ΛΥΠΗΡΙΔΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ

ΔΙΚΗΓOΡΟΣ – ΔΗΜΟΤΙΚH ΣYΜΒΟΥΛΟΣ

Η Δέσποινα Λυπηρίδου γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Πανόραμα, όπου και ζει μέχρι σήμερα. 

Σπούδασε στο Τμήμα Νομικής της Σχολής Νομικών και Οικονομικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), από το οποίο αποφοίτησε το 1999. 

 Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ στο ΔΠΜΣ «Σύγχρονες Ιατρικές Πράξεις: Δικαιϊκή Ρύθμιση και Βιοηθική Διάσταση», ενώ παρακολουθεί το μεταπτυχιακό ΔΠΜΣ  της Σχολής Πολιτικών, Οικονομικών Επιστημών και Δημοσιογραφίας του ΑΠΘ «Διακυβέρνηση  – Περιφερειακή Ανάπτυξη». 

Από το 2001 είναι δικηγόρος, μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου  Θεσσαλονίκης, ενώ παράλληλα είναι διαμεσολαβήτρια διαπιστευμένη στο Υπουργείο Δικαιοσύνης και εκπαιδεύτρια διαμεσολαβητών. Αποτελεί ιδρυτικό μέλος και Γενική Γραμματέας της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηματολογικών Διαμεσολαβητών (ΠΕΚΔ).

Διατελεί για δεύτερη φορά, Αντιδήμαρχος Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών, Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Δήμου.  Το 2019 εκλέχθηκε μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη,  είναι μέλος της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου, Πρόεδρος της Επιτροπής Εξωστρέφειας, Τουρισμού και Συνεδρίων του Δήμου.

Κατά τα έτη 2016-2019 διετέλεσε Πρόεδρος του αθλητικού σωματείου χειροσφαίρισης με την επωνυμία «Αθλητική Ένωση Ποντίων ΠΑΝΟΡΑΜΑ» (ΑΕΠ ΠΑΝΟΡΑΜΑ), του οποίου η γυναικεία ομάδα αγωνίζεται στην Α1  Εθνική Κατηγορία και μέλος της επιτροπής ενστάσεων της Ένωσης Σωματείων Χειροσφαίρισης Θεσσαλονίκης. Από το 2020 αποτελεί μέλος του διοικητικού συμβουλίου του αναπτυξιακού οργανισμού τοπικής αυτοδιοίκησης ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΕ. 

Είναι μητέρα 2 παιδιών, της Δωροθέας, φοιτήτριας Νομικής και του Γεωργίου, σπουδαστή τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Η ευαισθησία και η σκληρή δουλειά θα συνεχίσει να μας οδηγεί. Οι δημότες μας θα είναι και πάλι στο κέντρο κάθε πολιτικής μας!

Εκλογικά κέντρα

Πανόραμα
Κομνηνών 15, 1ος όροφος
Τηλ. 2310 346 162

Πυλαία
Προφήτη Ηλία 32 (Πλατεία Δημαρχείου)
Τηλ. 2310 330 323

Ασβεστοχώρι
Μακεδονομάχων 23
Copyright © 2023. all rights reserved.
Design by ADVISION