Γιορτή υιοθεσίας για τα αδέσποτα ζώα διοργανώνει στο Πανόραμα ο δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη σε συνεργασία με τα Φιλοζωϊκά Σωματεία
Με το σύνθημα «Ανοίξτε την αγκαλιά σας και υιοθετήστε ένα κουταβάκι» ο δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη σε συνεργασία με τα τοπικά Φιλοζωϊκά Σωματεία διοργανώνει το Σάββατο 12 Οκτωβρίου στις 11 το πρωί, στο Πέτρινο Δημοτικό σχολείο Πανοράματος, μεγάλη Γιορτή Υιοθεσίας για τα αδέσποτα κουταβάκια που φιλοξενούνται αυτή την εποχή σε δημοτικές εγκαταστάσεις. Στη διάρκεια της εκδήλωσης, που θα περιλαμβάνει πολλές εκπλήξεις, όσοι ενδιαφερόμενοι ψάχνουν σκυλάκι, θα τους δοθεί η δυνατότητα αν το θελήσουν να αποκτήσουν ένα εμβολιασμένο και αποπαρασιτωμένο κουταβάκι από εκείνα που έχει συγκεντρώσει και προστατεύει ο δήμος.
Ο «σεβασμός και η αγάπη για τα ζώα» είναι το σύνθημα της δημοτικής εκστρατείας που ξεκίνησε πριν από δώδεκα χρόνια και έχει ως στόχο της να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες και να προστατεύσει τα αδέσποτα ζώα.
«Η αγάπη μας για τα ζώα, τους φίλους μας, τους συμμάχους μας και η προστασία των αδέσποτων είναι πάνω απ’ όλα δείγμα πολιτισμού κι εμείς στο δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη έχουμε αποδείξει όχι στα λόγια, αλλά με πράξεις ότι είμαστε πολιτισμένοι, φιλάνθρωποι και φιλόζωοι. Με την ευκαιρία αυτής της γιορτής, ας κάνουμε και τώρα το ίδιο… Ας τους δώσουμε στέγη και αγάπη και είναι βέβαιο ότι θα το αναγνωρίσουν και θα μας το ανταποδώσουν πολλαπλάσια».
Στο πλαίσιο της φιλοζωϊκής του εκστρατείας ο δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη όλα αυτά τα χρόνια – καθώς και στο παρελθόν με ευθύνη των δημοτικών αρχών των τριών παλιών δήμων-  φροντίζει όλα τα αδέσποτα που συγκεντρώνονταν τα οποία στειρώνονταν αποπαρασιτώνονταν και εμβολιάζονταν, ενώ γινόταν και φιλοξενία τους σε ειδικό χώρο.
Παράλληλα ο δήμος συνδράμοντας  με όλες του τις δυνάμεις στην υιοθεσία αδέσποτων ζώων από τους δημότες δημοσιεύει φωτογραφίες αδέσποτων, που φιλοξενούνται κατά περιόδους σε δημοτικές εγκαταστάσεις. Υπάρχουν κουταβάκια αλλά και μεγαλόσωμα σκυλιά – καλοί φύλακες έτοιμα να φυλάξουν τον χώρο όσων τα αγαπήσουν, τα φροντίσουν και τα υιοθετήσουν! Να σημειωθεί ότι στην πρώτη περίπτωση, στα κουταβάκια, υπάρχει ενδεχόμενο να βρεθούν στο δρόμο, γεγονός που κανείς δεν θέλει. Φιλόζωοι και μη.