«Καθαρή εντολή από την πρώτη Κυριακή», ζητά ο Ιγνάτιος Καϊτεζίδης δήμαρχος και εκ νέου υποψήφιος στον δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη ως επικεφαλής της παράταξης «Δύναμη Ενότητας»

Το σχέδιό του για την επόμενη μέρα του δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη περιγράφει στη συνέντευξή του στη Voria.gr ο νυν δήμαρχος και πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, Ιγνάτιος Καϊτεζίδης ο οποίος στην αναμέτρηση της ερχόμενης Κυριακήςφιλοδοξεί να επαναλάβει το εκπληκτικό αποτέλεσμα (71%) της πρώτης Κυριακής των εκλογών του 2019.

«Ζητώ μια καθαρή εντολή από την πρώτη Κυριακή. Για να συνεχίσουμε και να ολοκληρώσουμε το έργο μας», δηλώνει σε συνέντευξή του στη Voria.gr, προσθέτοντας ότι «έχουμε εξαγγείλει ένα ρεαλιστικό και κοστολογημένο πρόγραμμα, το οποίο δημιουργήθηκε μέσα από τον ζωντανό διάλογό μας όλα αυτά τα χρόνια με την τοπική κοινωνία».

Με χωριστές αναφορές σε καθεμιά από τις περιοχές του δήμου, το Πανόραμα, την Πυλαία, τον Χορτιάτη, Ασβεστοχώρι, Εξοχή, αλλά και το Φίλυρο, όπου θα δημιουργηθεί το εμβληματικό Παιδιατρικό Νοσοκομείο, ως δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος», ο κ. Καϊτεζίδης αναφέρεται στις προτεραιότητες και στο πρόγραμμα της επόμενης πενταετίας.

«Θέλω ο δήμος μου να φημίζεται για την ασφάλεια και την προστασία των πολιτών, για τις υποδομές του, την ποιοτική καθημερινότητα των πολιτών του, τη σύγχρονη σχολική στέγη και φυσικά για τον ψηφιακό και ενεργειακό του μετασχηματισμό πάντοτε στην πρωτοπορία των δήμων της χώρας», σημειώνει χαρακτηριστικά, ενώ απευθύνει πρόσκληση στους ανθυποψηφίους του για την επόμενη μέρα των εκλογών, λέγοντας πως «είμαι ανοιχτός σε κάθε δημιουργική πρωτοβουλία από όποια πλευρά και αν προέρχεται».

Είστε δήμαρχος που εκλεχθήκατε το 2019 από την πρώτη Κυριακή με 70% και από τα φαβορί για να επανεκλεγείτε. Είστε όμως και στη διοίκηση του δήμου πάνω από δύο δεκαετίες. Τι δεν κάνατε και θα το κάνετε με μια έβδομη θητεία;  

Γνωρίζετε πολύ καλά ότι για εμάς η δουλειά δεν σταματά ποτέ. Ο Δήμος δεν είναι κάτι στατικό. Οι ανάγκες προκύπτουν καθημερινά και πρέπει να ικανοποιούνται. Αναλογιστείτε πώς ήταν οι περιοχές που απαρτίζουν τον Δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη, όταν εκλέχτηκα πρώτη φορά δήμαρχος. Η μεταμόρφωση είναι εντυπωσιακή και ολική. Αλλά η παραγωγή έργου συνεχίζεται. Πάντα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης της ποιότητας ζωής των κατοίκων. Ο κόσμος αλλάζει και δουλειά του δημάρχου είναι να ακούει τους πολίτες, να αφουγκράζεται τις ανάγκες της κοινωνίας, να βρίσκει πραγματικές λύσεις, να δρομολογεί πραγματικά έργα και να τα υλοποιεί. Το τι έκανα κατά τη διάρκεια των θητειών μου είναι γνωστό στους κατοίκους του Δήμου μας και το επιβράβευσαν στην τελευταία εκλογή, όπως και σεις σημειώνετε με το εντυπωσιακό και καθολικό 70% από την πρώτη Κυριακή. Είναι αυτό ύψιστη τιμή για μένα και τους συνεργάτες μου και κίνητρό μας να συνεχίσουμε να δουλεύουμε με τον ίδιο ενθουσιασμό. Οι ίδιοι ζουν καθημερινά τα έργα που έγιναν και το αναγνωρίζουν. Όπως και τι σκοπεύουμε να κάνουμε ως διοίκηση στην επόμενη θητεία, με την κατάθεση ενός οργανωμένου σχεδίου δράσεων και προτάσεών μας για όλον τον δήμο, από άκρη σε άκρη. Η δουλειά μας επιβραβεύεται μέσα από τα ποσοστά εκλογής μας και δεν υπάρχει μεγαλύτερη ευθύνη από αυτήν. Βλέπω την κάθε θητεία μου ως κρίκο σε μία αλυσίδα αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη.

