Σύσκεψη Ιγνάτιου Καϊτεζίδη με τον νέο υπουργό Μακεδονίας Θράκης Στάθη Κωνσταντινίδη

Πρωινή σύσκεψη με τον νέο υπουργό Μακεδονίας Θράκης Στάθη Κωνσταντινίδη.
Μαζί μου οι εξαιρετικοί συνάδελφοι και φίλοι Λάζαρος Κυρίζογλου Δήμαρχος Αμπελοκήπων Μενεμένης, Πρόεδρος ΚΕΔΕ και Βασίλης Μαυρίδης Δήμαρχος Ορεστιάδας, Πρόεδρος της ΠΕΔ Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης.
Ψηλά στην ατζέντα των αυτοδιοικητικών τα θέματα που έθεσαν με επίταση στον νέο υπουργό.

•Μέτρα καλύτερου συντονισμού για την προστασία από τις πυρκαγιές του περιαστικού δάσους της Θεσσαλονίκης και μέτρα προστασίας του πληθυσμού από τον καύσωνα.

•Τα θεσμικά αιτήματα των δήμων όπως η κινητικότητα, το ξεκαθάρισμα των αρμοδιοτήτων, ο νέος κώδικας για τους δημοτικούς υπαλλήλους.

•Τα οικονομικά των ΟΤΑ από την αύξηση του ενεργειακού κόστους στην λειτουργία των δήμων και ιδιαίτερα των ΔΕΥΑ

•Η ανάγκη για την συνολική μεταρρύθμιση της αυτοδιοίκησης ώστε να έχουμε μια αυτοδιοίκηση στα Ευρωπαϊκά πρότυπα.

•Ακόμη μπήκαν στην συζήτηση από τους δημάρχους ,η ανάγκη αποτελεσματικής προστασίας των αδέσποτων ζώων στις πόλεις, η δημοτική αστυνομία και ο νέος ρόλος της, η στελέχωση των πολεοδομιών κλπ

Για όλα τα παραπάνω καταθέσαμε αναλυτικό υπόμνημα με δεδομένη την καλή διάθεση του υπουργού να τα συζητήσει και να τα προωθήσει αποτελεσματικά.
Από την μεριά του ο υπουργός ζήτησε να ενημερωθεί για τον νέο εκλογικό νόμο και τον οδικό χάρτη για τις εκλογές της αυτοδιοίκησης στις 8 Οκτωβρίου, ενώ μας ενημέρωσε και για το σύνολο των έργων του προγράμματος «Θεσσαλονίκη 2030» που προχωρούν και αλλάζουν την εικόνα της πόλης.
Με το τέλος της σύσκεψης αμοιβαία η διάθεση όλων να συνεχίσουμε την αλληλοενημέρωση και την συνεργασία για το καλό των συμπολιτών μας και των τοπικών κοινωνιών.

  Η ευαισθησία και η σκληρή δουλειά θα συνεχίσει να μας οδηγεί. Οι δημότες μας θα είναι και πάλι στο κέντρο κάθε πολιτικής μας!

  Εκλογικά κέντρα

  Πανόραμα
  Κομνηνών 15, 1ος όροφος
  Τηλ. 2310 346 162

  Πυλαία
  Προφήτη Ηλία 32 (Πλατεία Δημαρχείου)
  Τηλ. 2310 330 323

  Ασβεστοχώρι
  Μακεδονομάχων 23
  Copyright © 2023. all rights reserved.
  Design by ADVISION