Αγαπημένοι μου συμπολίτες,
Στις πρωτόγνωρα δύσκολες στιγμές που βιώνει η πατρίδα μας αντλούμε αισιοδοξία και πολύτιμα διδάγματα από την διπλή εορτή της 25ης Μαρτίου, τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου και την Μνήμη της Εθνικής Παλλιγενεσίας του 1821.
Το σύνθημα : «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Η ΘΑΝΑΤΟΣ»! είναι σήμερα περισσότερο επίκαιρο από ποτέ, καθώς με την επέλαση της πανδημίας COVID-19 έχουμε πλέον όλοι εκτιμήσει την σπουδαιότητα της ελευθερίας και την αξία της ανθρώπινης ζωής.
Πράγματα που θεωρούσαμε δεδομένα τώρα πια δεν είναι, καθώς προέχει η δημόσια υγεία.
Ειδικά φέτος που δεν θα πραγματοποιηθούν οι καθιερωμένες παρελάσεις, ας υψώσουμε την γαλανόλευκη στα μπαλκόνια μας για να κυματίζει την υπερηφάνεια, την αξιοπρέπειά και την ενότητά μας.
Αυτές τις ώρες, όσο δύσκολες κι αν είναι, το μυαλό μας ταξιδεύει στον Έβρο και την τεράστια προσπάθεια των παλληκαριών μας να κρατήσουν απαραβίαστα τα σύνορά μας. Τα σύνορα της Ευρώπης ολόκληρης.
Η αναμονή για ένα χαρμόσυνο Μήνυμα όπως αυτό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου αποκτά ακόμη μεγαλύτερη αξία και σημασία καθώς όλοι περιμένουμε την ευχάριστη είδηση που θα σηματοδοτήσει το τέλος της δοκιμασίας μας.
Οι περιστάσεις μας δίνουν την ευκαιρία να επανανοηματοδοτήσουμε «σκονισμένες» έννοιες όπως είναι η αυτογνωσία και η ατομική ευθύνη.
Ο μεγάλος μας ποιητής Κωστής Παλαμάς μας υπενθυμίζει ότι:
«Κι αν είναι πλήθος τ’ άσχημα
κι αν είναι τ’ άδεια αφέντες
φτάνει μια σκέψη, μια ψυχή
φτάνεις εσύ, εγώ φτάνω
να δώση νόημα στων πολλών την ύπαρξη ένας φτάνει.»
Όλα είναι στο χέρι μας. Μαζί θα παλέψουμε, μαζί θα νικήσουμε!
Χρόνια Πολλά στους εορτάζοντες και στις εορτάζουσες!🇬🇷
Χρόνια Πολλά σε όλους 🇬🇷