Πρεμιέρα για την νέα δημοτική κινηματογραφική λέσχη της Πυλαίας

Με ένα «Θαύμα» της έβδομης τέχνης έκανε πρεμιέρα η νέα δημοτική κινηματογραφική λέσχη του δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη που βρήκε φιλόξενη στέγη στο Θέατρο του Μουσικού Σχολείου Πυλαίας. Οι θεατές ταξίδεψαν στον μαγικό κόσμο του κινηματογράφου μέσα από την αμερικάνικη κοινωνική ταινία «Θαύμα» του Στίβεν Τσμπόσκι με πρωταγωνιστές την Τζούλια Ρόμπερτς και τον Όουεν Γουίλσον. Στη μεγάλη οθόνη ζωντάνεψε η συγκινητική ιστορία του Αυγούστου Πούλμαν, που λόγω σοβαρής δυσμορφίας στο πρόσωπο βίωσε την απόρριψη, τελικά όμως με την στήριξη της οικογένειάς του πίστεψε στον εαυτό του και τα κατάφερε.

Το νέο κινηματογραφικό «παιδάκι» του δήμου σύστησε στους θεατές ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού-Αθλητισμού και Περιβάλλοντος Γιάννης Καρτάλης.

«Αυτή η νέα κινηματογραφική λέσχη είναι η τρίτη κατά σειρά μετά τις αντίστοιχες στο Πανόραμα και στο Ασβεστοχώρι. Το δίκτυο συμπληρώνεται από τους δύο δημοτικούς θερινούς κινηματογράφους που ήδη μετρούν εκατοντάδες προβολές προσελκύοντας χιλιάδες επισκέπτες από όλη τη Θεσσαλονίκη.
Μπορεί να ακούγεται οραματικό αλλά μόνον όποιος τολμά, πετυχαίνει. Σκέψη μου είναι να δημιουργηθούν δημοτικές λέσχες κινηματογράφου σε κάθε δημοτική γειτονιά. Στόχος μου είναι να αναδείξω τον δήμο μας ως τον δήμο της Έβδομης Τέχνης. Με την έμπρακτη δημιουργία και στήριξη χώρων πολιτισμού όπως το θέατρο του μουσικού σχολείου που θα ανακαινιστεί και θα αναβαθμιστεί τεχνολογικά».
Στο τέλος της βραδιάς βραβεύσαμε τη διευθύντρια του Μουσικού Σχολείου Ειρήνη Μωσαΐδου-Καμπαδάκη για την σημαντική προσφορά της.
Όλες οι προβολές ξεκινούν στις 8 το βράδυ στο Θέατρο του Μουσικού Σχολείου Πυλαίας. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.