Οι τρίπλες του έχουν μείνει στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, καθώς στα τέλη της δεκαετίας του ‘70 ο Βασίλης Χατζηπαναγής είχε μαγέψει όλη την Ελλάδα. Με το ποδοσφαιρικό θρύλο να λέει ότι μπορούσε να τριπλάρει αντίπαλο ακόμη και μέσα σε έναν τηλεφωνικό θάλαμο!
Την Πέμπτη το απόγευμα στο Ολυμπιακό Κέντρο Πανοράματος ο Βάσια και το «Camp Βασίλης Χατζηπαναγής» ήταν φιλοξενούμενοι του δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη και τα μικρά παιδιά είχαν την ευκαιρία  να πάρουν μια γεύση από αυτόν τον μεγάλο βιρτουόζο του ελληνικού ποδοσφαίρου και να διδαχτούν τα μυστικά του ποδοσφαίρου. Πως δίνονται οι πάσες χωρίς να βλέπεις που θα δώσεις την μπάλα; Πως γίνεται η κοφτή τρίπλα και το σουτ με φάλτσο; Τι σημαίνει καλή τεχνική και σωστή τακτική στο ποδόσφαιρο;
Όλα αυτά στο πλαίσιο της εκδήλωσης που διοργάνωσε ο δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη με προσκαλεσμένα παιδιά ηλικίας 6 έως 15 ετών που συμμετέχουν στις ακαδημίες του δήμου και παιδιά που τους αρέσει το ποδόσφαιρο. Το σεμινάριο είχε στόχο να συνδυάσει την ομαδική και την ατομική προπόνηση, να βελτιώσει την ατομική τεχνική και να καλλιεργήσει την προσωπικότητα των νεαρών αθλητών. Τα παιδιά αξιολογήθηκαν  σε ατομικό επίπεδο, ενώ μετά το τέλος του σεμιναρίου οι γονείς ενημερώθηκαν προσωπικά από τον προπονητή Νίκο Φράγκο για τις επιδόσεις και την προοπτική του παιδιού τους.
Παρών στην εκδήλωση ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, που ευχαρίστησε τον Βασίλη Χατζηπαναγή για τη μεγάλη του προσφορά στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ενώ τον χαρακτήρισε ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα που πέρασαν από τα ευρωπαϊκά γήπεδα.«Είστε τυχεροί που μπορείτε να πάρετε μαθήματα από τον Βάσια και να μάθετε κάποια από τα μυστικά της μπάλας», σημείωσε στον σύντομο χαιρετισμό του ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη, ο οποίος δώρισε στον Βασίλη Χατζηπαναγή μια αναμνηστική πλακέτα.