Με εντυπωσιακά αποτελέσματα συνεχίζεται ο 5ος «Σχολικός Μαραθώνιος Ανακύκλωσης»

Με μεγάλη χαρά και ενθουσιασμό υποδέχτηκε το 1ο Δημοτικό Σχολείο Πανοράματος τον Δήμαρχο Ιγνάτιο Καϊτεζίδη και την Αντιδήμαρχο Απασχόλησης, Κοινωνικής Προστασίας, Υγείας & Παιδείας Ελένη Γιαννούδη στο πλαίσιο της δράσης ανακύκλωσης της δημοτικής πλατφόρμας Followgreen για τα σχολεία του Δήμου.

Οι μαθητές με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών, ετοίμασαν μία ιδιαίτερη έκπληξη για τους καλεσμένους τους, με κατασκευές και συνθήματα για την ανακύκλωση και την προστασία του περιβάλλοντος, θέλοντας να δείξουν πόσο σημαντική είναι η ανακύκλωση  στην καθημερινότητά μας και πόσα τα οφέλη της για το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής μας.

Στην ιδιαίτερη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου, ο Δήμαρχος μεταξύ άλλων, ανέφερε: «Θέλω να ξέρετε πως το πρόγραμμα ανακύκλωσης Followgreen το στηρίζετε εσείς οι μαθητές. Είστε οι πρωταγωνιστές και οι καλύτεροι σύμμαχοί μας στην προσπάθειά μας για την αύξηση της ανακύκλωσης και την προστασία του περιβάλλοντος. Χωρίς τη δική σας στήριξη και συμμετοχή καμία δικιά μας ενέργεια δε θα μπορούσε να υποστηριχθεί και δε θα είχε κανένα αποτέλεσμα. Εσείς είστε οι σύμμαχοί μας, που μεταφέρετε στα σπίτια και στους φίλους σας το μήνυμα για ένα καθαρό περιβάλλον. Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε εσάς, στη διευθύντρια και στους εκπαιδευτικούς σας, για τη συμβολή και τη στήριξη σας στον μαραθώνιο ανακύκλωσης και περιμένω να σας δω σε μία από τις πρώτες θέσεις στη λήξη της σχολικής χρονιάς».

Ο Δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη συνεχίζει τη δράση του Σχολικού Μαραθωνίου «Πάμε Ανακύκλωση» για 5η συνεχή χρονιά σε συνεργασία με τη δημοτική πλατφόρμα επιβράβευσης της ανακύκλωσης followgreen.gr/pilea-hortiatis, και καλεί όλα τα ενεργά μέλη της να στηρίξουν και φέτος την προσπάθεια των παιδιών δωρίζοντας πόντους στα σχολεία.

Στον φετινό Σχολικό Μαραθώνιο Ανακύκλωσης προστέθηκαν επιπλέον 12 σχολικές μονάδες καθώς και το ρεύμα του πλαστικού για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Οι μαθητές από όλες τις σχολικές βαθμίδες του Δήμου, εδώ και δύο μήνες μαθαίνουν και ανακυκλώνουν σωστά έχοντας συλλέξει έως τώρα περισσότερα από :

 • 11.000 κιλά χαρτί
 • 1.700 κιλά πλαστικό
 • 40 κιλά αλουμίνιο
 • 600 κιλά μπαταρίες

Η σχολική δράση υλοποιείται σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης και υποστηρίζεται από τον ΦοΔΣΑ Κεντρικής Μακεδονίας και τον Πρόεδρο του Μιχάλη Γεράνη, την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης, την ΑΦΗΣ Α.Ε. (ανακύκλωση μπαταριών) και το πρόγραμμα ανακύκλωσης αλουμινίου «Κάθε Κουτί Μετράει».

Δείτε το video της εκδήλωσης εδώ: https://youtu.be/z8PWJ2el-2A

  Η ευαισθησία και η σκληρή δουλειά θα συνεχίσει να μας οδηγεί. Οι δημότες μας θα είναι και πάλι στο κέντρο κάθε πολιτικής μας!

  Εκλογικά κέντρα

  Πανόραμα
  Κομνηνών 15, 1ος όροφος
  Τηλ. 2310 346 162

  Πυλαία
  Προφήτη Ηλία 32 (Πλατεία Δημαρχείου)
  Τηλ. 2310 330 323

  Ασβεστοχώρι
  Μακεδονομάχων 23
  Copyright © 2023. all rights reserved.
  Design by ADVISION