ΛΥΡΟΥΔΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ

ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ – ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ ΤΕΦΑΑ  Α.Π.Θ.  | ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

Κατάγεται  από την Πυλαία όπου μεγάλωσε και ζει.

Ο Πατέρας της Ηλίας Λυρούδης συνταξιούχος κτηνίατρος της Αγροτικής τράπεζας, διετέλεσε επί σειρά ετών Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος των ΚΑΠΗ του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη.

Η μητέρα της είναι η Σοφία Λυρούδη το γένος Δεργιαδέ και έχει δύο αδέρφια τον Βασίλη ειδικό καρδιολόγο και την Σωτηρία δικηγόρο.

Αποφοίτησε πρώτη κατά σειρά στο έτος της από το τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με ειδικότητες στους α) παραδοσιακούς χορούς και β) στον αθλητισμό, τουρισμό και περιβάλλον. Πτυχιούχος  καθηγήτρια λατινοαμερικάνικων και ευρωπαϊκών χορών. Κάτοχος Αγγλικής και Ιταλικής γλώσσας.  

Μέσω της επαγγελματικής της δραστηριότητας έχει λάβει πλήθος από τιμητικές διακρίσεις, μετάλλια και βραβεία σε συμμετοχές της σε παγκόσμια πρωταθλήματα χορού λάτιν, σε πανελλήνιους διαγωνισμούς χορού στην Ελλάδα καθώς και σε φεστιβάλ παραδοσιακών χορών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Έχει συμμετάσχει σε πολλά συνέδρια και επιστημονικές ημερίδες με θέματα: Βιολογία της άσκησης στην ειδική φυσική αγωγή, διατροφή και άσκηση, παχυσαρκία, έλεγχος σύσταση – βάρος σώματος, αξιολόγηση φυσικής κατάστασης, η αυτοπεποίθηση, η αυτοεκτίμηση και η αυτογνωσία στον αθλητισμό και την φυσική αγωγή.

Μετά τις σπουδές της εργάστηκε στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης στα τμήματα δημοσίων σχέσεων, στατιστικής μελετών & έρευνας, διοικητικού, οικονομικού και λογιστηρίου. Παράλληλα εργάστηκε ως γυμνάστρια και καθηγήτρια χορού στον πρώην Δήμο Πυλαίας.

Από το 2009 είναι ιδιοκτήτρια σχολής χορού στην Πυλαία.

Το 2019 εκλέχτηκε για πρώτη φορά δημοτική σύμβουλος  του Δήμου Πυλαίας –Χορτιάτη με την παράταξη «Δύναμη Ενότητας» και Δήμαρχο τον Ιγνάτιο Καϊτεζίδη.

Διετέλεσε Πρόεδρος της ΚΕΚΠΑΠ «Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας Αλληλεγγύης  και Παιδείας» (Οκτώβριος 2021-Σεπτέμβριος 2022) και αντιπρόεδρος της ΚΕΚΠΑΠ (Οκτώβριος 2022 έως και σήμερα). Επίσης είναι μέλος στο ΔΣ της Οικονομικής Επιτροπής  του  Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη.

    Συμμετέχει σε εθελοντικούς και φιλανθρωπικούς οργανισμούς , είναι μέλος του συλλόγου Απανταχού Γηγενών Επιστημών Γυναικών Πυλαίας -Αρχαία Στρέψα, καθώς και σε άλλους αθλητικούς και πολιτιστικούς συλλόγους.

Η ευαισθησία και η σκληρή δουλειά θα συνεχίσει να μας οδηγεί. Οι δημότες μας θα είναι και πάλι στο κέντρο κάθε πολιτικής μας!

Εκλογικά κέντρα

Πανόραμα
Κομνηνών 15, 1ος όροφος
Τηλ. 2310 346 162

Πυλαία
Προφήτη Ηλία 32 (Πλατεία Δημαρχείου)
Τηλ. 2310 330 323

Ασβεστοχώρι
Μακεδονομάχων 23
Copyright © 2023. all rights reserved.
Design by ADVISION