Κάλαντα, μουσικές στους δρόμους και φωταγωγήσεις δημοτικών κτηρίων
Λαμπερές και φωτεινές οι Χριστουγεννιάτικες Ημέρες στον δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη
Λαμπερές και φωτεινές οι φετινές εορταστικές μέρες στον δήμο Πυλαίας-Χορτάτη. Παρά τις δύσκολες ημέρες που περνά όλη η ανθρωπότητα, αλλά και η χώρα μας, λόγω της πανδημίας, ο δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη ανανέωσε για άλλη μια χρονιά τον χριστουγεννιάτικο διάκοσμο στις Δημοτικές του Ενότητες έτσι ώστε το φως των Χριστουγέννων να λάμψει πιο έντονα και πιο λαμπερά σε όλες τις γειτονιές. Νέα επίστηλα, φώτα και λαμπιόνια, αλλά και τα παραδοσιακά χριστουγεννιάτικα δένδρα που άναψαν ήδη έχουν αποσπάσει κολακευτικά σχόλια.
Παραμονή και ανήμερα των Χριστουγέννων τα δημοτικά κτίρια φωταγωγήθηκαν δίνοντας ακόμη πιο έντονο το χριστουγεννιάτικο χρώμα, ενώ την παραμονή της Γέννησης του Θεανθρώπου χριστουγεννιάτικες και εορταστικές μουσικές ακούστηκαν στους κεντρικούς δρόμους του δήμου μας.
Mε απόλυτη προτεραιότητα στην προάσπιση της δημόσιας υγείας τηρήθηκε φέτος και το έθιμο με τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα, που έψαλλαν στον δήμαρχο Πυλαίας-Χορτιάτη, Ιγνάτιο Καϊτεζίδη στην αυλή του δημαρχείου χορωδίες και σύλλογοι. Ποδαρικό έκανε η Φιλαρμονική του δήμου, ενώ ακολούθησε η μπάντα της Ένωσης Ποντίων, με τα παραδοσιακά ποντιακά κάλαντα.
«𝞙ά𝞱𝞮 𝟀𝞺ό𝞶𝞸 𝞽έ𝞽𝞸𝞲𝞮ς 𝞰𝞵έ𝞺𝞮ς 𝞵𝞪𝞯ί 𝞵𝞮 𝞽𝞪 𝞦𝞺𝞲𝞼𝞽𝞸ύ𝞬𝞮𝞶𝞶𝞪 έ𝞺𝟀𝞮𝞽𝞪𝞲 𝞳𝞪𝞲 𝞰 𝞮𝞴𝞹ί𝞭𝞪 𝞬𝞲𝞪 𝞳𝞪𝞴ύ𝞽𝞮𝞺𝞮ς 𝞵έ𝞺𝞮ς. Έ𝟀𝞮𝞲 𝞼𝞰𝞵𝞪𝞼ί𝞪 𝞶𝞪 𝞵𝞰 𝟀ά𝞶𝞸𝞾𝞵𝞮 𝞽𝞰𝞶 𝞮𝞴𝞹ί𝞭𝞪 𝞳𝞪𝞲 𝞽𝞰𝞶 𝞹ί𝞼𝞽𝞰 𝞵𝞪ς ό𝞽𝞲 𝞱𝞪 𝞽𝞪 𝞳𝞪𝞽𝞪𝞿έ𝞺𝞸𝞾𝞵𝞮. 𝞢𝞽𝞸 𝞬𝞳𝞺ί𝞯𝞸 𝞽𝟂𝞶 𝞳𝞪𝞲𝞺ώ𝞶 𝞪𝞹𝞪𝞶𝞽ά𝞵𝞮 𝞵𝞮 𝞪𝞲𝞼𝞲𝞸𝞭𝞸𝞷ί𝞪, 𝞪𝞴𝞴𝞰𝞴𝞮𝞬𝞬ύ𝞰 𝞳𝞪𝞲 𝞿𝟂ς. 𝞛𝞮 𝞳𝞮𝞶𝞽𝞺𝞲𝞳ό 𝞵ή𝞶𝞾𝞵𝞪 𝞪𝞾𝞽ές 𝞽𝞲ς 𝞬𝞲𝞸𝞺𝞽ές 𝞶𝞪 𝞮ί𝞶𝞪𝞲 𝞵𝞮𝞽𝞪𝞭𝞸𝞽𝞲𝞳ή 𝞵ό𝞶𝞸𝞶 𝞰 𝞪𝞬ά𝞹𝞰!
𝞔ύ𝟀𝞸𝞵𝞪𝞲 𝞾𝞬𝞮ί𝞪, 𝟀𝞪𝞺ά 𝞳𝞪𝞲 𝞮𝞾𝞽𝞾𝟀ί𝞪 𝞼𝞮 ό𝞴𝞸𝞾ς. 𝞜𝞪 𝞹𝞪𝞺𝞪𝞵𝞮ί𝞶𝞸𝞾𝞵𝞮 𝞪𝞴𝞴𝞰𝞴έ𝞬𝞬𝞾𝞸𝞲»