ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ: ΤΙΜΗΘΗΚΑΝ 12 γυναίκες που ξεχώρισαν  για την κοινωνική τους δράση και προσφορά

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ που συμμετέχουν ενεργά στα κοινωνικά, πολιτιστικά και εκπαιδευτικά δρώμενα της Θεσσαλονίκης αφήνοντας στην πόλη το προσωπικό τους αποτύπωμα, τίμησε ο Δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας. 

Την πραγματικά συγκινητική εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο «Σταύρος Κουγιουμτζής»  στο Πολιτιστικό Κέντρο του δημαρχείου Πανοράματος πλαισίωσαν με μελωδίες τους η “Χορωδία του Συλλόγου Αποφοίτων Αμερικανικού Κολλεγίου”, με μαέστρο τον Kostika Collaku και πιανίστα τη Βαλέρια Χαριτίδου.  

Κεντρικές ομιλήτριες της βραδιάς ήταν η εκπαιδευτικός  Ευπραξία Καρρά η οποία αναφέρθηκε «στην ευτυχία του να είσαι γυναίκα, ως σύντροφος, μάνα, αλλά και επαγγελματίας» και η  Αριάννα  Βατάκα, η οποία έκανε ένα σύντομη αναδρομή, στον αγώνα αναγνώρισης των δικαιωμάτων της γυναίκας, αλλά και στη δράση του Σοροπτιμιστικού συλλόγου Πανοράματος του οποίου είναι πρόεδρος.  

Ακολούθησε  η βράβευση σημαντικών γυναικών  του τόπου, με δυναμική δράση και κοινωνική προσφορά. Συγκεκριμένα τιμήθηκε με το αναμνηστικό του δήμου αλλά και έπαινο η Διευθύντρια Τροχαίας Θεσσαλονίκης, Παρασκευή Παπαγεωργοπούλου , μία διάκριση που έδωσε ο ίδιος ο δήμαρχος Ιγνάτιος Καϊτεζίδης «σε ένα εξαιρετικό στέλεχος της Ελληνικής Αστυνομίας με ευαισθησία για την κοινωνία και τον άνθρωπο». Επιπλέον τιμήθηκαν οι: 

 • ιδρύτρια και πρ. Πρόεδρος του Παιδικού Χωριού Φιλύρου, Ζωή Δανιηλίδου, τη διάκριση παρέλαβε η κόρη της Ελένη,
 • εκπρόσωπος της Ορθόδοξης Αδελφότητας «Χριστιανική Ελπίδα» Φιλύρου Ιουλία Χατζηδάκη,
 • εθελόντριες Πολιτικής Προστασίας Φιλύρου, Χρύσα Παπά – Νάκου και Μαρία Τζουμανίδου,
 • εθελόντρια Πολιτικής Προστασίας Πανοράματος, Μαρία Κοκκίνου,
 • ιδρύτρια της χορωδίας αποφοίτων Κολεγίου Ανατόλια Πίτσα Πασχάλη,
 • εκπρόσωπος των κυριών του συσσιτίου του Ιερού Ναού Προφήτη Ηλία Πυλαίας Εύη Κουρμέτη,
 • και οι κυρίες Μόρφω Ψωμά, Βασιλική Μαλιάτσου και Μαγδαληνή Τόκου από την Πυλαία  για τη δράση τους στη διατήρηση του πολιτισμού και εθίμων της περιοχής.   

Αναφερόμενος στον καθημερινό αγώνα των γυναικών για την ενίσχυση της Ισότητας, ο Δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, σημείωσε ότι «παρά τα βήματα που έχουν γίνει, ο δρόμος της ισότητας των δύο φύλλων είναι μακρύς και ο σημερινός εορτασμός υπενθυμίζει σε όλους μας ότι έχουμε καθήκον να προσπαθήσουμε ακόμη περισσότερο, για μια κοινωνία πλήρους και ουσιαστικής ισότητας».

Από τη μεριά της η αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Αθλητισμού Ανατολής Κωνσταντινίδου, που είχε την εποπτεία της εκδήλωσης, σημείωσε ότι «Βρισκόμαστε απόψε εδώ, γι αυτές τις γυναίκες που όπως είπε ο Ντοστογιέφσκι, που είναι ικανές από το μηδέν να κάνουν το παν. Τιμάμε την γυναίκα μάνα, σύζυγο, κόρη, εργαζόμενη, νοικοκυρά. Όχι όμως επετειακά, αλλά ως μια μέρα τιμής και σεβασμού της προσφοράς της στην κοινωνία».

Η βραδιά έκλεισε μελωδικά με τη ζωντανή συναυλία των αγαπημένων Θεσσαλονικών καλλιτεχνών Σωκράτη Παπαϊωάννου και Περσεφόνης Μηλιά, οι οποίοι καταχειροκροτήθηκαν από το κοινό.  

  Η ευαισθησία και η σκληρή δουλειά θα συνεχίσει να μας οδηγεί. Οι δημότες μας θα είναι και πάλι στο κέντρο κάθε πολιτικής μας!

  Εκλογικά κέντρα

  Πανόραμα
  Κομνηνών 15, 1ος όροφος
  Τηλ. 2310 346 162

  Πυλαία
  Προφήτη Ηλία 32 (Πλατεία Δημαρχείου)
  Τηλ. 2310 330 323

  Ασβεστοχώρι
  Μακεδονομάχων 23
  Copyright © 2023. all rights reserved.
  Design by ADVISION