Κατά την επίσκεψή του στην Μονή Βλατάδων είχα την ευλογία να τον τιμήσω προσωπικά με πλακέτα για το παγκόσμιο οικολογικό του όραμα και την ευκαιρία να ανταλλάξω  μαζί του σκέψεις  για τον δήμο μας και την τοπική αυτοδιοίκηση.
Μαζί με τον πρόεδρο του οικισμού των Κωνσταντινουπολιτών Γιάννη Κεσσόπουλο, την αντιπρόεδρο Καίτη Παπαθανασίου και το μέλος του Δ.Σ. Τάσο Συντριβάνη τον ενημερώσαμε για την σημαντικότητα της περιοχής και τους άρρηκτους δεσμούς των συμπολιτών μας με την Βασιλεύουσα Πόλη και το Οικουμενικό μας Πατριαρχείο.
Τον  ενημέρωσαμε  για την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου σχετικά με την ανάπλαση της μεγάλης πλατείας στο κέντρο του οικισμού η οποία θα φέρει το όνομα του «Οικουμενικού Πατριαρχείου».
Τον προσκαλέσαμε  να επισκεφθεί την περιοχή, υποσχόμενοι πως το προσεχές διάστημα θα βρεθούμε κι εμείς στο Φανάρι.
Προηγήθηκαν με τις ευλογίες του Οικουμενικού μας Πατριάρχη τα εγκαίνια  του νέου βιοκλιματικού κτιρίου της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας από τον Περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα.
Επόμενος σταθμός του το νοσοκομείο Παπαγεωργίου- το κορυφαίο νοσηλευτικό ίδρυμα στην Βόρεια Ελλάδα – το οποίο και τίμησε για τα 20 χρόνια πετυχημένης λειτουργίας του όπου ο ιδρυτής και δωρητής του νοσοκομείου Νίκος Παπαγεωργίου πρόσφερε στον Παναγιώτατο την εικόνα των 20 Αγίων Αναργύρων.
Μέσα σε αυτό το περιθώριο της επίσκεψης, μου δόθηκε η ευκαιρία να συναντήσω και τους καλούς μου φίλους Βασίλη Παππά, Λάζαρο Κυρίζογλου και Κώστα Γκιουλέκα.