Είμαι πτυχιούχος του τμήματος Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του Α.Π.Θ με  δύο μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών, τον πρώτο στη Δημόσια Διοίκηση του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφου(Κύπρος) και το δεύτερο στη Συνεχιζόμενη Εκπαίδευση του Πανεπιστημίου Μακεδονία.

Οι γονείς μου είναιη Μαρία Χρυσοχόου βλάχικης καταγωγή από την ΠυλαίαΘεσσαλονίκης και  ο Πέτρος Κωνσταντινίδης ποντιακής καταγωγής από την Πιερία.Ο αδερφός μου είναι ο Λαυρέντιος (Ντένης) Κωνσταντινίδης Φυσικός με μεταπτυχιακές σπουδές.

Είμαι διορισμένη εκπαιδευτικός από το 2005 μέσω γραπτού διαγωνισμού του ΑΣΕΠ και έχω υπηρετήσει σε δημόσια σχολεία των νομών Λέσβου, Θάσου, Δράμας, Θεσσαλονίκης και στην στην Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας.

Είμαι πτυχιούχος της Αγγλικής, Γερμανικής και Ιταλικής γλώσσας.Βραβεύτηκα από το Υπουργείο Παιδείας και Αθλητικούς Συλλόγους.Συμμετέχω στην Οργανωτική και Επιστημονική Επιτροπή Συνεδρίων με ποικίλη θεματολογία όπως η πρόληψη και η αντιμετώπιση της ενδοσχολικής βίας, η ασφάλεια στο διαδίκτυο, δια βίου μάθηση κτλ.Είμαι από το 2015 εμπνεύστρια της δράσης “Λύσε τη Σιωπή” που αφορά τη βία κατά των γυναικών και την ενδοοικογενειακή βία,ιδρυτικό μέλος και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Νέων Αυτοδιοικητικών Ελλάδος (Ε.Ν.Α) από το 2013 μέχρι και σήμερα,μέλος του Συλλόγου Γηγενών Γυναικών Επιστημών «Αρχαία Στρέψα», μέλος της Φιλοπτώχου Αδελφότης Γυναικών Ασβεστοχωρίου (ΦΑΚΑ) και του Συλλόγου Ποντίων Πανοράματος.

Το Νοέμβριο του 2010 εκλέχτηκα για πρώτη φορά δημοτική σύμβουλος στον Καλλικρατικό δήμο Πυλαίας- Χορτιάτη. Διετέλεσα Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου, Αντιπρόεδρος της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής, Αντιπρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Προστασίας-Αλληλεγγύης και Παιδείας, Πρόεδρος της Ισότητας των Φύλων, μέλος του Δ.Σ της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, μέλος του Δ.Σ της Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού-Αθλητισμού και Περιβάλλοντος.

To Μαϊο του 2014 επανεκλέχτηκα Δημοτική Σύμβουλος στο δήμο Πυλαίας- Χορτιάτη και από το Σεπτέμβριο του 2014 μέχρι τον Ιούνιο του 2016 άσκησα τα καθήκοντα της Αντιδημάρχου Αθλητισμού,Πολιτισμού και Νεολαίας(ανευ αντιμισθίας).Πολιτεύτηκα με το κόμμα της Ν.Δ το 2015 στη Β Θεσσαλονίκης ως υποψήφια βουλευτής και ήμουν μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ την περίοδο 2013-2016.