Απινιδωτής «Ζωής» στον δήμο μας  από την «Euromedica – Αρωγή»

To Kέντρο Αποκατάστασης «Euromedica- Αρωγή Θεσσαλονίκης»,  με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς στις 29 Σεπτεμβρίου, προχώρησε σε δωρεά στον Δήμο Πυλαίας- Χορτιάτη ενός φορητού απινιδωτή,  μίας  συσκευής που σώζει ζωές και είναι  απαραίτητη σε έκτακτα περιστατικά.   

Οι Αυτόματοι Εξωτερικοί Απινιδωτές είναι απλές συσκευές, η χρήση των οποίων είναι δυνατή και από μη ιατρικό/νοσηλευτικό προσωπικό. Εξασφαλίζουν πολύτιμο χρόνο μέχρι τη διακομιδή του ασθενούς στο Νοσοκομείο. Η τοποθέτηση τους αποδεδειγμένα σώζει ζωές, εδραιώνοντας το αίσθημα της ασφάλειας σε όλους τους πολίτες.

Η παράδοση του απινιδωτή πραγματοποιήθηκε από τον Διοικητικό Διευθυντή της «Euromedica Αρωγή Θεσσαλονίκης»  κ. Μιχάλη Σαμαρίνα στον Δήμαρχο Πυλαίας-Χορτιάτη κ. Ιγνάτιο Καϊτεζίδη . 

Μετά την παράδοση ακολούθησε ανοιχτό σεμινάριο επίδειξης χρήσης του απινιδωτή, το οποίο παρακολούθησαν οι υπάλληλοι του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη και οι μαθητές της ΣΤ’ τάξης του 4ου δημοτικού σχολείου Πυλαίας. Ξεχωριστή η παρουσία του μικρού μαθητή Αύγουστου Θωμαϊδη Κόττης, μέλους του “Kids save lives” που έκανε ζωντανή επίδειξη καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης.

Η πρωτοβουλία  εντάσσεται στην πολιτική του ομίλου Euromedica με έμφαση στην προσφορά υπηρεσιών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας υγείας υψηλής ποιότητας με επίκεντρο τη φροντίδα στον άνθρωπο και τη συνεισφορά στην κοινωνία. 

Ο όμιλος, όπως έδειξε και κατά την περίοδο της έξαρσης της πανδημίας, στέκεται αρωγός στην πολιτεία και στην κοινωνία, διαθέτοντας το δυναμικό της στην υπηρεσία του πολίτη.

  Η ευαισθησία και η σκληρή δουλειά θα συνεχίσει να μας οδηγεί. Οι δημότες μας θα είναι και πάλι στο κέντρο κάθε πολιτικής μας!

  Εκλογικά κέντρα

  Πανόραμα
  Κομνηνών 15, 1ος όροφος
  Τηλ. 2310 346 162

  Πυλαία
  Προφήτη Ηλία 32 (Πλατεία Δημαρχείου)
  Τηλ. 2310 330 323

  Ασβεστοχώρι
  Μακεδονομάχων 23
  Copyright © 2023. all rights reserved.
  Design by ADVISION