ΜΠΟΥΡΑΣ ΗΛΙΑΣ

Γεννημένος στην Πυλαία, γιος του Δημήτρη Μπούρα και της Στέλλα Βλαχούδη. Μεγάλωσα και ζω στην Καπουτζήδα, όπως συνήθιζε να αναφέρεται, όταν μιλούσε για την Πυλαία ο παππούς μου Ηλίας Βλαχούδης κουρέας του τότε χωριού.

Γνώρισα τον τόπο μου κάνοντας ποδήλατο.Αντίκρισα το Μπενεζούλιο,το Παλαιοχριστιανικό Γεφύρι (Καμάρα Πυλαίας) και το Πέτρινο Σχολείο. Μεγαλώνοντας έμαθα για το γειτονικό Πανόραμα, όπου περπάτησα τις όμορφες γειτονιές του και θαύμασα από ψηλά την ομορφιά όλου του Νομού. Ανηφορίζοντας μου μίλησαν για το μαρτυρικό Χορτιάτη και για τους συγγενείς που χάσανε την ζωή τους στο Ολοκαύτωμα. Κατεβαίνονταςσυνάντησα το Ασβεστοχώρι και τα συγκροτήματα εξόρυξης ασβέστη και οι κάτοικοι μου μίλησαν για την φυσική ομορφιά της περιοχής. Προσπερνώντας το Ασβεστοχώρι και οδηγούμενος προς τα όρια του Δήμου συνάντησα το Φίλυρο που μου έφερε στο μυαλό την ομορφιά του χωριού που καταφέρνει να επιβιώσει δίπλα στις απρόσωπες πόλεις.

Μεγαλώνοντας και ανοίγοντας τα φτερά μου ταξίδεψα σε πόλεις του εξωτερικού, όπου ως ένας από τους 20 πανελλαδικά Έφηβους Συμβούλους του Συνηγόρου του Παιδιού εκπροσωπώντας τους νέους της Ελλάδας συνέβαλα στην ανάδειξη των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η νέα γενιά σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Συνεχίζοντας αυτήν την πορεία, η ενασχόληση μου με τους φοιτητικούς συλλόγους την περίοδο που φοιτούσα στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας ως φοιτητής Διοίκησης Επιχειρήσεων ήταν αναπόφευκτη.

Δεν ξέχασα ποτέ τον τόπο που γεννήθηκα, την κοινωνία που μεγάλωσα και μέσα σε αυτήν οι γονείς μου και η οικογένεια μου μου δίδαξαν  τι θα πει ήθος, αξίες, και ιδανικά.

Αγαπώντας, λοιπόν, αυτόν το τόπο δηλώνω παρών σε αυτόν τον αγώνα ακολουθώντας τον μοναδικό εγγυητή της ενότητας τον Δήμαρχο Ιγνάτιο Καϊτεζίδη και τη Δύναμη Ενότητας.

  • Για ένα Δήμο της Συμμετοχής
  • Για ένα Δήμο της Αλληλεγγύης
  • Για ένα Δήμο της Ενότητας

Δεσμεύομαι πως μέσα από την υποψηφιότητα μου θα εκφράσω και θα εκπροσωπήσω τη φωνή της γενιάς μου, των νέων που αγαπούν τον τόπο τους και αναζητούν κίνητρο να ασχοληθούν πιο ενεργά με αυτόν. Δημιουργώντας τις υποδομές που θα τους επιτρέψουν να εκφράσουν τη δική τους φωνή, να αποτελέσουν ομάδα με συγκεκριμένες ανάγκες που χρίζουν προσοχής θα προσπαθήσουμε να καταστήσουμε το Δήμο ακόμα πιο ανοιχτό και φιλικό προς τους νέους.

Σας καλώ λοιπόν να ταξιδέψουμε μαζί στο πιο όμορφο Δήμο της Κεντρικής Μακεδονίας.

Ξεκινάμε!!!

Καλό μας ταξίδι!!!

Ηλίας Δ. Μπούρας Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Δημοτικής Ενότητας Πυλαίας Πτυχιούχος Διοίκησης Επιχειρήσεων Ιδιωτικός Υπάλληλος