Αναφορικά με το ερώτημά σας για το τι σκοπεύουμε μέσα στην επόμενη θητεία. Θα προσπαθήσω σύντομα και ενδεικτικά να σας αναφέρω κάποια από τα σχέδια μας για κάθε περιοχή.

Για την Πυλαία θα ήταν παράλειψη να μην αναφερθώ στο νέο παραλιακό μέτωπο που εμείς οραματικά τού δώσαμε χρήσεις γης με το ΓΠΣ και χωροθετήσαμε σε ΦΕΚ τη μαρίνα σκαφών Πυλαίας, την ανάπλαση της κεντρικής οδού 17 Νοέμβρη στα Κωνσταντινουπολίτικα, που αποτελεί και το μεγαλύτερο έργο αστικής ανάπλασης στον Δήμο μας, την ενεργειακή αναβάθμιση του Κλειστού Γυμναστηρίου που παραδίδεται καινούργιο αλλά και τις διευθετήσεις των ρεμάτων «Κυψέλη» και «Περιφερειακής Τάφρου» για την αντιπλημμυρική μας θωράκιση. Ακόμα το μεγαλύτερο Σύγχρονο Πολιτιστικό Κέντρο στις εγκαταστάσεις του Μουσικού Σχολείου Πυλαίας και φυσικά το Μουσείο Παιδικού Παιχνιδιού, το καλύτερο στη χώρα. Θυμηθείτε με γι’ αυτό που γράφω, θα το επισκέπτονται από όλη την Ελλάδα με την πρωτότυπη συλλογή 20.000 σπάνιων παιχνιδιών της οικογένειας “Μαριάννας και Γιώργου Βιλδιρίδη”.  Προσθέστε σε αυτά το σπίτι του Χάντμπολ, την πλατεία στην Αγία Γλυκερία και την ανάπλαση στη Δελφών, τα δύο νέα σχολεία, τους σταθμούς φόρτισης δημοτικών και ιδιωτικών οχημάτων και τη Βιολογική αγορά και θα δείτε γιατί θα είναι πολύ δημοφιλής η Πυλαία και γιατί θα προσελκύει και ψηφιακούς νομάδες.

Για το Πανόραμα τώρα ένα από τα πιο σημαντικά έργα είναι η κατασκευή του υπόγειου parking με ταυτόχρονη ανάπλαση της αυλής του Πέτρινου δημοτικού σχολείου σε χώρο περιπάτου που πρώτος οραματίστηκα και ξεκίνησα για να το αναβάλλουν λίγοι συμπολίτες μας με δικαστικές προσφυγές αλλά τώρα το προχωράμε για δημοπράτηση, το 2ο Κλειστό Γυμναστήριο στο «Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο», η ανάπλαση του λόφου Ανάληψης, αλλά και οι αναπλάσεις και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο του οικισμού. Φυσικά και οι υποδομές: Κυκλικοί κόμβοι, σταθμοί φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων  και ένα Ειδικό χωρικό σχέδιο που θα αλλάξει το κέντρο του Πανοράματος.

Για τον Χορτιάτη τα σχέδιά μου είναι ιδιαίτερα φιλόδοξα: Το αποχετευτικό  δίκτυο, ολοκλήρωση σύγχρονου δικτύου ύδρευσης, νέο, υπερσύγχρονο αθλητικό κέντρο με γήπεδο ποδοσφαίρου, στίβου και κλασσικής άθλησης, νέο κοιμητήριο και πλατεία, και ένας νέος χώρος πολιτισμού-τοπόσημο με την ανάδειξη του Ρωμαϊκού Υδραγωγείου. Ένα σημαντικό έργο για μας στο κέντρο του Χορτιάτη είναι η ανάπλαση ολόκληρης της Οδού Μαρτύρων 2ας Σεπτεμβρίου που ολοκληρώσαμε τη μελέτη και η αξιοποίηση της ιστορικής πλατείας στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, που λειτούργησε  μετά  από 10 αιώνες. Φυσικά και η ολοκλήρωση του κλειστού μας γυμναστηρίου που κατασκευάζεται ήδη και θα είναι έτοιμο την άνοιξη του 2024.

