Μαθητές στα έδρανα του Δημοτικού μας Συμβουλίου

Σήμερα ενεργοί μαθητές, αύριο ενεργοί πολίτες

Ώριμες και ουσιαστικές οι προτάσεις που κατατέθηκαν και συζητήθηκαν στην πρώτη συνεδρίαση- προσομοίωση Δημοτικού Συμβουλίου Πυλαίας-Χορτιάτη με τη συμμετοχή 20 μαθητών και μαθητριών που φοιτούν σε 6 λύκεια του Δήμου.

Η συνεδρίαση, η οποία πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου του δημαρχείου Πανοράματος, έγινε  παρουσία του δημάρχου Πυλαίας-Χορτιάτη Ιγνάτιου Καϊτεζίδη, που ανταποκρίθηκε στο σχετικό κάλεσμα και παρακολούθησε μέρος των συζητήσεων των νεαρών «αυτοδιοικητικών», με τις φρέσκιες και ωραίες ιδέες τους.

«Είστε η χρυσή νέα γενιά της χώρας. Θέλουμε να γίνετε η χρυσή νέα γενιά της τοπικής αυτοδιοίκησης στον δήμο μας. Καλύτεροι από εμάς  και πιο χρήσιμοι για τον τόπο μας», σημείωσε στον σύντομο χαιρετισμό του ο δήμαρχος.

Στη συνεδρίαση συζητήθηκαν μεταξύ των άλλων θέματα περιβάλλοντος, καθαριότητας, αδέσποτων ζώων, παιδείας και κοινωνικής συνοχής, με τους αρμόδιους Αντιδημάρχους Γιάννη Καρτάλη, Παρασκευή Λιόλιου και Ελένη Γιαννούδη να  δίνουν απαντήσεις.

Παρέμβαση έκανε και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και Πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ Κεντρικής Μακεδονίας Μιχάλης Γεράνης, ο οποίος ενημέρωσε  τις νέες και τους νέους  για τα Συμβούλια Νέων και τους κάλεσε να συμμετέχουν σε αυτά.

Με την ολοκλήρωση της συνεδρίασης συγκεντρώθηκαν πάνω από τριάντα προτάσεις προς ψήφιση, εκ των οποίων πέρασαν -είτε ομόφωνα είτε κατά πλειοψηφία- οι είκοσι επτά, ενώ τέθηκαν και 4 προτάσεις εκτός ημερήσιας διάταξης, εκ των οποίων οι τρεις πέρασαν ομόφωνα και η μια κατά πλειοψηφία.

Το πιο σημαντικό της ημέρας ήταν ότι μαθήτριες και μαθητές συνεργάστηκαν αρμονικά μεταξύ τους μέσα σε πνεύμα ομαδικότητας και συνεργασίας, δείχνοντας σε όλους μας τον δρόμο.

Η δράση υλοποιείται με πρωτοβουλία του Τοπικού Συμβούλου Χορτιάτη Θωμά Χαριζάνη σε συνεργασία με την Αντιδήμαρχο Αθλητισμού, Νεολαίας και Εθελοντισμού Σοφία Σαουρίδου.

Πολλές ευχαριστίες για την ανεκτίμητη βοήθεια και υποστήριξη προς τα μέλη της  Οργανωτικής Επιτροπής Χρήστο Κουκαρούδη, Νικολέτα Σίβενου, Αναστάσιο Κοσκερίδη, Εριφύλη Τοπουζέλη και Ιωάννα Αποστολία Νάκου.

  Η ευαισθησία και η σκληρή δουλειά θα συνεχίσει να μας οδηγεί. Οι δημότες μας θα είναι και πάλι στο κέντρο κάθε πολιτικής μας!

  Εκλογικά κέντρα

  Πανόραμα
  Κομνηνών 15, 1ος όροφος
  Τηλ. 2310 346 162

  Πυλαία
  Προφήτη Ηλία 32 (Πλατεία Δημαρχείου)
  Τηλ. 2310 330 323

  Ασβεστοχώρι
  Μακεδονομάχων 23
  Copyright © 2023. all rights reserved.
  Design by ADVISION