Ιγνάτιος Καϊτεζίδης: Δέσμευσή μου πως ό,τι υπάρχει στο προεκλογικό μας πρόγραμμα θα υλοποιηθεί! Συνέντευξη στην εφημερίδα Καρφίτσα

Να τον εμπιστευτούν για μία ακόμη φορά στην κάλπη, όπως κάνουν εδώ και πολλές θητείες, και να του δώσουν καθαρή εντολή στις εκλογές της Κυριακής, 8 Οκτωβρίου, ζητά από τους συνδημότες του ο δήμαρχος Πυλαίας – Χορτιάτη, Ιγνάτιος Καϊτεζίδης. 

Συνέντευξη στην Αναστασία Καρυπίδου

Ο κ. Καϊτεζίδης δηλώνει πως θα συνεχίσει να εργάζεται με όραμα, ευαισθησία και ανθρωπιά για όλους και δεσμεύεται πως ό,τι υπάρχει στο προεκλογικό πρόγραμμα της παράταξής του «Δύναμη Ενότητας» θα υλοποιηθεί.

-Δήμαρχε, ποιο μήνυμα θέλετε να στείλετε στους πολίτες λίγες ώρες προτού ανοίξουν οι κάλπες για τις αυτοδιοικητικές εκλογές;

Λίγα λόγια και πολλά έργα στον δήμο μας. Παρά τις δυσκολίες για τα έργα που ήταν τεράστιες σε όλη την Ελλάδα την προηγούμενη τετραετία, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και της ενεργειακής κρίσης, εμείς εδώ στον δήμο μας δε σταματήσαμε να εργαζόμαστε για να προχωρήσουν τα έργα.

Στο τέλος της θητείας μας έχουμε να επιδείξουμε έναν πραγματικά μεγάλο απολογισμό, με πάνω από 174 σημαντικά έργα που έγιναν πραγματικότητα χάρις κυρίως στα ευρωπαϊκά κονδύλια που εξασφαλίσαμε και τα οποία ξεπέρασαν τα 120 εκατομμύρια, ώστε να μην επιβαρυνθούν ούτε με 1 ευρώ οι συμπολίτες μας. Έργα με τα οποία άλλαξε η εικόνα του τόπου μας και βελτιώθηκε η καθημερινότητα και η εξυπηρέτηση του πολίτη, ενώ σημαντική ήταν και η κοινωνική πτυχή της πολιτικής μας.

Με 16 νέα σχολεία και σχολικές υποδομές, με τον ψηφιακό δήμο, το E-poledomiα και το E-15195, που έτυχε πανελλαδικής αναγνώρισης αλλά και άλλες 125 ηλεκτρονικές υπηρεσίες, που μάς αναδεικνύουν πρωταγωνιστές και στον τομέα αυτόν και πολλά πολλά έργα σε κάθε γειτονιά του δήμου μας.

Ότι το νέο μας πρόγραμμα για την επόμενη πενταετία περιλαμβάνει 110 δράσεις και βασίζεται σε 9 κεντρικούς πυλώνες. Και ότι έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε. Θα σηκώσουμε τα μανίκια και θα δουλέψουμε για το καλό των συμπολιτών μας! Όπως ακριβώς μας γνωρίζουνε και μας αγαπάνε οι συμπολίτες μας όλα αυτά τα χρόνια!

-Γιατί ο κόσμος να επιλέξει να σταυρώσει τον δικό σας συνδυασμό;

Γιατί να μας “σταυρώσουν”… Καλό το ερώτημα. Ιδίως παραμονές εκλογών που κάθε πολίτης αποφασίζει για το μέλλον του. Καθένας φυσικά έχει τα δικά του κριτήρια, και αυτό για εμάς τους υποψήφιους δημάρχους είναι μια δυσκολία. Να εντοπίσουμε δηλαδή τι είναι εκείνο που ελκύει τους

ψηφοφόρους. Αλλά και για εμάς η απάντηση είναι διαφορετική, αφού εξαρτάται από την πορεία του καθενός στον τομέα της αυτοδιοίκησης.

Σε ό,τι με αφορά, χαίρομαι γιατί η πλειοψηφία των πολιτών του δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη φαίνεται πως έχει την απάντηση, αφού σε κάθε εκλογική αναμέτρηση μας επιβραβεύει με ποσοστό πολύ πάνω από το 50%. Στις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές, το 2019, μας επιβράβευσε με ποσοστό 71% από την πρώτη Κυριακή.

Από το 1998 που εκλέχτηκα για πρώτη φορά δήμαρχος το κυρίαρχο ήταν η όρεξη για δουλειά που δε με εγκατέλειψε ποτέ μέχρι σήμερα. Θέλω πάντοτε να είμαστε συνεπείς στις υποχρεώσεις μας. Η συνέπεια σε ό,τι υποσχόμαστε και η δουλειά για να είμαστε συνεπείς είναι κάτι που είχα από τότε ως φιλοσοφία. Θέλω αυτά που υπόσχομαι να τα κάνω και πράξη. Γιατί ο καλός δήμαρχος στα μάτια των συμπολιτών του είναι ο νοικοκύρης δήμαρχος, είναι ο δήμαρχος με αγάπη για τον τόπο του και τους συμπολίτες του, με γνώση των θεμάτων του δήμου του και με αυτοδιοικητική λογική, που έχει την πόρτα του γραφείου του ανοιχτή για όλους τους δημότες με αγάπη. Πολλή δουλειά λοιπόν, όραμα, ευαισθησία και ανθρωπιά για όλους.

