Αντιπολεμική σάτιρα από την Ισραηλιτική Κοινότητα
ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΕ και ΚΑΤΑΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΘΗΚΕ στο ΠΑΝΟΡΑΜΑ η θεατρική παράσταση «Τα ΜΩΡΑ τα φέρνει ο ΠΕΛΑΡΓΟΣ»
ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ, αλλά ταυτόχρονα συγκίνηση και πολύ γέλιο πρόσφερε στους θεατρόφιλους θεατές η ξεχωριστή παράσταση «Τα μωρά τα φέρνει ο πελαργός», που παρουσίασε η θεατρική ομάδα της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης «Entremosotros», σε συνεργασία με τον δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη και την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Τουρισμού.
Μια θεατρική παράσταση με ελεύθερη είσοδο και με την αυστηρή τήρηση όλων των προβλεπόμενων μέτρων για τον κορωνοϊό, στο Αμφιθέατρο «Σταύρος Κουγιουμτζής» του Δημαρχείου Πανοράματος που έγινε για καλό σκοπό καθώς οι θεατές αντί εισιτηρίου ενίσχυσαν με τρόφιμα μακράς διαρκείας το Ελληνικό Παιδικό Χωριό στο Φίλυρο.
Η αντιπολεμική σάτιρα των Μιχάλη Ρέππα και Θανάση Παπαθανασίου διαδραματίζεται στην κατοχική Θεσσαλονίκη, όπου επτά άνθρωποι προσπαθούν να προστατεύσουν ένα καινούριο μωρό που έρχεται στον κόσμο την ώρα που χιλιάδες Εβραίοι Θεσσαλονικείς μαρτυρούν στο Άουσβιτς, ενώ στην πόλη κυριαρχεί η πείνα και ο τρόμος, προκάλεσε συγκίνηση και ενθουσίασε το κοινό.
ΤΟ ΘΕΡΜΟ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΜΑ και τις επιδοκιμασίες των θεατών συγκέντρωσαν η κατά γενική ομολογία ευρηματική και άρτια σκηνοθεσία της Αναστασίας Τσακίρη, οι ενδυματολογικές επιλογές της Ρικέτα Ταρφών, καθώς και οι έξοχες ερμηνείες των ηθοποιών Σολ Γκερσών, Αλμπέρτο Σεβή, Αλίκη Άντζελ, Γωγώ Ασβεστά, Αλπμέρτο Πέρεζ, Σαλίνα Μαιρ, Γιώργου Κεμεκενίδη, Δαυίδ Ναχμία, Χρήστου Βυρώζη, Στελίνας Ζακάρ, Μίνας Αμανατίδου και Σάμι Πέρεζ.
Χαιρετισμό απηύθυναν ο δήμαρχος Ιγνάτιος Καϊτεζίδης και ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τουρισμού Σοφοκλής Κάλτσιος. Εκτός από τους εκατοντάδες θεατρόφιλους σε αυτό το ξεχωριστό κάλεσμα ανθρωπιάς παραβρέθηκαν ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας και οι βουλευτές Β’ Θεσσαλονίκης Θόδωρος Καράογλου και Σάββας Αναστασιάδης.
Το «παρών» του στην εκδήλωση έδωσε και ο εκπρόσωπος της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης Αλμπέρτος Γιομτωβ στον οποίο ο δήμαρχος κ. Καϊτεζίδης χάρισε την πλακέτα του Δήμου για το Ολοκαύτωμα του Χορτιάτη «σύμβολο Μνήμης της θυσίας τόσων αθώων ψυχών για να μην επαναληφθούν στο μέλλον άλλα Ολοκαυτώματα».
Μπορεί να είναι εικόνα 14 άτομα, άτομα που στέκονται και εσωτερικός χώρος