Συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο

Θερμές πατριαρχικές ευχές προς τους δήμους της Κεντρικής Μακεδονίας και η υπόσχεση μας αντίστοιχα, να επιστρέψουμε στη βασιλεύουσα Κωνσταντινούπολη κα τον Φάρο του Οικουμενικού Πατριαρχείου, κατά την συνάντηση μου με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο στο περιθώριο της τελετής αποφοίτησης του λυκείου της Αμερικάνικης Γεωργικής Σχολής.

Ο Οικουμενικός μας Πατριάρχης που ανακηρύχθηκε επίτιμος καθηγητής Περιβαλλοντικής Επιστήμης του Perrotis College αναφέρθηκε στην ομιλία του, στην κλιματική κρίση και τα περιβαλλοντικά προβλήματα του πλανήτη και τόνισε ότι το σύγχρονο περιβαλλοντικό πρόβλημα έχει ανθρωπογενή αίτια καθώς ήδη διεξάγεται ο Γ΄ Παγκόσμιος Πόλεμος εναντίον της φύσης.  

Ο αποκαλούμενος και « πράσινος» πατριάρχης για τις άοκνες προσπάθειες του, να αναδείξει την περιβαλλοντική κρίση, στο ότι το οικολογικό πρόβλημα είναι παγκόσμια και αγγίζει και τις επόμενες γενιές.

Τέλος, επισήμανε ότι η εκκλησία της Κωνσταντινουπόλεως έστρεψε τα φώτα του παγκόσμιου ενδιαφέροντος στο οξύ πρόβλημα της οικολογίας και τόνισε ότι είναι ευθύνη του ανθρώπου απέναντι στον οίκο του του που πρέπει να τον φροντίζει και όχι να τον καταστρέφει.  

Στο περιθώριο της εκδήλωσης και πολιτικά πηγαδάκια για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις και τις επικείμενες εκλογές της Κυριακής.  

  Η ευαισθησία και η σκληρή δουλειά θα συνεχίσει να μας οδηγεί. Οι δημότες μας θα είναι και πάλι στο κέντρο κάθε πολιτικής μας!

  Εκλογικά κέντρα

  Πανόραμα
  Κομνηνών 15, 1ος όροφος
  Τηλ. 2310 346 162

  Πυλαία
  Προφήτη Ηλία 32 (Πλατεία Δημαρχείου)
  Τηλ. 2310 330 323

  Ασβεστοχώρι
  Μακεδονομάχων 23
  Copyright © 2023. all rights reserved.
  Design by ADVISION