Συνέντευξη Ιγνάτιου Καϊτεζίδη στην εφημερίδα “ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ”

Τι μπορεί να προσφέρει η τοπική αυτοδιοίκηση στους πολίτες στις σημερινές συνθήκες;

Η τοπική αυτοδιοίκηση είναι το καταφύγιο του πολιτών. Μόνον η αγκαλιά του δήμου μπορεί να χωρέσει τόσους ανθρώπους.

Βοηθήσαμε πολλούς να ξαναβρούν το χαμόγελο. Από τον πιο μικρό με παιδικούς σταθμούς για όλα τα παιδιά μέχρι τον πιο μεγάλο με τα ΚΑΠΗ και το «Βοήθεια στο Σπίτι». Με δομές όπως το κοινωνικό παντοπωλείο, το κοινωνικό φαρμακείο και τα κέντρα κοινότητας, το γραφείο για την εξυπηρέτηση των ανέργων, το ΚΕΠ Υγείας και πολλές πολλές άλλες δημοτικές δομές.

Με αυτήν τη φιλοσοφία θα συνεχίσουμε και στη νέα μας θητεία, συμπαραστάτες σε όσους δημότες μας χρειάζονται.

Γιατί αποφασίσατε να θέσετε υποψηφιότητα (και αυτή τη φορά) στις αυτοδιοικητικές εκλογές;

Αγαπώ τον τόπο μου. Δεν μπορώ να διανοηθώ να ζω εδώ, χωρίς να προσφέρω. Τιμώ τους συμπολίτες μου, όπως με τιμούν και εκείνοι με την εμπιστοσύνη τους εδώ και 21 χρόνια.

To DNA μου είναι αυτοδιοικητικό, όπως και της δημοτικής μας ομάδας η οποία στις τελευταίες εκλογές κατάφερε να συγκεντρώσει το ποσοστό ρεκόρ του 65%.

Στην τοπική αυτοδιοίκηση είσαι ό,τι κάνεις και όχι ό,τι λες. Γνωριζόμαστε πολύ καλά.

Τα έργα μας είναι η καλύτερη εγγύηση για την επόμενη μέρα. Έχουμε σχέδιο και τους ανθρώπους να το υλοποιήσουμε. Γι΄ αυτούς τους λόγους συνεχίζω αυτοδιοικητικά και μόνο αυτοδιοικητικά.

Ποιο θεωρείτε το μεγαλύτερο πρόβλημα του τόπου στον οποίο ζείτε; Τι θα προτείνετε για την επίλυση ή την άμβλυνσή του εάν εκλεγείτε;

Με τεράστια προσπάθεια καταφέραμε και παραδώσαμε 7 νέα σχολεία και μάλιστα στα χρόνια της κρίσης και των μνημονίων.

Ουσιαστικά δεν θα είχαμε κανένα πρόβλημα, αν και η πολιτεία έκανε καλά τη δουλειά της. Δυστυχώς όμως ενώ από το 2003 είναι οριστικά ενταγμένα σε πρόγραμμα του ΥΠΕΠΘ  3 σχολεία στον δήμο μας – 2  στην Πυλαία και 1 στο Πανόραμα- μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει τίποτα. Δεν  μοιρολατρούμε. Πιέζουμε και τρέχουμε μελέτες για άλλα 6 σχολεία που έρχονται. Μάλιστα η κατασκευή του νέου σχολείου στην Εξοχή ξεκινά άμεσα το καλοκαίρι με χρηματοδότηση  από το ΕΣΠΑ.

Άλλο μεγάλο θέμα είναι η δημόσια ασφάλεια, η οποία ωστόσο δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητες των δήμων. Όμως κι εδώ δεν συμβιβαζόμαστε.

Ως δήμαρχος εδώ και χρόνια ζητώ αλλαγή θεσμικού πλαισίου για να μπορεί ο δήμος να ενισχύει λειτουργικά την αστυνομία. Ζητώ την ενίσχυση της δημοτικής αστυνομίας έτσι ώστε να λειτουργεί επικουρικά στην ΕΛΑΣ. Η αποδυνάμωση του Α.Τ. Πυλαίας και του Α.Σ. Πανοράματος δυστυχώς ενθαρρύνουν την αίσθηση του ακαταδίωκτου όπως δυστυχώς συμβαίνει σε όλη την Ελλάδα.

Γιατί να ψηφίσουν ειδικά εσάς οι συντοπίτες σας. Απαντήστε στην ερώτηση, σαν να τη θέτει εν δυνάμει ψηφοφόρος σας.

 Γιατί η πρόταση μας είναι η μόνη ανεξάρτητη και αυτοδιοικητική. Γιατί η «Δύναμη Ενότητας» κάνει αυτό που λέει, ενώνει. Γιατί εσείς μιλάτε κι εμείς σας ακούμε, στη μάχη της καθημερινότητας με έναν δήμο πρότυπο πανελλαδικά. Γιατί φτιάξαμε έργα και υποδομές συνολικού ύψους άνω των 90 εκ. Μαζί με τους συμπολίτες μου πέτυχα όσα ζούμε και μαζί τους προσκαλώ να συνεχίσουμε.

  Η ευαισθησία και η σκληρή δουλειά θα συνεχίσει να μας οδηγεί. Οι δημότες μας θα είναι και πάλι στο κέντρο κάθε πολιτικής μας!

  Εκλογικά κέντρα

  Πανόραμα
  Κομνηνών 15, 1ος όροφος
  Τηλ. 2310 346 162

  Πυλαία
  Προφήτη Ηλία 32 (Πλατεία Δημαρχείου)
  Τηλ. 2310 330 323

  Ασβεστοχώρι
  Μακεδονομάχων 23
  Copyright © 2023. all rights reserved.
  Design by ADVISION