ΣΥΓΚΙΝΗΣΕ η «ΜΙΚΡΑΣΙΑ» στο Πανόραμα Λυρική, μουσικό-θεατρική παράσταση για τη Σμύρνη και τις Αλησμόνητες Πατρίδες

Μια λυρική μουσικο-θεατρική παράσταση «ΜΙΚΡΑΣΙΑ» είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι θεατές στο αμφιθέατρο «Σταύρος Κουγιουμτζής».

Η παράσταση «ανέβηκε» από τον δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη στο πλαίσιο του αφιερώματός του στις Αλησμόνητες Πατρίδες και τον Ελληνισμό της Εγγύς Ανατολής.

Οι πρωταγωνιστές επί σκηνής αφύπνισαν Μνήμες ιστορικές και μας μετέφεραν στη Σμύρνη και στη Μικρασία περιγράφοντας τον ακμάζοντα Ελληνισμό αλλά και τον ξεριζωμό του από τις πατρογονικές εστίες, την προσφυγιά και εν τέλει την εγκατάστασή τους στην πατρίδα μας και την τεράστια συμβολή στη δημιουργία της σύγχρονης νέας Ελλάδας.

Με πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό προερχόμενο από το αρχείο Προσφυγικού Ελληνισμού, με ιστορίες προφορικής μνήμης που γέννησαν οι λαίμαργες φλόγες στην πυρκαγιά της Σμύρνης, αλλά και με τους καημούς της Ρωμιοσύνης τραγουδισμένους με όχημα τη μουσική που άνθισε από εκείνη την καταστροφή, εικόνες και συναισθήματα  ζωντάνεψαν μπροστά στα μάτια των θεατών που παρακολούθησαν συγκινημένοι την παράσταση.

«Συγχαρητήρια στον ταλαντούχο Πανοραμίτη σκηνοθέτη Λεωνίδα Παπαδόπουλο και όλους τους συνεργάτες του-πρωταγωνιστές επί σκηνής για την εντυπωσιακή παράσταση. Μέσα από το θεατρικό δρώμενό τους η Μικρασία αναδείχθηκε σε σύμβολο, σφραγίδα του Ελληνισμού της Ανατολής που πάντοτε θα συγκινεί. Συγκινηθήκαμε με μία λυρική παράσταση – ωδή στις Αλησμόνητες πατρίδες μας» τόνισε ο δήμαρχος Ιγνάτιος Καϊτεζίδης.

ΤΟ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ των συντελεστών κέρδισε το παρατεταμένο και θερμό χειροκρότημα του κοινού. Η σκηνοθεσία του Λεωνίδα Παπαδόπουλου, αλλά και οι πρωταγωνιστές Θεοδώρα Σιάρκου, Κωνσταντίνο Κάππα, Νίκη Παλληκαράκη, Αλέξανδρο Καλπακίδη, Στέλλα Κρούσκα, Δώρα Θωμοπούλου ενθουσίασαν τους θεατές.

Ιδιαίτερα συγκίνησαν και οι μουσικοί επί σκηνής Νίκος Τουρνάκης και Απόστολος Μωραϊτης, ενώ σε μια εμφάνιση έκπληξη η Ελένη Ροδά, ερμήνευσε τα τραγούδια της παράστασης μαζί με τον υπόλοιπο θίασο καταχειροκροτούμενη.

  Η ευαισθησία και η σκληρή δουλειά θα συνεχίσει να μας οδηγεί. Οι δημότες μας θα είναι και πάλι στο κέντρο κάθε πολιτικής μας!

  Εκλογικά κέντρα

  Πανόραμα
  Κομνηνών 15, 1ος όροφος
  Τηλ. 2310 346 162

  Πυλαία
  Προφήτη Ηλία 32 (Πλατεία Δημαρχείου)
  Τηλ. 2310 330 323

  Ασβεστοχώρι
  Μακεδονομάχων 23
  Copyright © 2023. all rights reserved.
  Design by ADVISION