Στο Φίλυρο ξεχωρίζω το σύγχρονο δίκτυο ύδρευσης  8 εκατ. ευρώ εντός και εκτός οικισμού, το νέο παιδιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης/ΙΣΝ, έργο εμβληματικό μαζί με τα έργα που το συνοδεύουν και θα αλλάξουν τη μοίρα της περιοχής. Μάλιστα στις 31 Οκτωβρίου, ημέρα Τρίτη, όλο το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» θα είναι στο Φίλυρο για τις τελικές ανακοινώσεις. Για τα παιδιά μας, το νέο δημοτικό σχολείο και η ολοκαίνουργια παιδική χαρά στο κέντρο του. Και φυσικά το νέο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο που θα ολοκληρωθεί πριν τελειώσει το 2023.

Στο Ασβεστοχώρι σημαντικό να ολοκληρώσουμε την αποχέτευση καταργώντας τους αναχρονιστικούς βόθρους, η ανάπλαση με πεζοδρόμια, καθιστικά, φωτιστικά και νέο ασφαλτοτάπητα ολόκληρης της κεντρικής οδού Δημοκρατίας, η νέα παιδική χαρά, ο πολυχώρος πολιτισμού και η ανάδειξη της βιομηχανικής κληρονομιάς στο λατομείο “Αργυρώ” που “τρέχει” με χρηματοδότηση 2,5 εκατ. ευρώ από ΕΣΠΑ, η αξιοποίηση του κτηρίου της ΧΑΝΘ για τον πολιτισμό και η ολοκλήρωση του ΓΠΣ του.

Στην Εξοχή το πρόγραμμά μας αφορά Δημοτικό Σχολείο, Κεντρική Πλατεία, νέο κλειστό Γυμναστήριο, νέο κέντρο πολιτισμού και σύγχρονο Δίκτυο ύδρευσης και Αποχέτευσης. Είναι ήδη έτοιμος ο χώρος για το πρώτο ΚΑΠΗ Εξοχής και το ξεκινάμε άμεσα.

Με όλα αυτά μπορείτε να έχετε μια εικόνα από τον δήμο μας σε πέντε χρόνια από σήμερα. Θέλω ο δήμος μου να φημίζεται για την ασφάλεια και την προστασία των πολιτών, για τις υποδομές του, την ποιοτική καθημερινότητα των πολιτών του, τη σύγχρονη σχολική στέγη και φυσικά για τον ψηφιακό και ενεργειακό του μετασχηματισμό πάντοτε στην πρωτοπορία των δήμων της χώρας.

Ποιος θα είναι ο δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη σε πέντε χρόνια από σήμερα με δήμαρχο τον Ιγνάτιο Καϊτεζίδη; Τι προτίθεστε να αλλάξετε στις δημοτικές ενότητες;

Σας διαβεβαιώνω ότι θα είναι καλύτερος, πιο σύγχρονος και περισσότερο λειτουργικός. Συνεχίζουμε όπως ακριβώς έχουμε μάθει. Βάζουμε στην επόμενη θητεία μας τον πήχη ακόμα πιο ψηλά, γιατί αυτό αξίζει στους συνδημότες μας, γιατί αυτό εξάλλου έχουν μάθει και περιμένουν από τη δική μας διοίκηση. Για την επόμενη πενταετία έχουν σχεδιαστεί και δρομολογηθεί 119 δράσεις και έργα κάθε κλίμακας, εστιασμένα σε κάθε δημοτική ενότητα, σε κάθε γειτονιά. Προτάσεις αναβάθμισης και έργα προσανατολισμένα στις ανάγκες και στις δυνατότητες κάθε περιοχής ξεχωριστά, με σκοπό πάντα τη βελτίωση της ζωής όλων των κατοίκων, την ασφάλεια και την προστασία. Όλα αυτά αναλυτικά περιγράφονται στο πρόγραμμα – δέσμευσή μας για την επόμενη θητεία που είναι και ο οδηγός για τις δράσεις μας.

