Δύο νέες πολύ σημαντικές δημοτικές δομές του δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη με πλούσιο κοινωνικό έργο και δράση εγκαινιάζει τη Δευτέρα 13 Μαΐου 2019 ώρα 18:00 στο Β΄ ΚΑΠΗ Πυλαίας, (Αγίου Χριστοφόρου 1) ο δήμαρχος, Ιγνάτιος Καϊτεζίδης. Πρόκειται για το Κοινωνικό Παντοπωλείο και το Κέντρο Κοινότητας, δύο νέες δημοτικές δομές που συγχρηματοδοτούνται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο).

Στόχος του Κοινωνικού Παντοπωλείου που λειτουργεί στον 1ο όροφο του καλαίσθητου κτιρίου στην Πυλαία είναι η υποστήριξη οικογενειών ή μοναχικών ατόμων που πλήττονται ή απειλούνται από τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό. Τα είδη που παρέχονται από το Κοινωνικό Παντοπωλείο  προέρχονται κυρίως από χορηγίες και δωρεές από επιχειρήσεις, προμηθευτές, συλλόγους, φορείς, σχολεία και από συνεισφορές πολιτών είναι εντελώς δωρεάν και αφορούν τρόφιμα, είδη καθαριότητας και ατομικής υγιεινής, είδη ένδυσης και υπόδησης, παιχνίδια, βιβλία και cd–dvd για την κάλυψη βασικών αναγκών διαβίωσης αλλά και  αναγκών μάθησης και πολιτισμού. Παράλληλα ο Δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη καλύπτει όταν χρειάζεται την προμήθεια προϊόντων από ίδιους πόρους.

Στον 2ο όροφο του ίδιου κτιρίου βρίσκεται και το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη που θα εγκαινιαστεί στη συνέχεια. Αποτελεί μια νέα δομή, που με τη λειτουργία της επιδιώκεται η παροχή υπηρεσιών που αποσκοπούν στη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών και διασφαλίζουν την κοινωνική ένταξη των ωφελουμένων. Να σημειωθεί ότι οι δικαιούχοι και στις δύο περιπτώσεις πρέπει να είναι μόνιμοι κάτοικοι του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη και επιπλέον στην περίπτωση του Κοινωνικού Παντοπωλείου να ΜΗΝ είναι δικαιούχοι του ΤΕΒΑ.

«Με πολύ χαρά θα κόψουμε την κορδέλα των εγκαινίων για δύο νέες κοινωνικές δομές του δήμου μας: του Κοινωνικού μας Παντοπωλείου και του Κέντρου Κοινότητας που είναι πολύ σημαντικές για τους συνανθρώπους και τις οικογένειες που έχουν την ανάγκη μας. Να θυμίσω ότι το κοινωνικό μας παντοπωλείο σε μηνιαία βάση διανέμει προϊόντα σε περίπου 200 άπορες οικογένειες στον δήμο μας και επιπλέον διαθέτει ειδικά διαμορφωμένο χώρο με είδη ένδυσης και υπόδησης και διανέμει παιχνίδια, βιβλία, σχολικά είδη   κ.λ.π. Από την άλλη μεριά Στο Κέντρο Κοινότητας του Δήμου, εξυπηρετούνται οι συμπολίτες μας που επιθυμούν να καταθέσουν αίτηση για να ενταχθούν στο πρόγραμμα «Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης» καθώς και να υποβάλλουν νέες αιτήσεις ή αιτήσεις παράτασης για το επίδομα στέγασης και προνοιακά αναπηρικά επιδόματα τα οποία χορηγούνται μέσω του ΟΠΕΚΑ. Θέλω μέσα από την καρδιά μου να ευχαριστήσω τις εταιρίες και τους φορείς για την ευγενική τους χορηγία και την αρμόδια αντιδήμαρχο μας Ελένη Γιαννούδη και τις υπηρεσίες μας για τη σημαντική τους πρωτοβουλία» δήλωσε ο δήμαρχος Πυλαίας – Χορτιάτη, Ιγνάτιος Καϊτεζίδης.