«Μακεδονία Ξακουστή»

Με το «Μακεδονία Ξακουστή» και με πλήθος κόσμου, γιορτάσαμε και φέτος στον δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη τη διπλή γιορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου. Στις εορταστικές εκδηλώσεις που ξεκίνησαν με κάθε επισημότητα νωρίς το πρωί σε όλες τις Δημοτικές Κοινότητες συμμετείχαν σύσσωμες η κοινωνία και η Τοπική Αυτοδιοίκηση. Προηγήθηκε επίσημη δοξολογία και ακολούθως η εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας και η επιμνημόσυνη δέηση που πραγματοποιήθηκε στους κατά τόπους Ιερούς Ναούς. Στη συνέχεια έγινε κατάθεση στεφάνων για να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα της ημέρας με παρελάσεις της μαθητικής νεολαίας .

Οι παρελάσεις ξεκίνησαν στις 11 το πρωί στο Πανόραμα, τον Χορτιάτη, το Ασβεστοχώρι, το Φίλυρο και την Εξοχή, ενώ στην Πυλαία η εκκίνηση δόθηκε στις 11.45 όλοι μαζί σταθήκαμε δίπλα-δίπλα γιορτάζοντας σε πανηγυρικό και ενωτικό κλίμα την σημερινή επέτειο. Αυθόρμητο και παρατεταμένο ήταν το χειροκρότημα του κόσμου που παρακολούθησε με συγκίνηση και ενθουσιασμό τη μαθητική νεολαία να παρελαύνει με περηφάνια και σταθερό βήμα εντυπωσιάζοντας τους θεατές για άλλη μία φορά.

Με ομοψυχία, ενότητα και περηφάνια γιορτάσαμε και φέτος την επέτειο της εθνικής μας παλιγγενεσίας και τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου, δίχως εξέδρες επισήμων μαζί και δίπλα με τους συμπολίτες μας, θαυμάζοντας και χειροκροτώντας την παρέλαση της νέας γενιάς της πατρίδας μας. Το διαχρονικό μήνυμα που εκπέμπει η ελληνική επανάσταση του 21, ο νυν υπέρ πάντων αγώνας που έδωσαν τότε οι Έλληνες, γίνεται λαμπρό παράδειγμα για το τι μπορούμε να πετύχουμε αν επιδείξουμε κι εμείς οι απόγονοι τους το ίδιο ψυχικό σθένος και την πίστη που επέδειξαν εκείνοι οι ήρωες αγωνιστές. Ας κρατήσουμε στη μνήμη την περήφανη εικόνα της νεολαίας μας και ας οπλιστούμε με θάρρος, αισιοδοξία και ελπίδα για το μέλλον που οι νέοι μας κρατάνε στα χέρια τους. Χρόνια Πολλά σε όλους.».

Στο πλαίσιο των εορταστικών παράλληλων εκδηλώσεων που διοργάνωσε ο δήμος, το απόγευμα παραμονής της διπλής εθνικής γιορτής, πραγματοποιήθηκε στην Κοινοτική Αίθουσα Ασβεστοχωρίου, επετειακή εκδήλωση με τη συμμετοχή χορωδιακών και χορευτικών τμημάτων του δήμου.