ΟΔΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΑ ΕΡΓΑ ύψους 2,8 εκ ευρώ σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες

ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΕΙΣ ΜΗΚΟΥΣ 15 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΩΝ και άλλα οδικά και αντιπλημμυρικά έργα υψηλής προτεραιότητας στον δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη συνολικού προϋπολογισμού  2,8 εκ ευρώ, με απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών (υπ. αρ. 50405/29/7/2022) εντάχθηκαν στο Πρόγραμμα «Βελτίωση Οδικής Ασφάλειας» του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι επίμονες και συστηματικές προσπάθειες των αρμόδιων δημοτικών υπηρεσιών και προσωπικά του δημάρχου Ιγνάτιου Καϊτεζίδη, έφεραν για άλλη μια φορά θετικό αποτέλεσμα. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο δήμος Πυλαίας Χορτιάτη είναι μόλις ο ένας στους 59 (επί συνόλω 332) δήμους που θα ωφεληθούν από το συγκεκριμένο πρόγραμμα.

«Με πολύ καλό ποδαρικό μπήκε ο δήμος μας στο 2023! Μετά από  πολύμηνη συστηματική προσπάθεια εξασφαλίσαμε τη χρηματοδότηση μέσω ευρωπαϊκού προγράμματος του Ταμείου Ανάκαμψης ώστε να γίνουν τα οδικά και αντιπλημμυρικά έργα και όλες οι απαραίτητες ασφαλτοστρώσεις στους δρόμους μας, σε όλες τις δημοτικές μας ενότητες. Μάλιστα ο δήμος μας είναι από τους λίγους δήμους στη χώρα μας που κατάφεραν να επωφεληθούν και να ενταχτούν στο συγκεκριμένο πρόγραμμα» δήλωσε ο δήμαρχος Πυλαίας – Χορτιάτη, Ιγνάτιος Καϊτεζίδης.  Πιο αναλυτικά τα έργα αφορούν:

 • ΝΕΕΣ ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΕΙΣ σε δρόμους συνολικού μήκους περίπου 15 χιλιομέτρων σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες. Πρόκειται για έργα  «Βελτίωσης της Οδικής Ασφάλειας των οδών του δήμου Πυλαίας Χορτιάτη, προϋπολογισμού 2.540.000 ευρώ». Συμπεριλαμβάνονται δρόμοι που παρουσιάζουν προβλήματα απορροής ομβρίων υδάτων σε συνθήκες καταρρακτώδους βροχής ή έντονης χιονόπτωσης. Με τη νέα ασφαλτόστρωση μέσω της βέλτιστης χρήσης των κατάλληλων επικλήσεων στις διατομές του οδοστρώματος το νερό θα φτάνει εύκολα στα φρεάτια απορροής. Επιπλέον εξασφαλίζεται η φυσική απορροή χωρίς να υπάρχει οποιοσδήποτε κίνδυνος εισροής υδάτων και υγρασίας στις κατοικίες και τυχόν καταστήματα που βρίσκονται από τη μία ή την άλλη πλευρά του δρόμου.
 • «ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗ της ασφάλειας της οδού Ζάκα στη Δημοτική Ενότητα Πανοράματος, προϋπολογισμού 260.000 ευρώ». Προβλέπεται η κατασκευή ισχυρού τοιχείου αντιστήριξης (ύψους 3,5 μ. και μήκους 97 μ.),  και εργασίες προσαρμογής των έργων αντιστήριξης ώστε να ολοκληρωθεί η διαμόρφωση της οδού Ζάκα. Μεταξύ άλλων θα τοποθετηθούν ειδικά στραγγιστήρια, θα κατασκευαστεί κανάλι αποστράγγισης, επένδυση του πρανούς στην εξωτερική πλευρά του τοιχείου με συρματοκιβώτια και θα τοποθετηθούν σιδηρά κιγκλιδώματα στη στέψη του τοιχείου. Επιπλέον θα κατασκευαστεί νέος αγωγός ακαθάρτων και πλήρης αποκατάσταση του οδοστρώματος.

  Η ευαισθησία και η σκληρή δουλειά θα συνεχίσει να μας οδηγεί. Οι δημότες μας θα είναι και πάλι στο κέντρο κάθε πολιτικής μας!

  Εκλογικά κέντρα

  Πανόραμα
  Κομνηνών 15, 1ος όροφος
  Τηλ. 2310 346 162

  Πυλαία
  Προφήτη Ηλία 32 (Πλατεία Δημαρχείου)
  Τηλ. 2310 330 323

  Ασβεστοχώρι
  Μακεδονομάχων 23
  Copyright © 2023. all rights reserved.
  Design by ADVISION