Την Τετάρτη 28 Αυγούστου η ορκωμοσία του νέου δημοτικού συμβουλίου Πυλαίας-Χορτιάτη

Ποδαρικό στη νέα θητεία κάνουν την Τετάρτη 28 Αυγούστου νεοεκλεγμένοι και «παλιοί» δημοτικοί σύμβουλοι, τους οποίους τίμησε με την ψήφο της η τοπική κοινωνία στην Πυλαία, το Πανόραμα, τον Χορτιάτη, το Ασβεστοχώρι, την Εξοχή και το Φίλυρο στις δημοτικές εκλογές της 26ης Μαΐου.
Η τελετή ορκωμοσίας του νέου δημοτικού συμβουλίου του δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη θα πραγματοποιηθεί στις 8 το βράδυ στο δημαρχείο Πανοράματος και σε αυτή θα συμμετέχουν όλοι οι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι που από την 1η Σεπτεμβρίου θα λάβουν τη θέση τους στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά και οι τοπικοί σύμβουλοι όλων των δημοτικών ενοτήτων, όπου για τα επόμενα χρόνια θα συνεργαστούν και θα αγωνιστούν για ένα ακόμη καλύτερο μέλλον για τον δήμο μας.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών του Μαΐου, ο συνδυασμός του νυν δημάρχου Ιγνάτιου Καϊτεζίδη επικράτησε από την πρώτη Κυριακή με το θριαμβευτικό 70,07%  (έναντι 64,27% το 2014), το υψηλότερο ποσοστό σε ολόκληρη την Κεντρική Μακεδονία και ένα από τα μεγαλύτερα εκλογικά ποσοστά σε ολόκληρη την Ελλάδα. Δεύτερος  αναδείχτηκε ο συνδυασμός «Σύγχρονος δήμος-Αυτοδιοικητική Κίνηση Πολιτών» της Ελένης Ρουσάκη που συγκέντρωσε ποσοστό 8,56%, ενώ τρίτος ήταν ο συνδυασμός «Δύναμη Αλλαγής» του αείμνηστου Γιώργου Αντωνόπουλου με 7,66%.  Στην τέταρτη θέση  ο συνδυασμός «Δημιουργική Αλλαγή» του Κωνσταντίνου Καρπούζη με 7,04% και στην πέμπτη η «Λαϊκή Συσπείρωση» με επικεφαλής τον Οδυσσέα Μαάιτα με 6,66%.
Με βάση τα παραπάνω ποσοστά η Δύναμη Ενότητας, που θα συνεχίσει ως διοίκηση του δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη, θα έχει 29 δημοτικούς συμβούλους, ενώ όλες οι υπόλοιπες 4 δημοτικές παρατάξεις από 3 η καθεμιά, σε ένα δημοτικό συμβούλιο που αριθμεί 41 δημοτικούς συμβούλους.
Στην τελετή ορκωμοσίας έχουν προσκληθεί να συμμετέχουν όλοι όσοι ήταν υποψήφιοι σε όλους τους δημοτικούς συνδυασμούς του δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη, ενώ όπως πάντοτε η εκδήλωση είναι ΑΝΟΙΧΤΗ σε όλους τους δημότες.