Πέτυχε και επεκτείνεται – Διατέθηκαν δωρεάν καφέ κάδοι σε δημότες

 

 Με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος ξεκίνησε και στις υπόλοιπες περιοχές του δήμου, μετά την επιτυχημένη εφαρμογή του στο Φιλύρο, το πιλοτικό πρόγραμμα κομποστοποίησης και συλλογής οργανικών οικιακών απορριμμάτων.

Στο δημοτικό αμφιθέατρο «Σταυρός Κουγιουμτζής» τη Δευτέρα 6 Μαΐου πολίτες ενημερώθηκαν και στη συνέχεια προμηθεύτηκαν κάδους κομποστοποίησης, τους γνωστούς πλέον καφέ κάδους.

Οι κάδοι διατέθηκαν δωρεάν στους δημότες που είχαν υποβάλλει αίτηση συμμετοχής στο σχετικό πρόγραμμα.

“Είμαι περήφανος που δήμος και δημότες μαζί πρωτοπορούμε και στον τομέα της ανακύκλωσης, αποτελώντας καλό παράδειγμα για όλη τη χώρα. Ανακυκλώνω σημαίνει νοιάζομαι, είμαι υπεύθυνος πολίτης που θέλω να κληροδοτήσω στα παιδιά μου έναν καλύτερο κόσμο. Με την κομποστοποίηση μειώνουμε τα οικιακά απορρίμματα και φτιάχνουμε το δικό μας λίπασμα. Ταυτόχρονα όμως μειώνουμε και τα έξοδα του δήμου για την αποκομιδή και ταφή των απορριμμάτων. Στόχος μας είναι το πρόγραμμα να επεκταθεί σε όλες τις ενότητες του δήμου μας γι’ αυτό και απευθύνω πρόσκληση συμμετοχής στους δημότες” τόνισε στην παρέμβαση του ο δήμαρχος Πυλαίας- Χορτιάτη Ιγνάτιος Καιτεζιδης.

Ο γεωπόνος Άκης Ψωμάς μύησε τους παρευρισκόμενους στα μυστικά της κομποστοποίησης εξηγώντας πως συναρμολογούνται και πως αξιοποιούνται οι καφέ κάδοι.

Ανέλυσε με απλά λόγια τη βιολογική διαδικασία κατά την οποία οικιακά απορρίμματα, όπως φλούδες φρούτων και λαχανικών μετατρέπονται σε πλούσιο λίπασμα για τα φυτά και τα δέντρα μας.

Στην εκδήλωση απηύθυναν χαιρετισμό ο πρόεδρος του δημοτικού συμβούλιου και πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ Μ.Γεράνης, οι αντιδήμαρχοι καθαριότητας Γ. Μπαμπαράτσας και διοικητικών και οικονομικών υπηρεσιών Γ. Παρισόπουλος.