🔺Δύο παραστάσεις αφιερωμένες στα 200 χρόνια από την επανάσταση
🔺Η «ΝΑΠΟΛΕΟΝΤΙΑ» του Ανδρέα Στάϊκου σε ΠΥΛΑΙΑ και ΦΙΛΥΡΟ
🔺ΜΙΑ ΞΕΚΑΡΔΙΣΤΙΚΗ ΚΩΜΩΔΙΑ ΜΕ ΔΩΡΕΑΝ ΕΙΣΟΔΟ
Δύο ποιοτικές παραστάσεις του θεατρικού έργου «Ναπολεοντία» του κορυφαίου θεατρικού συγγραφέα Ανδρέα Στάικου διοργανώνει ο δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη με αφορμή τον εορτασμό της επετείου των 200 χρόνων από την ελληνική επανάσταση του 1821.
Με ΔΩΡΕΑΝ είσοδο για το κοινό, ο δήμος δίνει την ευκαιρία σε όλους τους θεατρόφιλους να απολαύσουν την Τρίτη 20 Ιουλίου στον χώρο του Σινέ Πυλαία https://www.facebook.com/CinePylaia
στο Πέτρινο Πολιτιστικό Κέντρο Πυλαίας και την Τετάρτη 21 Ιουλίου στο Θεατράκι «Αμαδρυάς» στο δάσος Φιλύρου δύο εξαιρετικές παραστάσεις από τον θίασο ΘΕΣΙΣ σε σκηνοθεσία Κερασίας Σαμαρά. Παίζουν οι ηθοποιοί Κερασία Σαμαρά, Μιχάλης Μαρκάτης, Βίκυ Μαραγκάκη, Ιζαμπέλλα Φούλοπ, Χάρης Γρηγορόπουλος.
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ: Η «Ναπολεοντία» είναι μία ξεκαρδιστική ψευτοϊστορική κωμωδία που εκτυλίσσεται στην μετεπαναστατική Ελλάδα και αποτελεί ένα επίκαιρο σχόλιο επάνω στην αιώνια ιδιοσυγκρασία των Ελλήνων, που βασανίζονταν και ευλογούνταν ανέκαθεν από την διελκυστίνδα ανάμεσα σε Ανατολή και Δύση. Ο συγγραφέας, μέσα από το χαρακτηριστικό γλωσσικό του παιχνίδι, σχολιάζει τον ραγιαδισμό, τον βίαιο εξευρωπαϊσμό και την ξενομανία και, χρησιμοποιώντας ως όχημα την Ιστορία, στηλιτεύει τα διαχρονικά γνωρίσματα της ελληνικής κοινωνίας και την ιδιοσυγκρασία του Νεοέλληνα. Στην εξέλιξη του έργου που δίνει τροφή για πολιτική σκέψη, παρακολουθούμε πως οι δύο αταίριαστοι κόσμοι της ξενομανίας και της παράδοσης ομογενοποιούνται ακόμη και “διά ροπάλου”. Ο κοινωνικός ιστός των αγωνιστών Ελλήνων αλλοιώνεται, οι αληθινοί αγωνιστές γίνονται αντικείμενο εκμετάλλευσης και χλεύης και οι άδολοι και αγνοί αγώνες τους καθώς και οι καρποί τους παραδίδονται σε χέρια αμήχανα και δουλικά.
Η είσοδος είναι ελεύθερη με τηλεφωνική κράτηση προσκλήσεων στο τηλέφωνο 2313301062 για την Τρίτη 20 Ιουλίου & στο τηλέφωνο 2313322014 για την Τετάρτη 21 Ιουλίου.
Μπορεί να είναι εικόνα 2 άτομα και κείμενο που λέει "ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ Κομψή, ξεκαρδιστική, κωμωδία που εξελίσσεται στην μετεπαναστατική Ελλάδα εποχή της έλευσης ΝαποΝεοντία του Όθωνα. Κείμενα: Ανδρέας Στάικος, Σκηνοθεσία: Κερασία Σαμαρά Τρίτη Τετάρτη Είσοδος Ελεύθερη 20/7 21 21/7 κράτηση μπορεί να ώρα έναρξης έναρξης 21.00 21.00 Θερινό Θερινό Αμφιθέατρο Αμφιθέατρο Πέτρινου στο δάσος Πολιτιστικού Φιλύρου Κέντρου Πυλαίας ΔΗΜΟΣ ΠΥΛΑΙΑΣ-ΧΟΡΤΙΑΤΗ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ,ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΝΕΟΛΑΙΑΣ τέσσερα άτομα. Παρακαλείσθενα προσέλθετεε χώροτ θεάτρου. θέσεις ατηρηθούν ικανόνεςι ασφαλή πραγματοποίηση τηςεκδήλωσης. Τηλεφωνική Παραλαβή προσκλήσεων Προσκλήσεων 16.7 10.00-14.00 Δευτέρα 19.7, 10.00-14.00, από Τμήμα Πολιτισμού στο ημαρχείο, Σαμανίδη 21, Πανόραμα, Τηλεφωνική Προσι κλήσεων ηλέφων 2313 62 2313 14"