Ποιες είναι πλέον οι προτεραιότητες για τον δήμο; Ποια τα κυριότερα έργα που θέλετε να κάνετε στα επόμενα πέντε χρόνια;

Έχουμε εξαγγείλει ένα ρεαλιστικό και κοστολογημένο πρόγραμμα, το οποίο δημιουργήθηκε μέσα από τον ζωντανό διάλογό μας όλα αυτά τα χρόνια με την τοπική κοινωνία. Το σχέδιό μας για τη νέα θητεία στηρίζεται σε 9 βασικούς πυλώνες που αφορούν το σύνολο της πόλης μας: η προστασία και ασφάλεια των δασών από κινδύνους πυρκαγιάς και των πολιτών από έκνομες ενέργειες μέσω της 24ωρης πτήσης drones, οι ασφαλτοστρώσεις 10 εκατ. ευρώ σε όλον τον δήμο για την  ασφάλεια του οδικού δικτύου, η κατά 50% μείωση των δημοτικών τελών σε συνδυασμό με πράσινες οικολογικές πρακτικές, το περισσότερο LED φως παντού, τα θεματικά πάρκα – παιδικές χαρές, ο ψηφιακός δήμος – «έξυπνη πόλη», τα 6 νέα σχολικά συγκροτήματα για τα παιδιά μας, η ενίσχυση των υπηρεσιών της εξυπηρέτησης της καθημερινότητας μέσω του 15195 και η επιβράβευση όσων υιοθετήσουν ένα αδεσποτάκι με πλήρη απαλλαγή τους από τα δημοτικά τέλη! Όλα σημαντικά, στοχευμένα και πρωτοποριακά όπως βλέπετε, δίνουν λύσεις στις σύγχρονες ανάγκες των συμπολιτών μας.

Από την απλή αναλογική στην ενισχυμένη. Φέτος έχετε τρεις αντιπάλους απέναντί σας. Η προεκλογική εκστρατεία σας είναι πιο χαλαρή; Τους θεωρείτε υπολογίσιμους αντιπάλους;

Καταρχάς, δεν τους θεωρώ αντιπάλους. Είναι ανθυποψήφιοί μου αφού όλοι μαζί δηλώνουμε ότι επιθυμούμε το καλό του τόπου μας. Γι’ αυτό και μετά τις εκλογές είμαι ανοιχτός σε κάθε δημιουργική πρωτοβουλία από όποια πλευρά και αν προέρχεται.  Ωστόσο, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν είσαι ό,τι λες, αλλά ό,τι κάνεις. Θεωρώ ότι η εμπειρία, η ικανότητα διοίκησης και το αποδεδειγμένο έργο, είναι οι παράγοντες που καθορίζουν την κρίση των δημοτών πάνω από την κάλπη. Εκεί θα ζυγίσουν τα πράγματα και θα αποφασίσουν που θα εμπιστευτούν το μέλλον του τόπου τους. Δεν έχω συνηθίσει να χαλαρώνω τους ρυθμούς δουλειάς μου, η τοπική αυτοδιοίκηση δεν είναι δίμηνο σπριντ εξαγγελιών, αλλά ένας συνεχόμενος μαραθώνιος παραγωγής έργου. Εξάλλου, η προεκλογική μου εκστρατεία δεν είναι κούρσα εναντίον των άλλων συνυποψήφιων μου, αλλά υπέρ των συμπολιτών μου. Αφορά τη σωστή ενημέρωση των κατοίκων του δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη για τα πεπραγμένα και πρωτίστως τον προγραμματισμό μας για την επόμενη μέρα της πόλης μας. Η ψήφος τού κάθε πολίτη έχει αξία και οφείλει να είναι ενημερωμένος. Κάνω λοιπόν με το ίδιο πάθος την προεκλογική μου εκστρατεία, όπως θα την έπραττα ακόμη και αν έτρεχα μόνος στην κούρσα αυτήν.

Γιατί να ψηφίσει ξανά ο δημότης Πυλαίας – Χορτιάτη τον Ιγνάτιο Καϊτεζίδη;

Καλό το ερώτημά σας. Ιδίως τώρα που είμαστε λίγες μέρες πριν τις εκλογές και όπου κάθε πολίτης αποφασίζει για το μέλλον του. Καθένας φυσικά έχει τα δικά του κριτήρια και αυτό για εμάς τους υποψήφιους δημάρχους είναι μια δυσκολία. Να εντοπίσουμε δηλαδή τι είναι εκείνο που ελκύει τους ψηφοφόρους. Αλλά και για εμάς η απάντηση είναι διαφορετική, αφού εξαρτάται από την πορεία του καθενός στην αυτοδιοίκηση.

