Δεκάδες μικροί και μεγάλοι βρέθηκαν στην περιοχή του 4ου δημοτικού σχολείου στην Πυλαία για να δούνε από κοντά την πρώτη «ΒΙΟΚΛΙΜΑΤΙΚΗ» πλατεία του δήμου μας.

Μια πολύ ιδιαίτερη πλατεία με ξεχωριστή περιβαλλοντική αρχιτεκτονική και με έντονη αναφορά στο περιβάλλον. Με ειδικές φυτεύσεις και υλικά, με διαδρομές και κεραμικά δάπεδα, με πέργκολες και καθιστικά, με συντριβάνι και μοντέρνο φωτισμό, μια πλατεία που αλλάζει την εικόνα της πόλης και γίνεται χώρος αναψυχής και συνάντησης των κατοίκων της περιοχής.

Η εκδήλωση ήταν μια μεγάλη γιορτή του κόσμου της Πυλαίας που είχε την ευκαιρία να γνωρίσει τη νέα του πλατεία, να βρεθεί με φίλους και να παρακολουθήσει ένα εξαιρετικό πρόγραμμα από τον Πολιτιστικό Χορευτικό Σύλλογο  «Dance Express» της Ελένης Σαρίδου.

Δυνατή νεανική μουσική, εντυπωσιακά κοστούμια και παρουσίες, νέα παιδιά που τα «έδωσαν όλα» στους ρυθμούς του hip-hop και νεαροί αστέρες που ξεσήκωσαν με φιγούρες break dance  όλο το κοινό που βρέθηκε σε αυτή την ωραία εκδήλωση, έκλεψαν την παράσταση.

_MG_3374

«Έργο για το περιβάλλον και την ποιότητα της ζωής μας» χαρακτήρισε ο δήμαρχος τη νέα πλατεία δηλώνοντας εντυπωσιασμένος από τη ζωντάνια των παιδιών που έδωσαν άλλο χρώμα σε αυτή τη μέρα και πρόσθεσε: «Το περιβάλλον είναι η πρώτη σκέψη μας στο σχεδιασμό της πόλης. Και η βιοκλιματική πλατεία είναι ένα χαρακτηριστικό δείγμα της σχέσης μας με το περιβάλλον. Τα παιδιά τίμησαν όπως άξιζε αυτή τη νέα πλατεία. Είμαι βέβαιος πως θα είναι καθημερινά γεμάτη με κόσμο. Εύχομαι από την καρδιά μου να γεμίζει πάντα με τόση ζωντάνια, να φιλοξενεί εκδηλώσεις και street events και να την χαίρονται όλοι οι συμπολίτες μας»

Η ΒΙΟΚΛΙΜΑΤΙΚΗ πλατεία έγινε με χρηματοδότηση από ευρωπαϊκούς και εθνικούς πόρους.