Συνέντευξη Ιγνάτιου Καϊτεζίδη στην εφημερίδα Δημοκρατία: “Έχουμε να επιδείξουμε έναν μεγάλο απολογισμό”

-Τι πετύχατε και τι δεν προλάβατε να κάνετε στην προηγούμενη θητεία σας;

Ήταν μια πολύ δύσκολη θητεία αυτή που ολοκληρώνεται σε λίγες ημέρες. Και τι δε ζήσαμε: προσφυγικό στο Αιγαίο και τον Έβρο, πανδημία κορονοϊού με χιλιάδες νεκρούς στη χώρα μας και παγκοσμίως, πόλεμος στην καρδιά της Ευρώπης και στη συνέχεια ενεργειακή ακρίβεια  που συνεχίζεται. Και μειώσεις κονδυλίων προς τους δήμους που έφτασαν και στο 70%.
Παρόλα αυτά εμείς εδώ στον δήμο μας δε σταματήσαμε ποτέ να εργαζόμαστε για να προχωρήσουν τα έργα. Μικρά και μεγάλα. Παρά τις τεράστιες δυσκολίες της εποχής.

Προλάβαμε, λοιπόν να επιδείξουμε έναν πραγματικά μεγάλο απολογισμό, με πάνω από 174 σημαντικά έργα που έγιναν πραγματικότητα χάρις στα κονδύλια που εξασφαλίσαμε και τα οποία ξεπέρασαν τα 120 εκατομμύρια ευρώ. Έργα με τα οποία άλλαξε η εικόνα του τόπου μας και βελτιώθηκε η καθημερινότητα και η εξυπηρέτηση του πολίτη, ενώ σημαντική ήταν και η κοινωνική πτυχή της πολιτικής μας, με την οποία αγκαλιάσαμε και προστατεύσαμε κυρίως τους ευπαθείς συμπολίτες μας.

Ξεχωρίζω τις παρεμβάσεις που κάναμε στη σχολική στέγη για την οποία προικίσαμε όλα αυτά τα χρόνια τις δημοτικές μας ενότητες με συνολικά 16 σχολεία και σχολικές υποδομές και τον πυλώνα του ψηφιακού δήμου, που γίνεται πραγματικότητα και αξιοποιείται όλο και πιο πολύ από τους δημότες: με το E-poledomiα και με το E-15195, που έτυχε πανελλαδικής αναγνώρισης και άλλες 125 ηλεκτρονικές υπηρεσίες, που μάς αναδεικνύουν πρωταγωνιστές και στον τομέα αυτόν.

Τι δεν προλάβαμε; Να κάνουμε το σπριντ που μας έχουν συνηθίσει οι συμπολίτες μας όλα αυτά τα χρόνια. Τώρα μπαίνουμε και πάλι στην κανονικότητα και θα τρέξουν πολλά έργα που ήδη εξελίσσονται. Θα αποκτήσουν ταχύτητες και θα ολοκληρωθούν για το καλό της τοπικής κοινωνίας. Όπως με γνωρίζουν οι συμπολίτες μου όλα αυτά τα χρόνια θα είμαστε πολύ κοντά στους στόχους μας. Θα τα κάνουμε αυτά που λέμε και αυτό το γνωρίζουν όλοι γιατί «έχουμε πρόσωπο» όλα αυτά τα χρόνια.

-Γνωρίζοντας τα προβλήματα του δήμου, ποια θα είναι η πρώτη απόφαση και το πρώτο έργο που θα κάνετε, εάν επανεκλεγείτε…

Όσοι με γνωρίζουν ξέρουν ότι στο πρώτο συρτάρι του γραφείου μου έχω πάντοτε το προεκλογικό μας πρόγραμμα, στο οποίο ρίχνω σχεδόν καθημερινά κλεφτές ματιές. Είναι κάτι σαν Ευαγγέλιο.Θέλω πάντοτε να είμαστε συνεπείς στις υποχρεώσεις μας. Η συνέπεια σε ό,τι υποσχόμαστε και η δουλειά για να είμαστε συνεπείς είναι κάτι που είχα πάντοτε ως φιλοσοφία. Πιστεύω ότι αυτό διακρίνει έναν πολιτικό. Η συνέπεια και η αξιοπιστία αυτών που λέει σε σχέση με αυτά που κάνει.

Αυτό που επαναλαμβάνω πάντοτε είναι ότι πρέπει να κάνουμε τρία πράγματα: Να υπηρετούμε την καθημερινότητα με σύγχρονο τρόπο και ποιοτικό. Να υλοποιούμε τα σημαντικά έργα υποδομής που έχει ανάγκη ο τόπος μας. Και να υπηρετούμε μία κοινωνική αγκαλιά για τους συμπολίτες μας. Πάντοτε με λογική αυτοδιοικητική, που είναι και η σφραγίδα μου. Αυτό δεσμεύομαι να κάνω και την επομένη ημέρα των εκλογών.