Σε ό,τι με αφορά, χαίρομαι γιατί η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών του δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη φαίνεται πως έχει την απάντηση, αφού σε κάθε εκλογική αναμέτρηση μας επιβραβεύει με ποσοστό πολύ πάνω από το 50%. Στις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές, το 2019, μας επιβράβευσε με ποσοστό 71% από την πρώτη Κυριακή.

Από το 1998 που εκλέχτηκα για πρώτη φορά δήμαρχος το κυρίαρχο ήταν η όρεξη για δουλειά που δεν με εγκατέλειψε ποτέ μέχρι σήμερα. Θέλω πάντοτε να είμαστε συνεπείς στις υποχρεώσεις μας. Η συνέπεια σε ό,τι υποσχόμαστε και η δουλειά για να είμαστε συνεπείς είναι κάτι που είχα από τότε ως φιλοσοφία. Θέλω αυτά που υπόσχομαι να τα κάνω πράξη. Γιατί ο καλός δήμαρχος στα μάτια των συμπολιτών του είναι ο νοικοκύρης δήμαρχος, είναι ο δήμαρχος με αγάπη για τον τόπο του και τους συμπολίτες του, με γνώση των θεμάτων του δήμου και με αυτοδιοικητική λογική, που έχει την πόρτα του γραφείου του ανοιχτή για όλους τους δημότες με αγάπη. Πολλή δουλειά, όραμα, ευαισθησία και ανθρωπιά για όλους.

Ζητώ λοιπόν μια καθαρή εντολή από την πρώτη Κυριακή. Για να συνεχίσουμε και να ολοκληρώσουμε το έργο μας. Όπως πάντα – και αυτό το γνωρίζουν οι συμπολίτες μου όλα αυτά τα χρόνια – με δουλειά, με σοβαρότητα, ανθρωπιά και ταπεινότητα.

Εξάλλου στην τοπική αυτοδιοίκηση δεν είσαι ό,τι λες, αλλά ό,τι κάνεις. Έχω μάθει να κάνω αυτό που λέω και οι συνδημότες μου το αναγνωρίζουν πολλά χρόνια τώρα, το εκτιμούν και μας εμπιστεύονται. Πιστεύω ότι την ερχόμενη Κυριακή θα μας εμπιστευτούν για μία ακόμη φορά.

Ακόμη γιατί έχω μαζί μου ικανότατους υποψήφιους δημοτικούς και κοινοτικούς συμβούλους, νέους αλλά και έμπειρους, φρέσκους και καταξιωμένους που εκπροσωπούν την τοπική κοινωνία με αντιπροσωπευτικό τρόπο. Ένα πλήρες ψηφοδέλτιο παντού, που δεν έχει κανένας άλλος συνδυασμός, με ανθρώπους-ενεργούς πολίτες μέσα από την κοινωνία μας.

Για όλους αυτούς τους λόγους και επιπλέον γιατί κατάφερα να ενώσω δυνάμεις από όλες τις δημοτικές ενότητες, από όλα τα κόμματα, με μόνη μου σημαία την αυτοδιοίκηση και την αποτελεσματικότητα στην υπηρέτηση του τόπου μου, τολμώ να κοιτάξω τους συμπολίτες μου στα μάτια και να τους ζητήσω να εμπιστευθούν και πάλι τον Ιγνάτιο Καϊτεζίδη για δήμαρχό τους στον δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη. Για όλους αυτούς τους λόγους λοιπόν θα μας ψηφίσουν εκ νέου οι συμπολίτες μας στις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου.

  Η ευαισθησία και η σκληρή δουλειά θα συνεχίσει να μας οδηγεί. Οι δημότες μας θα είναι και πάλι στο κέντρο κάθε πολιτικής μας!

  Εκλογικά κέντρα

  Πανόραμα
  Κομνηνών 15, 1ος όροφος
  Τηλ. 2310 346 162

  Πυλαία
  Προφήτη Ηλία 32 (Πλατεία Δημαρχείου)
  Τηλ. 2310 330 323

  Ασβεστοχώρι
  Μακεδονομάχων 23
  Copyright © 2023. all rights reserved.
  Design by ADVISION