ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ των δημοτικών εκλογών μέσω της ιστοσελίδας του δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη 

Με αφορμή τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, καθώς και τις ευρωεκλογές που θα διεξαχθούν την Κυριακή 26 Μαΐου 2019, ο δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη εξέδωσε αναλυτικό οδηγό προκειμένου να ενημερωθούν οι δημότες του σχετικά με το «Που και Πως ψηφίζουν».
Στο πλαίσιο αυτό ο δημότης θα μπορεί να έχει ακριβή ενημέρωση:

  • για την περιοχή και το τμήμα που καλείται να προσέλθει για να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα,
  • για τον αριθμό των εκλογικών τμημάτων, τις διευθύνσεις τους και τα αρχικά των ονομάτων που ψηφίζουν σε καθένα από αυτά.
  • για τα νέα εκλογικά τμήματα που έχουν προκύψει και για τον διαχωρισμό τους σε Α’ (ευρωεκλογές και Περιφέρεια) και Β’ (Δήμος και  Κοινοτικά Συμβούλια) εκλογικά τμήματα προκειμένου να μην υπάρξουν μεγάλες καθυστερήσεις  εξαιτίας της τετραπλής κάλπης.
  • για τον αριθμό των σταυρών προτίμησης που είναι επιτρεπτοί για το κάθε ψηφοδέλτιο σε κάθε μια από τις τέσσερις κάλπες.
  • για το ειδικό πρόγραμμα των υπηρεσιών του δήμου και τις ώρες που θα παραμείνουν ανοιχτά προκειμένου να εξυπηρετήσουν τους δημότες.

Ο δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη σας εύχεται Καλή Ευκολία στη διαδικασία της ψηφοφορίας και τονίζει ότι οι υπηρεσίες του δήμου θα βρίσκονται δίπλα στον κάθε δημότη οτιδήποτε χρειαστεί πριν και κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας σε όλα τα τηλέφωνα επικοινωνίας που αναφέρονται στην ανακοίνωση.

Μάθε πού και πώς ψηφίζεις εδώ

https://www.pilea-hortiatis.gr/c/ext/documents/get_file?mainid=36754

 

ΛΕΠΤΟ προς ΛΕΠΤΟ τα ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ της ΚΑΛΠΗΣ

Στο πλαίσιο της άμεσης και έγκυρης ενημέρωσης οΔήμος Πυλαίας-Χορτιάτη όπως και στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές, προσφέρει και αυτή τη φορά, στους δημότες του και σε όλους τους πολίτες τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν ζωντανά μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα του www.pilea-hortiatis.gr τα αποτελέσματα των Δημοτικών Εκλογών 2019, που αφορούν στον Δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη.

Οι αναφορές των αποτελεσμάτων, όπως και στις δημοτικές εκλογές του 2014, θα περιλαμβάνουν:

  • συγκεντρωτικά αποτελέσματα σε όλη την επικράτεια του Δήμου ανά συνδυασμό και αντίστοιχο γράφημαμε τα ποσοστά και τις έδρες ανά εκλογική περιφέρεια
  • αναλυτικά αποτελέσματα ανά κοινότητα ανά συνδυασμό
  • αποτελέσματα υποψήφιων δημοτικών συμβούλων ανά συνδυασμό και ανά δημοτική ενότητα
  • αποτελέσματα υποψήφιων συμβούλων κοινότητας ανά κοινότητα και ανά συνδυασμό

 

Ο Δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη με την τεχνική υποστήριξη του Τμήματος Τεχνολογιών Πληροφορικής & Επικοινωνιών (ΤΠΕ)και σε συνεργασία με τις υπηρεσίες του Δήμου και στις 6 δημοτικές κοινότητες πρωτοπορεί για άλλη μια φορά στοχεύοντας στην έγκυρη μετάδοση των εκλογικών αποτελεσμάτων και στην όσο το δυνατόν ταχύτερη ενημέρωση των πολιτών και των υποψήφιων συμβούλων.

ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ – ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ – ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ ΕΚΛΟΓΙΚΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ 

Εξαιτίας των τετραπλών εκλογών τα εκλογικά τμήματα έχουν διασπασθεί σε Α΄ και Β΄, και μάλιστα έχουν πολλαπλασιασθεί σε σχέση με κάθε προηγούμενη εκλογική διαδικασία. Στο Εκλογικό Τμήμα Α ψηφίζουμε για τις Ευρωεκλογές και την Περιφέρεια & στο Εκλογικό Τμήμα Β για τον Δήμο και τα Κοινοτικά Συμβούλια.

Τα Εκλογικά Τμήματα για τον Δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη όπως έχουν καθοριστεί σύμφωνα με την υπ΄αριθ. 276208(4532) (ΑΔΑ: Ψ9707ΛΛ-ΗΡΓ) απόφαση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας είναι συνολικά 172 για όλον τον δήμο μας έναντι των 80 στις τελευταίες εκλογές. Για τον σκοπό αυτό ορίστηκαν και νέα καταστήματα ψηφοφορίας ως εκλογικά κέντρα.

Να σημειωθεί ότι ο δήμος Πυλαίας Χορτιάτη είναι ο δήμος με τις λιγότερες υποψηφιότητες στο νομό Θεσσαλονίκης, καθώς στο Πρωτοδικείο κατατέθηκαν συνολικά πέντε συνδυασμοί.