-Ποια είναι η μέριμνα για τις ορεινές περιοχές, αρχίζοντας από τον Χορτιάτη, το Ασβεστοχώρι, το Φίλυρο και την Εξοχή;

Στην καθημερινότητα γνωρίζετε και εσείς όπως και όλη η Ελλάδα ότι στον αποχιονισμό ο δήμος μας είναι εδώ και χρόνια πρωταθλητής. Ήταν ένα στοίχημα που το έβαλα με τον εαυτό μου από την πρώτη ημέρα που εκλέχτηκα και το πρώτο πράγμα που οργάνωσα στο δήμο μόλις αναλάβαμε τη διοίκηση. Βελτιώνοντας την καθημερινότητα σε όλο τον δήμο αλλά κυρίως στον ορεινό όγκο του.

Πραγματικά γράψαμε ιστορία. Ακόμη και τώρα με αποκαλούν τον «δήμαρχο του χιονιά» και το αστείο στην ιστορία είναι πως κάθε φορά που αποκλείεται η Αττική οδός ή η Εθνική οδός σπάει το τηλέφωνό μου από δημότες μας που μού λένε «γιατί δε σε καλούν κάτω να ανοίξουν οι δρόμοι». Έτσι θα συνεχίσουμε και στη νέα θητεία.

Όσον αφορά στα έργα που κάναμε εδώ δε θα μας έφταναν όλες οι σελίδες της «Δημοκρατίας»… Αναφέρω ενδεικτικά τα έργα ύδρευσης στο Ασβεστοχώρι, την αποχέτευση στον Χορτιάτη, που ήδη λειτουργεί, με τα λύματα που έως χθες επεξεργάζονταν στον Χορτιάτη μέσα από ένα παλιό και ξεπερασμένο δίκτυο να ταξιδεύουν σήμερα μέσω ενός σύγχρονου δικτύου για 40 χιλιόμετρα και να καταλήγουν στο Καλοχώρι και στον βιολογικό της ΕΥΑΘ. Τον Ιερό Ναό Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στο Χορτιάτη που επαναλειτούργησε ύστερα από 10 αιώνες, το Αμφιθέατρο Αμαδρυάς και τα έργα ύδρευσης στο Φίλυρο όπου αλλάζει όλο το δίκτυο ε 9 εκ. €, το γήπεδο μπάσκετ και την αυτονομία που πετύχαμε σε δίκτυα υποδομών σε ύδρευση και αποχέτευση στην Εξοχή και τις ασφαλτοστρώσεις παντού στον ορεινό όγκο, με ένα πρόγραμμα μαμούθ για τα δεδομένα του δήμου μας που αλλάζουν την εικόνα του οικισμού, καθώς και την επέκταση του δικτύου του φυσικού αερίου. Καταφέραμε πολλά. Σχεδιάζουμε ακόμη περισσότερα.

-Τα εντυπωσιακά ποσοστά που παίρνει η παράταξή σας στις έως τώρα εκλογικές διαδικασίες, που αποτελούν πανελλαδικό ρεκόρ, πιστεύετε ότι θα συνεχιστούν και φέτος, αλλά και με πόσες ευθύνες σας γεμίζουν;   

Το γεγονός ότι οι συμπολίτες μας μάς εμπιστεύονται με ποσοστά ρεκόρ που το 2019 έφθασαν το 71% είναι κάτι που μας χαροποιεί ιδιαίτερα. Και αυξάνει τις ευθύνες μας για το αύριο του τόπου μας. Εμείς κοιτάμε μπροστά και θέτουμε υψηλούς στόχους για την επόμενη ημέρα. Όλα αυτά τα χρόνια αποδείξαμε ότι έχουμε τον τρόπο. Με λίγα λόγια, με πολλά έργα, με σχέδιο, με μια ισχυρή, φρέσκια αλλά και έμπειρη ομάδα και με ενότητα, όπως λέει και ο τίτλος του συνδυασμού μας που είναι «Δύναμη Ενότητας».

-Ποιο είναι το μήνυμα που θα θέλατε να στείλετε στους πολίτες του δήμου, πριν από τις εκλογές;

Λίγο πριν την κάλπη αυτό που ζητώ είναι μια καθαρή εντολή από τους συμπολίτες μου. Για να συνεχίσουμε και να ολοκληρώσουμε το έργο μας. Όπως πάντα με δουλειά, με σοβαρότητα, ανθρωπιά και ταπεινότητα. Σταθερά μαζί συνεχίζουμε και στη νέα θητεία.

  Η ευαισθησία και η σκληρή δουλειά θα συνεχίσει να μας οδηγεί. Οι δημότες μας θα είναι και πάλι στο κέντρο κάθε πολιτικής μας!

  Εκλογικά κέντρα

  Πανόραμα
  Κομνηνών 15, 1ος όροφος
  Τηλ. 2310 346 162

  Πυλαία
  Προφήτη Ηλία 32 (Πλατεία Δημαρχείου)
  Τηλ. 2310 330 323

  Ασβεστοχώρι
  Μακεδονομάχων 23
  Copyright © 2023. all rights reserved.
  Design by ADVISION