Δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη: Και μετρό και αρχαία
Σύντομα και οικονομικά.
Μέτωπο δημάρχων για τη στήριξη του δήμου Θεσσαλονίκης.
Να μπουν στις ράγες και οι επεκτάσεις του.

Στην ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης για το πολύπαθο έργο του μετρό έδωσε το παρών ο δήμαρχος Πυλαίας- Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης ενώνοντας τη φωνή του με την κοινωνία της Θεσσαλονίκης που θέλει επιτέλους να δει τους συρμούς να μπαίνουν στις ράγες.
Ο κ. Καϊτεζίδης μαζί με άλλους δημάρχους του πολεοδομικού συγκροτήματος (Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Νεάπολης-Συκεών και Καλαμαριάς) είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν και  κατ’ ιδίαν από τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα για τη λύση της απόσπασης και επανατοποθέτησης των αρχαιοτήτων στον σταθμό Βενιζέλου, μία λύση την οποία ομόψυχα προκρίνουν οι παραγωγικοί φορείς της πόλης στη βάση και της ομόφωνης απόφασης του ΚΑΣ το 2014.
Οι δήμαρχοι συμφώνησαν πως η προτεινόμενη λύση εξασφαλίζει τη συνολική παράδοση της κύριας γραμμής του μετρό μαζί με τη στάση Βενιζέλου το συντομότερο δυνατό, αναδεικνύει τα αρχαιολογικά ευρήματα με το μικρότερο δυνατό κόστος εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα και όλες τις απαραίτητες εγγυήσεις ασφάλειας για το επιβατικό κοινό.
Όλοι τους συμφώνησαν πως το έργο πρέπει επιτέλους να τελειώνει για το καλό της πόλης και προκειμένου να επουλωθούν τα οικονομικά τραύματα που άφησαν οι πολύχρονες καθυστερήσεις  και οι λαμαρίνες σε δεκάδες επαγγελματίες που αναγκάστηκαν να κατεβάσουν ρολά. Είναι ενδεικτικό πως στην Βενιζέλου από τα 27 μαγαζιά στο βόρειο τμήμα της έχουν μείνει μόνον τα 9, έκλεισαν δηλαδή 18!

«Το μετρό είναι ένα έργο ανάπτυξης που δεν πρέπει να διχάζει, αλλά να ενώνει τη Θεσσαλονίκη. Θεσσαλονίκη όμως δεν είναι μόνον ο κεντρικός δήμος. Το μετρό είναι ένα έργο ενιαίο που πρέπει να λειτουργήσει εν συνόλω και όχι αποσπασματικά.
Θα εκπληρώσει τον στόχο του και θα προσφέρει υψηλή προστιθέμενη αξία, εφόσον πάρουν σειρά και οι επεκτάσεις τόσο προς το αεροδρόμιο Μακεδονία όσο και προς τα δυτικά.
Μετά από μία πενταετή αδράνεια ήρθε η ώρα να επιλεγεί η λύση του 2014 ώστε επιτέλους να ολοκληρωθεί το μετρό Θεσσαλονίκης χωρίς… μουσαμάδες. Ο δήμος μας στηρίζει την πρωτοβουλία του δήμου Θεσσαλονίκης και προσωπικά του δημάρχου Κωνσταντίνου Ζέρβα ώστε το μετρό της Θεσσαλονίκης να τρέξει επιτέλους στις ράγες της ολοκλήρωσής του»