, όπου μίλησε στη Βιβλιοθήκη-Σκηνή Θεάτρου και απευθύνθηκε στους πολίτες τόσο του Ασβεστοχωρίου όσο και της Εξοχής, σημείωσε:

«Στο Ασβεστοχώρι είναι σημαντικό να ολοκληρώσουμε την αποχέτευση καταργώντας αναχρονιστικούς βόθρους, ενώ προχωρούν  η ανάπλαση με πεζοδρόμια, καθιστικά, φωτιστικά και νέο ασφαλτοτάπητα ολόκληρης της οδού Δημοκρατίας, η νέα παιδική χαρά, ο πολυχώρος πολιτισμού και η ανάδειξη της βιομηχανικής κληρονομιάς στο λατομείο “Αργυρώ” που “τρέχει” με χρηματοδότηση 2,5 εκατομμυρίων ευρώ από το ΕΣΠΑ, η αξιοποίηση του κτιρίου της ΧΑΝΘ για τον πολιτισμό και η ολοκλήρωση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου του.

Στην Εξοχή προχωρούν το Δημοτικό Σχολείο, η Κεντρική Πλατεία, το νέο κλειστό Γυμναστήριο, το νέο κέντρο πολιτισμού και το σύγχρονο Δίκτυο ύδρευσης και Αποχέτευσης, ενώ είναι ήδη έτοιμος ο χώρος για το πρώτο ΚΑΠΗ Εξοχής και το ξεκινάμε άμεσα.

Ακόμη ασφαλτοστρώσεις για όλο τον δήμο, ασφάλεια από τις πυρκαγιές και προστασία από έκνομες ενέργειες με σύγχρονα drones 24/24ωρο, μείωση έως 50% των δημοτικών τελών με το νέο σύστημα χρέωσης “pay as you throw”, ψηφιακός δήμος/έξυπνη πόλη, το πρόγραμμά μας για τα αδεσποτάκια με υιοθεσίες και στειρώσεις αλλά και σημαντικές πρόνοιες για τα άτομα με κινητικά προβλήματα και όλους τους ΑΜΕΑ συμπολίτες μας.

«Θέλω ο δήμος μου να φημίζεται για την ασφάλεια και την προστασία των πολιτών, για τις υποδομές του, την ποιοτική καθημερινότητα των πολιτών του, την σύγχρονη σχολική στέγη και φυσικά για τον ψηφιακό και ενεργειακό του μετασχηματισμό πάντοτε στην πρωτοπορία», σημείωσε ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη.

  Η ευαισθησία και η σκληρή δουλειά θα συνεχίσει να μας οδηγεί. Οι δημότες μας θα είναι και πάλι στο κέντρο κάθε πολιτικής μας!

  Εκλογικά κέντρα

  Πανόραμα
  Κομνηνών 15, 1ος όροφος
  Τηλ. 2310 346 162

  Πυλαία
  Προφήτη Ηλία 32 (Πλατεία Δημαρχείου)
  Τηλ. 2310 330 323

  Ασβεστοχώρι
  Μακεδονομάχων 23
  Copyright © 2023. all rights reserved.
  Design by ADVISION