Ι. ΚΑΪΤΕΖΙΔΗΣ: «…πρέπει να είμαστε μια κοινωνία συμπερίληψης, να μάθουμε να υποδεχόμαστε και να αποδεχόμαστε χωρίς προκατάληψη την αναπηρία…»

«ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΠΗΡΙΑ» για όλους τους μαθητές του δήμου Πυλαίας Χορτιάτη  

ΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «Γνωριμία με την Αναπηρία» με στόχο τη δημιουργία ενσυναίσθησης στους μικρούς μαθητές  πραγματοποιεί στα σχολεία σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες ο δήμος Πυλαίας Χορτιάτη σε συνεργασία με την Οργάνωση Metavasis Συμβουλευτική.  

Στο πλαίσιο αυτό ο δήμαρχος Ιγνάτιος Καϊτεζίδης και η αντιδήμαρχος Απασχόλησης, Κοινωνικής Προστασίας, Υγείας και Παιδείας Ελένη Γιαννούδη συνοδευόμενοι από συνεργάτες της Metavasis που αντιμετωπίζουν και οι ίδιοι προβλήματα αναπηρίας, επισκέφθηκαν το 2ο Δημοτικό σχολείο Πυλαίας, όπου ενημέρωσαν τα παιδιά με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών και της Διευθύντριας του σχολείου Ευαγγελίας Βουρτσάκη. 

«Στον δήμο μας κάνουμε μία μεγάλη προσπάθεια τον τελευταίο καιρό να βελτιώσουμε τις συνθήκες προσβασιμότητας για τα άτομα με κινητική αναπηρία, και για τα άτομα με προβλήματα όρασης, αλλά κυρίως προσπαθούμε να ενημερώσουμε τους μαθητές όλων των σχολείων μας για τα ζητήματα της αναπηρίας και γιατί πρέπει να είμαστε μια κοινωνία συμπερίληψης. Οφείλουμε να μάθουμε να υποδεχόμαστε και να αποδεχόμαστε χωρίς προκατάληψη την αναπηρία. Για τον λόγο αυτό ξεκινάμε μια ενημερωτική εκστρατεία όλων των παιδιών μαζί με την εταιρία Metavasis Συμβουλευτική την οποία θέλω να ευχαριστήσω για την καλή συνεργασία» τόνισε ο δήμαρχος Ιγνάτιος Καϊτεζίδης.

Από τη μεριά του ο εκπρόσωπος  της Metavasis, Γιάννης Καστούρας ενημέρωσε τους μαθητές για την καθημερινότητα που βιώνουν τα άτομα με αναπηρία, τονίζοντας ότι η αναπηρία μπορεί να εμφανιστεί ανά πάσα στιγμή στη ζωή οποιουδήποτε ανθρώπου, αλλά, επουδενί δεν αποτελεί τροχοπέδη για την ευζωία του και πρέπει να έχει τον απόλυτο σεβασμό από όλους. 

Μέσω του προγράμματος προγραμματίζονται επισκέψεις σε νηπιαγωγεία, δημοτικά σχολεία και γυμνάσια (σε παιδιά ηλικίας 4 έως 15 ετών) του δήμου Πυλαίας Χορτιάτη προκειμένου οι μαθητές να ακούσουν ενεργά άτομα με κινητική και οπτική αναπηρία να μιλούν βιωματικά για την καθημερινότητα τους. Στη συνέχεια ακολουθεί μια πολύ όμορφη εποικοδομητική κουβέντα με ερωτήσεις και απαντήσεις από τους υπεύθυνους του προγράμματος.

  Η ευαισθησία και η σκληρή δουλειά θα συνεχίσει να μας οδηγεί. Οι δημότες μας θα είναι και πάλι στο κέντρο κάθε πολιτικής μας!

  Εκλογικά κέντρα

  Πανόραμα
  Κομνηνών 15, 1ος όροφος
  Τηλ. 2310 346 162

  Πυλαία
  Προφήτη Ηλία 32 (Πλατεία Δημαρχείου)
  Τηλ. 2310 330 323

  Ασβεστοχώρι
  Μακεδονομάχων 23
  Copyright © 2023. all rights reserved.
  Design by ADVISION