Λεωφορείο …..δημιουργίας ΜΕΡΑ 1η : Μαζί με τον κόσμο του δήμου

Ολοκληρώθηκε η  πρώτη μέρα του Λεωφορείου …δημιουργίας του δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη με μια πραγματικά εντυπωσιακή διαδρομή στα έργα της θητείας στον Χορτιάτη, την Εξοχή, το Ασβεστοχώρι και το Φίλυρο.

Σε κάθε στάση του Λεωφορείου, οι πολίτες υποδέχθηκαν θερμά τον δήμαρχο και τους υποψήφιους συμβούλους και είχαν να πουν μόνο καλά λόγια για αυτή την πρωτότυπη πρωτοβουλία που δείχνει με έναν ακόμη τρόπο πόσο κοντά είναι ο δήμαρχος στην τοπική κοινωνία.

Η μέρα ξεκίνησε στο Χορτιάτη από την Αίθουσα Πολιτισμού Ι. Μανωλεδάκης, συνεχίστηκε με μια στάση  στα ιατρεία ΙΚΑ και το ΚΑΠΗ του Χορτιάτη όπου έγινε μια πολύ ζωντανή και όμορφη συζήτηση με τον κόσμο, ακολούθησε μια φιλική συνομιλία με τους καταστηματάρχες του χωριού και ολοκληρώθηκε με την επίσκεψη στο Βυζαντινό Ναό Μεταμόρφωσης του Σωτήρος.

Στην Εξοχή οι… επιβάτες του Λεωφορείου είχαν την ευκαιρία να δουν ζωντανά τα έργα ασφαλτόστρωσης και των τελευταίων μέτρων της οδού Αγ. Στεφάνου καθώς και τη νέα σύγχρονη παιδική χαρά,  ενώ συνεχίζοντας για το Ασβεστοχώρι είδαν αρχικά από κοντά το εντυπωσιακό και γεμάτο μαθητές νέο Γυμνάσιο- Λύκειο στη θέση Μπουλουβάνια και  τους δημοτικούς λαχανόκηπους.

Στο Ασβεστοχώρι,  έκαναν μια στάση στο ΚΑΠΗ, περπάτησαν  στην αγορά και τα καταστήματα της περιοχής, μίλησαν με πολύ κόσμο και στη συνέχεια μαζί με πολλούς κατοίκους είδαν τις εργασίες ανακαίνισης που συνεχίζονται εντατικά στην ιστορική κοινοτική αίθουσα και το νέο αναψυκτήριο-πάρκο του χωριού.  Ξεχωριστό στιγμιότυπο η παρουσία συνεργείου τηλεοπτικού δικτύου που βρέθηκε στην περιοχή και ζήτησε από το δήμαρχο μια μικρή συνέντευξη για την ασυνήθιστη για τα ελληνικά δεδομένα αυτή ιδέα.

Τελευταίος σταθμός το όμορφο Φίλυρο με ξεχωριστή θέση να έχει το νέο Λύκειο και η Πλατεία με το μνημείο Ποντιακού Ελληνισμού, αλλά και το υπαίθριο θεατράκι στο δάσος Αμαδρυάς, ενώ δήμαρχος και σύμβουλοι συνομίλησαν εγκάρδια με κατοίκους και καταστηματάρχες και περπάτησαν μαζί με κόσμο στους γύρω δρόμους.

Στο κλείσιμο της πρώτης ημέρας ο δήμαρχος δεν έκρυβε την ικανοποίησή του για την υποδοχή του κόσμου και έκανε λόγο για πολίτες που «αναγνωρίζουν ένα μεγάλο έργο και μια διοίκηση που στάθηκε δίπλα τους σε όλη τη θητεία». Και συμπλήρωσε:  «Η θέση μας είναι μαζί με την κοινωνία. Σήμερα με το Λεωφορείο ….δημιουργίας. Σε ολόκληρη τη θητεία με τις ανοιχτές συζητήσεις με τους πολίτες, με τις επισκέψεις μας, με το έργο που κάναμε σε κάθε περιοχή. Δεν υπάρχει πιο ωραία ανταμοιβή από τη σημερινή. Συμπολίτες να μας  αγκαλιάζουν με θέρμη, να μας στηρίζουν, να μας ενθαρρύνουν να συνεχίσουμε».

Το Λεωφορείο….δημιουργίας ξεκινά το πρωί της Τετάρτης 7 Μαΐου τη 2η μέρα,  από το ΕΛΑΙΟΡΕΜΑ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ μας για τον γύρο της Πυλαίας…

_MG_2883 _MG_2987 _MG_3083