«Παιδική Χαρά Αθανάσιος Σωτηράκης» η παιδική χαρά στο Ελαιόρεμα. Ιγνάτιος Καϊτεζίδης: «Στο πρόσωπό του τιμούμε την ανθρωπιά, την αλληλεγγύη και τον εθελοντισμό».

Τιμή στον Αθανάσιο Σωτηράκη, έναν ξεχωριστό συμπολίτη μας εθελοντή, απέδωσε ο δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη, ονομάζοντας την παιδική χαρά στο Πάρκο Ελαιορέματος «Παιδική Χαρά Αθανάσιος Σωτηράκης-Διασώστης, εθελοντής».

Παρουσία της συζύγου και της αδελφής αυτού του ευαίσθητου και φιλότιμου ανθρώπου, καθώς και εκπροσώπων του εθελοντισμού, τον οποίο ο Σάκης Σωτηράκης υπηρέτησε σε όλη του τη ζωή, ο δήμος έδωσε το όνομά του σε ένα χώρο που παίζουν τα παιδιά μας.

«Χρειαζόμαστε πολλούς τέτοιους ανθρώπους. Τιμούμε τον Σάκη μας, τον “Απόστολο του Εθελοντισμού”, έναν πολύ καλό φίλο του δήμου μας. Ήταν ένας συμπολίτης μας γεμάτος ανθρωπιά και αλληλεγγύη, ακάματος, ευγενικός και πάντα έτοιμος να προσφέρει τις υπηρεσίες του στην κοινωνία και στον συνάνθρωπο μας. Ένας άνθρωπος που έγινε γνωστός στη Θεσσαλονίκη για τη μακρά προσφορά του στον εθελοντισμό. Ένας άνθρωπος για τον οποίο η οικογένειά του θα είναι πάντα υπερήφανη. Στο πρόσωπό του τιμούμε την ανθρωπιά, την αλληλεγγύη, τον εθελοντισμό και την προσφορά προς τον συνάνθρωπο», δήλωσε στον χαιρετισμό του ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης.

Στη σεμνή τελετή, που έγινε στον χώρο της Παιδικής Χαράς του Ελαιορέματος, χαιρετισμό απηύθυναν ο Πρόεδρος της Elite Rescue Team Λάμπρος Ψευτάκης, ο διευθυντής εκπαίδευσης της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης (ΕΟΔ) Ζαφείρης Τρόμπακας, ο Αντιστράτηγος εν αποστρατεία του Πυροσβεστικού Σώματος Σπύρος Βαρσάμης και ο δημοσιογράφος Παντελής Τζερτζεβέλης ως εκπρόσωπος της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, ενώ τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε ο Γενικός Γραμματέας της Elite Rescue Team Σάκης Χαβιάρας.

Ιδιαίτερη στιγμή της εκδήλωσης ήταν όταν ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη απένειμε στην οικογένεια του Αθανάσιου Σωτηράκη το χαρακτικό με το λογότυπο του Δήμου ως αναμνηστικό για τις εθελοντικές υπηρεσίες που πρόσφερε. 

Ποιος ήταν ο Σάκης Σωτηράκης

Ο Σάκης Σωτηράκης υπηρέτησε με αυταπάρνηση τον εθελοντισμό για περίπου 40 χρόνια. Ήταν από τα παλαιότερα στελέχη και πρόεδρος της Επίλεκτης Ομάδας Διάσωσης- Elite Rescue Team που έχει έδρα τον δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη και έγινε γνωστός στη Θεσσαλονίκη, αλλά και ευρύτερα για τη μακρά προσφορά του στον εθελοντισμό για την οποία βραβεύτηκε επανειλημμένα.

Είχε συνεισφέρει στο εθελοντικό κίνημα δίνοντας το «παρών» του σε μεγάλα γεγονότα φυσικών καταστροφών και συμμετέχοντας σε δεκάδες ανθρωπιστικές επιχειρήσεις και επιχειρήσεις διάσωσης στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Μεταξύ άλλων συμμετείχε ως εθελοντής στη μεγάλη πυρκαγιά του Σέιχ Σου – (1997), στον σεισμό της Αθήνας στη Rikomex (1999), στον σεισμό στην Τουρκία (1999), στο τσουνάμι της Ινδονησίας (2005), στη μεγάλη πυρκαγιά της Πελοποννήσου (2007), στον σεισμό στη Λακουϊλα στην Ιταλία (2009), στις πυρκαγιές στην Αττική (2009), στον σεισμό στην Αϊτή (2010) όπου βοήθησε στη διάσωση ενός επιζώντα από τα ερείπια ξενοδοχείου κερδίζοντας τα εύσημα του τ. Προέδρου των ΗΠΑ Bill Clinton και πρόσφατα στην έρευνα, διάσωση και παροχή Α’ Βοηθειών σε κατοίκους της Χαλκιδικής (2019).

Με την Επίλεκτη Ομάδα Διάσωση / Elite Rescue Team συμμετείχε επίσης σε ανθρωπιστικές αποστολές στη Γιουγκοσλαβία (1999) και στη Γάζα (2008), καθώς επίσης και στη διάσωση ναυαγών προσφύγων στη νήσο Λέσβο (2016-2017).

  Η ευαισθησία και η σκληρή δουλειά θα συνεχίσει να μας οδηγεί. Οι δημότες μας θα είναι και πάλι στο κέντρο κάθε πολιτικής μας!

  Εκλογικά κέντρα

  Πανόραμα
  Κομνηνών 15, 1ος όροφος
  Τηλ. 2310 346 162

  Πυλαία
  Προφήτη Ηλία 32 (Πλατεία Δημαρχείου)
  Τηλ. 2310 330 323

  Ασβεστοχώρι
  Μακεδονομάχων 23
  Copyright © 2023. all rights reserved.
  Design by ADVISION