Συνεχίζεται ο καθαρισμός δημοτικών δασών από συνεργεία του δήμου ✔️
Σε πλήρη εξέλιξη τα έργα αντιπυρικής θωράκισης ✔️
Εργολαβία της ΑΔΜΘ για την απομάκρυνση εύφλεκτης ύλης από το Ελαιόρεμα✔️
Ασπίδα προστασίας στο περιαστικό δάσος του Σέιχ Σου υψώνεται με την έναρξη της εργολαβίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης σε 1.165 στρέμματα δασικής έκτασης στην περιοχή Ελαιορέματος του δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη.
Οι εργασίες αφορούν στην αποψίλωση των δέντρων που έχουν προσβληθεί από το φλοιοφάγο έντομο και στον θρυμματισμό των υπολειμμάτων υλοτομίας των προσβεβλημένων δέντρων.
Παράλληλα με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζονται οι καθαρισμοί στα δημοτικά άλση της Ανάληψης και του Πόντου στο Πανόραμα καθώς και στο πάρκο που βρίσκεται μεταξύ των οδών Ακριτίδου, Παύλου Μελά και Αναπαύσεως.
Σύμφωνα μάλιστα με τον προγραμματισμό που έχει γίνει, τα ειδικά συνεργεία των συνεταιρισμών υλοτόμων που έχουν αναλάβει τους καθαρισμούς θα… ξεκαλοκαιριάσουν στον δήμο μας αφού οι εργασίες σε όλους τους δημοτικούς χώρους πρασίνου θα συνεχιστούν αδιάκοπα κατά τη θερινή περίοδο.
Την ικανοποίησή του για τη συνδρομή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης εξέφρασε ο δήμαρχος Πυλαίας – Χορτιάτη, ο οποίος επιθεώρησε με επιτόπια αυτοψία τις εργασίες που εκτελούνται.
«Ενώνουμε δυνάμεις. Παίρνουμε πρωτοβουλίες για να ελαχιστοποιήσουμε τον κίνδυνο πρόκλησης πυρκαγιών και να κρατήσουμε ασφαλείς τους πολίτες. Υπεύθυνα, με συντονισμένες πράξεις προστατεύουμε το δάσος που η Θεσσαλονίκη αξίζει να έχει», δήλωσε ο κ. Καϊτεζίδης.
+12