Ο χιονιάς που βούλιαξε την Αττική, δεν σκέπασε και τα ευχάριστα νέα για τον δήμο μας!
Με Άρωμα … Φιλύρου στο σημερινό υπουργικό συμβούλιο υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.
✔️Ιστορική στιγμή. Κυρώνεται η δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος για τον σχεδιασμό, κατασκευή και εξοπλισμό του Παιδιατρικού Νοσοκομείου στο Φίλυρο.
✔️Τρέχουν οι διαδικασίες για την αναβάθμιση της οδικής πρόσβασης στο νοσοκομείο.
✔️Δημοπρατείται από τον Δήμο το νέο δίκτυο ύδρευσης του Φιλύρου.
Βήμα το βήμα πιο κοντά το ιστορικό έργο, χαιρόμαστε τη διαδρομή μέχρι την ολοκλήρωσή του.
Διαψεύδονται οι «Κασσάνδρες» που ακόμη και σήμερα αμφισβητούν την οριστική επιλογή του Φιλύρου για το πιο σύγχρονο νοσοκομείο της πατρίδας μας.
🔘🔘Ανακοίνωση Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ
και Κυβερνητικού Εκπροσώπου, Γιάννη Οικονόμου,
για τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου
της 26ης Ιανουαρίου 2022
4. Ο Υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, παρουσίασε το νομοσχέδιο για την κύρωση της σύμβασης δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος για τον σχεδιασμό, την κατασκευή και τον εξοπλισμό του Πανεπιστημιακού Παιδιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης.
Με το προτεινόμενο νομοσχέδιο κυρώνεται η επιμέρους σύμβαση δωρεάς για το «Έργο ΙΙ» της βασικής, από 6.9.2018 Σύμβασης Δωρεάς μεταξύ του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και του Ελληνικού Δημοσίου. Αφορά στον σχεδιασμό, την κατασκευή και τον εξοπλισμό (ιατροτεχνολογικό και ξενοδοχειακό) του Πανεπιστημιακού Παιδιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος που θα αναγερθεί στο Φίλυρο Θεσσαλονίκης.
Το Νοσοκομείο θα παρέχει ένα ευρύ φάσμα νοσηλευτικών υπηρεσιών για τον πληθυσμό παιδιών και εφήβων της ευρύτερης περιοχής της Μακεδονίας και Θράκης και ειδικότερα της μητροπολιτικής περιοχής της Θεσσαλονίκης σύμφωνα με το εγκεκριμένο κλινικό και κτιριολογικό πρόγραμμα του Υπουργείου Υγείας. Οι νέες εγκαταστάσεις θα δώσουν τη δυνατότητα ανάπτυξης της ψηφιακής λειτουργίας των κλινικών υπηρεσιών, της σύγχρονης διαχείρισης και συντήρησης του Νοσοκομείου και της διασύνδεσής του με άλλες συνεργαζόμενες μονάδες υγείας και φορείς, είτε πρόκειται για εθνικούς, είτε διεθνείς. Παράλληλα, θα αναπτυχθούν η εκπαίδευση και η έρευνα στις νέες τεχνολογίες με στόχο τη συνεχή βελτίωση της δυναμικότητας, ικανότητας και αποτελεσματικότητας του προσωπικού προς την κατεύθυνση ενός σύγχρονου τριτοβάθμιου νοσοκομείου που ενσωματώνει τα πλεονεκτήματα της ψηφιακής τεχνολογίας στη βελτίωση της ποιότητας και λειτουργίας του Νοσοκομείου και του δικτύου δευτεροβάθμιων και πρωτοβάθμιων μονάδων που θα εξυπηρετεί.
Με την ολοκλήρωση του θα αποτελεί ένα υπερσύγχρονο (state-of-the-art) Πανεπιστημιακό Παιδιατρικό Νοσοκομείο, που θα παρέχει όλες τις απαραίτητες εξειδικευμένες υπηρεσίες σε τριτοβάθμιο επίπεδο και με τη σειρά του θα υποστηρίζει ένα δίκτυο εγκαταστάσεων περίθαλψης όχι μόνο στην περιοχή της Θεσσαλονίκης, αλλά και στο σύνολο της Βόρειας Ελλάδας. Περαιτέρω, θα λειτουργεί ως κόμβος υποστηρίζοντας άλλα τμήματα του δικτύου στη διαχείριση φροντίδας πολύπλοκων περιπτώσεων υγείας (complex care) παιδιών και εφήβων, ενώ σκοπός είναι να συνιστά μεταξύ άλλων και πρότυπο κέντρο αναφοράς Ψυχικής Υγείας παιδιών και εφήβων στην περιοχή της Βόρειας Ελλάδας.
𝚩𝛌έ𝛑𝛆 𝛉έ𝛍𝛂𝛕𝛂 𝛕𝛐𝛖 𝛖𝛑𝛐𝛖𝛒𝛄𝛊𝛋𝛐ύ 𝛔𝛖𝛍𝛃𝛐𝛖𝛌ί𝛐𝛖 𝛔𝛕𝛐 𝛑𝛂𝛒𝛂𝛋ά𝛕𝛚 𝐥𝐢𝐧𝐤:⬇️
Προσελκύστε περισσότερα άτομα με αυτή τη δημοσίευση
Μπορείτε να προσελκύσετε έως και 2.226 άτομα ημερησίως προωθώντας τη δημοσίευσή σας με 14 €.

Εμφάνιση στατιστικών στοιχείων
Προώθηση δημοσίευσης
<img class="j1lvzwm4" role="presentation" src="data:;base64, ” width=”18″ height=”18″ />
<img class="j1lvzwm4" role="presentation" src="data:;base64, ” width=”18″ height=”18″ />
140
3 σχόλια
6 κοινοποιήσεις
Μου αρέσει!

Σχόλιο
Κοινοποίηση