-Ζητάτε μία καθαρή εντολή από την πρώτη Κυριακή. Για ποιους λόγους;

Για να συνεχίσουμε και να ολοκληρώσουμε το έργο μας. Όπως πάντα -και αυτό το γνωρίζουν οι συμπολίτες μου όλα αυτά τα χρόνια- με δουλειά, με σοβαρότητα, ανθρωπιά και ταπεινότητα. Εξάλλου στην τοπική αυτοδιοίκηση δεν είσαι ό,τι λες, αλλά ό,τι κάνεις. Έχω μάθει να κάνω αυτό που λέω και οι συνδημότες μου το αναγνωρίζουν πολλά χρόνια τώρα, το εκτιμούν και μας εμπιστεύονται. Πιστεύω ότι στις 8 Οκτωβρίου θα μας εμπιστευτούν για μία ακόμη φορά.

-Τί μπορείτε να υποσχεθείτε στους δημότες σας για την επόμενη θητεία; Σε ποιους τομείς θα ρίξετε το βάρος;

Αυτό που επαναλαμβάνω πάντοτε από την ημέρα που πρωτοεκλέχτηκα είναι ότι πρέπει να κάνουμε τρία πράγματα: Να υπηρετούμε την καθημερινότητα με σύγχρονο τρόπο και ποιοτικό. Να υλοποιούμε τα σημαντικά έργα υποδομής που έχει ανάγκη ο τόπος μας. Να υπηρετούμε μια κοινωνική αγκαλιά για τους συμπολίτες μας. Δηλαδή να νοιώθουν ότι στο δήμο θα βρουν ανθρώπους που θα τους ακούσουν και θα παλέψουν μαζί τους.

Δεν έκρινα ποτέ κανέναν με βάση τον πολιτικό χώρο από τον οποίο προέρχεται. Ούτε εγώ πρόβαλα ποτέ το δικό μου πολιτικό χώρο στην άσκηση των καθηκόντων μου. Ο δήμος είναι δήμος ανοικτός για όλους τους πολίτες και πραγματικά αυτό αφαιρεί το επιχείρημα της κομματικής προέλευσης. Οι συμπολίτες μου εμπιστεύονται και αγαπούν τον Δήμαρχό τους και εγώ το ανταποδίδω με σκληρή δουλειά και αξιοπιστία. Δέσμευσή μου πως ό,τι υπάρχει στο προεκλογικό μας πρόγραμμα θα υλοποιηθεί!

-Έχετε συγκεκριμένες και κοστολογημένες προτάσεις έργων για κάθε περιοχή του δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη ξεχωριστά;

Είναι οι 9 πυλώνες που έχουμε ανακοινώσει στο προεκλογικό μας πρόγραμμα για όλο τον δήμο. Ξεκινώντας από την προστασία και την ασφάλεια με τα DRONES, με τα οποία προστατεύουμε τα δάση και τους δημόσιους χώρους, τις ασφαλτοστρώσεις με το πρόγραμμα μαμούθ των 10 εκ. €, τη μείωση κατά 50% των τελών, το περισσότερο φως και οικονομία με τις 9.500 led φωτιστικά, τις 7 νέες παιδικές χαρές και τα θεματικά πάρκα σε Φίλυρο, Ασβεστοχώρι, Χορτιάτη και Πυλαία, τη συνέχιση του ψηφιακού μετασχηματισμού του δήμου, τα 6 νέα σχολεία σε Πανόραμα, Πυλαία, Φίλυρο και Εξοχή, την υπηρεσία 15195 και Ε-15195, με την οποία εξυπηρετούμε όλη την καθημερινότητα και τις πρωτοποριακές προτάσεις για τους φίλους μας τα αδεσποτάκια, όπως το 0% δημοτικά τέλη σε όσους υιοθετούν αδέσποτα από το δημοτικό πρόγραμμα.

Όλα αυτά έρχονται να προστεθούν στα επιμέρους έργα που τρέχουν, σχεδιάζουμε και έχουμε εξασφαλισμένη χρηματοδότηση και στις 6 δημοτικές ενότητες του δήμου. Όπως κάναμε με συνέπεια όλα τα προηγούμενα χρόνια.

  Η ευαισθησία και η σκληρή δουλειά θα συνεχίσει να μας οδηγεί. Οι δημότες μας θα είναι και πάλι στο κέντρο κάθε πολιτικής μας!

  Εκλογικά κέντρα

  Πανόραμα
  Κομνηνών 15, 1ος όροφος
  Τηλ. 2310 346 162

  Πυλαία
  Προφήτη Ηλία 32 (Πλατεία Δημαρχείου)
  Τηλ. 2310 330 323

  Ασβεστοχώρι
  Μακεδονομάχων 23
  Copyright © 2023. all rights reserved.
  Design by ADVISION