Με γεμάτη «πράσινη» ατζέντα η συνάντηση του Δημάρχου Πυλαίας-Χορτιάτη Ιγνάτιου Καϊτεζίδη με τη δασάρχη Θεσσαλονίκης Φιλοθέη Μελά

Με γνώμονα την πρόληψη, στόχο την περιβαλλοντική προστασία και άξονα την οικολογική συνείδηση πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του δημάρχου Πυλαίας-Χορτιάτη Ιγνάτιου Καϊτεζίδη με τη νέα δασάρχη Θεσσαλονίκης Φιλοθέη Μελά.

Η γεμάτη ατζέντα που τέθηκε επί τάπητος ήταν κυριολεκτικά πράσινη, καθώς η προστασία των δασών και των δασικών εκτάσεων στα όρια του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη αποτελούν προτεραιότητα ταυτόχρονα με την ανάγκη οχύρωσης και προστασίας των πολιτών από τον κίνδυνο των πυρκαγιών.

 • Το πρόγραμμα Antinero για την προστασία στις παρυφές των οικισμών και το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του
 • Η μελέτη ανάδειξης των περιπατητικών διαδρομών στο πανέμορφο δάσος του Χορτιάτη
 • Η μελέτη προσβασιμότητας και εφαρμογής του λόφου «Ανάληψη» στο Πανόραμα και το αίτημα του δήμου για την παραχώρηση του με βάση τη μελέτη αξιοποίησης του από το «Πράσινο Ταμείο»
 • Η μελέτη αναδάσωσης του Φιλύρου
 • Οι μελέτες υλοτομίας στο «Κουρί» Ασβεστοχωρίου και «Αμαδρυάς» στο Φίλυρο
 • Η υλοτόμηση των προσβεβλημένων από το φλοιοφάγο έντομο πεύκων
 • Η ανάγκη άμεσης αντιμετώπισης των αγριογούρουνων εντός των οικισμών και η αναγκαιότητα για την απομάκρυνση τους
 • Η διαχειριστική μελέτη καθώς και η μελέτη εφαρμογής για το Ο.Τ. 40 Πανοράματος για την τοποθέτηση αναγκαίου εξοπλισμού στο πυροφυλάκειο Πανοράματος

«Το δάσος που μας περιβάλλει είναι ευλογία, ταυτόχρονα όμως μας υποχρεώνει να το σεβόμαστε και να το προστατεύουμε. Το δασαρχείο κι οι υπηρεσίες του είναι ο φυσικός σύμμαχος της αυτοδιοίκησης στην κοινή προσπάθεια για την προστασία του πράσινου πνεύμονα και ταυτόχρονα την προστασία των οικισμών από την πυρκαγιά», δήλωσε ο δήμαρχος Ιγνάτιος Καϊτεζίδης ενώ ταυτόχρονα εξήρε το άριστο πνεύμα συνεργασίας με τη δασάρχη Φιλοθέη Μελά.

Η συνεργασία του κ. Καϊτεζίδη με την κ. Μελά πρόκειται να συνεχιστεί σε συστηματική βάση με την επόμενη συνάντηση να πραγματοποιείται εντός του επόμενου μήνα στο δημαρχείο στο Πανόραμα.

  Η ευαισθησία και η σκληρή δουλειά θα συνεχίσει να μας οδηγεί. Οι δημότες μας θα είναι και πάλι στο κέντρο κάθε πολιτικής μας!

  Εκλογικά κέντρα

  Πανόραμα
  Κομνηνών 15, 1ος όροφος
  Τηλ. 2310 346 162

  Πυλαία
  Προφήτη Ηλία 32 (Πλατεία Δημαρχείου)
  Τηλ. 2310 330 323

  Ασβεστοχώρι
  Μακεδονομάχων 23
  Copyright © 2023. all rights reserved.
  Design by ADVISION