ΚΑΛΤΣΙΟΣ ΣΟΦΟΚΛΗΣ

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1978 και μεγάλωσε στο Πανόραμα. Γονείς του είναι ο Δημήτριος και η Φωτεινή και αδέλφια του ο Παντελής και ο Αλέξανδρος. Είναι πατέρας του Δημήτρη (17 ετών) και της Βίλυς (14 ετών).
Φοίτησε στην Ελληνογαλλική σχολή Καλαμαρί.
Είναι Πτυχιούχος Οικονομικών Επιστημών και Διοίκησης Επιχειρήσεων του American College of Thessaloniki (ACT) – Κολλέγιο Ανατόλια.
Από το 2009 είναι Διευθύνων Σύμβουλος και Οικονομικός Διευθυντής της Εμπορικής και Βιομηχανικής Εταιρείας Αυτοκινήτων “Auto Κάλτσιος ΑΕ” και διετέλεσε Διευθύνων Σύμβουλος της “ Fiat Auto Quatro ΑΕ” και Διευθυντής Προσωπικού της “Fiat Ανδρεάδης ΑΕ”.
Είναι Στέλεχος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, Ασφαλιστικός Διαμεσολαβητής, Πιστοποιημένος Πωλητής Αμοιβαίων Κεφαλαίων και βραβευμένος Σύμβουλος Ασφαλιστικών και Οικονομικών Προϊόντων της Interamerican.
Είναι Μέλος του Επαγγελματικού, Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου και του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης (Κ.Ω.Θ.) και συμμετέχει στη Μεικτή Χορωδία και στη Νεανική Χορωδία του δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη.
Είναι Μέλος στην Ελληνική Εταιρία για τη Σκλήρυνση Κατά Πλάκας και στη “Λάμψη”. Έχει έντονη κοινωνική και πολιτιστική δράση σε σωματεία και φορείς εθελοντικής εργασίας.
Μιλάει άπταιστα Αγγλικά, Γαλλικά και Ιταλικά.