ΚΑΝΕΛΛΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ (ΒΙΚΥ)

ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΑΓΓΛΙΚΗΣ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ – ΔΙΔΑΚΤΩΡ ΓΛΩΣΣΟΛΟΓΙΑΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, μεγάλωσε στο Πανόραμα και κατοικεί στην Πυλαία. Αποφοίτησε από τα Εκπαιδευτήρια «Ο Απόστολος Παύλος»  και σπούδασε Αγγλική Φιλολογία στο Λονδίνο. Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού και Διδακτορικού Τίτλου στη Γλωσσολογία (Πανεπιστήμιο Cardiff, Μεγάλη Βρετανία).

Πατέρας της ο Ιωάννης Κανέλλος, γενικός χειρουργός και μητέρα της, η Καλλιόπη Γαλοβατσέα-Κανέλλου, ιατρός μικροβιολόγος. Έχει μία κόρη την 13χρονη Έλενα Πραματευτάκη. 

Εργάστηκε ως Καθηγήτρια Αγγλικής Φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο Kingston στο Λονδίνο και ως Καθηγήτρια και Υπεύθυνη Σπουδών σε εκπαιδευτικούς οργανισμούς στη Θεσσαλονίκη. Συμμετέχει σε διεθνή συνέδρια ως ομιλήτρια και άρθρα της έχουν δημοσιευτεί σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά. Δίδαξε εθελοντικά Αγγλική Γλώσσα σε μαθητές που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και προσφέρει εθελοντικά τις υπηρεσίες της στον τομέα της επικοινωνίας στο φορέα Greek Energy Forum και στον Όμιλο Νεανικής Επιχειρηματικότητας.

Το Μάιο του 2019 εκλέχτηκε για πρώτη φορά δημοτική σύμβουλος με το Συνδυασμό «Δύναμη Ενότητας» και διετέλεσε Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας. Διετέλεσε μέλος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής και είναι ενεργό μέλος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής  και της Επιτροπής Αιμοδοσίας του Δήμου. Από τον Οκτώβριο του 2022 έως και σήμερα είναι Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού,  Αθλητισμού και Περιβάλλοντος (Κ.Ε.Π.Α.Π.) του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη. 

Πιστεύει ότι η πολιτική έχει ανάγκη από ανθρώπους που δεν έχουν ανάγκη την πολιτική, με αίσθημα αλληλεγγύης για το συνάνθρωπο και μεγάλη αγάπη για την Ελλάδα και τον τόπο που κατοικούν.

Αγωνίζεται για να είναι η καθημερινότητα όλων όσο το δυνατόν πιο λειτουργική και ευχάριστη και εστιάζει σε προγράμματα και δράσεις που αφορούν στον τομέα του Πολιτισμού, του Αθλητισμού, του Περιβάλλοντος, της Εκπαίδευσης και της Κοινωνικής Προσφοράς. 

Η ευαισθησία και η σκληρή δουλειά θα συνεχίσει να μας οδηγεί. Οι δημότες μας θα είναι και πάλι στο κέντρο κάθε πολιτικής μας!

Εκλογικά κέντρα

Πανόραμα
Κομνηνών 15, 1ος όροφος
Τηλ. 2310 346 162

Πυλαία
Προφήτη Ηλία 32 (Πλατεία Δημαρχείου)
Τηλ. 2310 330 323

Ασβεστοχώρι
Μακεδονομάχων 23
Copyright © 2023. all rights reserved.
Design by ADVISION