Το Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος ανοίγει τα χαρτιά του για το νέο νοσοκομείο της πόλης. Γράφουμε τη σύγχρονη ιστορία της Δημόσιας Υγείας στη Βόρεια Ελλάδα

Η ανοιχτή εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2019, ώρα 18:30, στην αίθουσα πολλαπλών εκδηλώσεων «Ηλίας Νικολαΐδης» του Λυκείου Φιλύρου.

Ο Δήμος Πυλαίας- Χορτιάτη  και το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) θα πραγματοποιήσουν την πρώτη ενημέρωση σχετικά  με το νέο «Παιδιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης» το οποίο θα κατασκευαστεί και θα εξοπλιστεί πλήρως με τη γενναιόδωρη δωρεά του κοινωφελούς Ιδρύματος.

Στην παρουσίαση θα συμμετέχουν μέλη της Ομάδας Σχεδιασμού και Διαχείρισης του Έργου, εκπρόσωποι του ΙΣΝ και  της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας και ο δήμαρχος του δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη με συνεργάτες του.

Να σημειωθεί ότι η δωρεά για την ανέγερση του νέου Νοσοκομείου εντάσσεται στο πλαίσιο της ευρύτερης «Πρωτοβουλίας για την Υγεία», που έχει εκπονήσει το ΙΣΝ, σε όλη την χώρα με συνολικό προϋπολογισμό που υπερβαίνει τα 300 εκατομμύρια ευρώ.

«Το όνειρο αρχίζει να γίνεται πραγματικότητα. Επιτέλους η Θεσσαλονίκη και η  Βόρεια Ελλάδα θα αποκτήσουν παιδιατρικό νοσοκομείο το οποίο θα διασφαλίζει το θεμελιώδες δικαίωμα κάθε παιδιού που νοσεί στην βέλτιστη δυνατή ιατρική  περίθαλψη. Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι με το  Παιδιατρικό νοσοκομείο στο Φίλυρο γράφουμε από την αρχή την ιστορία της Δημόσιας Υγείας στην πόλη μας. Θα  ήθελα λοιπόν  να ευχαριστήσω θερμά  το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για τον κορυφαίο συμβολισμό αλληλεγγύης , την προσφορά του στον τόπο μας μέσα από τη γενναιόδωρη χρηματοδότηση του νοσοκομείου. Απευθύνω ανοιχτή πρόσκληση σε όλους τους συμπολίτες μας, τους εκπροσώπους  τοπικών συλλόγων, φορέων και Οργανισμών Υγείας,  να δώσουν το παρόν στην ενημερωτική μας εκδήλωση και να μοιραστούν τον ενθουσιασμό για το εμβληματικό έργο που ξεκινά. Στηρίζουμε το νοσοκομείο με όλες μας τις δυνάμεις, γι’ αυτό ως δήμος έχουμε ήδη δρομολογήσει μελέτες για την αναβάθμιση του υφιστάμενου οδικού άξονα που συνδέει το πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης με το Φίλυρο με στόχο την ασφαλέστερη πρόσβαση στο νοσοκομείο όταν κατασκευαστεί»,  δήλωσε ο δήμαρχος Πυλαίας- Χορτιάτη Ι. Καϊτεζίδης, που σημείωσε ακόμη ότι δόθηκαν οδηγίες σε όλες τις υπηρεσίες του δήμου να αντιμετωπίζουν όλα τα θέματα του υπό ανέγερση νοσοκομείου  σε απόλυτη προτεραιότητα!