Τρέχουμε! Για να κερδίσουμε το στοίχημα της ανάπτυξης για τη Θεσσαλονίκη!

Άρθρο Ιγνάτιου Καϊτεζίδη στην ιστοσελίδα myportal.gr

Επιτέλους ανάπτυξη! Αυτό είναι το σύνθημα ενόψει της φετινής ΔΕΘ που ανοίγει σε λίγες ώρες τις πύλες της. Εμείς οι Θεσσαλονικείς είμαστε ιδιαίτερα δεμένοι με τη διοργάνωση, αλλά και ευαισθητοποιημένοι όταν ακούμε αυτά τα τρία γράμματα: Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης. Γιατί την έχουμε συνδέσει με τα όμορφα χρόνια: τα προσπέκτους των περιπτέρων, το Λούνα Παρκ και το σαλόνι με τα καινούρια αυτοκίνητα, τον καφέ από τη Βραζιλία και τη μαύρη μπύρα από τη Γερμανία που μοιράζονταν στην Έκθεση και ήταν ο λόγος που τρέχαμε να την επισκεφτούμε. Ήταν το καθιερωμένο ραντεβού του Σεπτεμβρίου για την πόλη όπου δινόταν η εκκίνηση μετά το καλοκαίρι.

Φέτος λίγες ώρες πριν η 86η διοργάνωση ανοίξει τις πύλες της το ζητούμενο είναι η επανεκκίνηση της οικονομίας. Ένα στοίχημα για την ανάπτυξη, που αποδεικνύεται σε μαραθώνιο διαρκείας και όχι σε ένα σπριντ 100 μέτρων. Η πατρίδα μας εκτός από τον ενεργειακό πληθωρισμό που βιώνουμε το τελευταίο διάστημα και τις δραματικές επιπτώσεις της πανδημίας κουβαλά στην πλάτη της δέκα βαριά χρόνια μνημονίων, που άλλαξαν τη ζωή όλων μας.

Οι δυσκολίες σήμερα ήταν και παραμένουν πολλές: η μάχη κατά του κορονοϊού ακόμη δεν έχει κερδηθεί, ο πόλεμος στην Ουκρανία δημιουργεί τεράστιες αβεβαιότητες αλλά και πρωτοφανή φαινόμενα ενεργειακής ακρίβειας.

Έχουμε εμπρός μας λοιπόν, έναν μαραθώνιο για να πετύχουμε τον επόμενο χρόνο την ανάπτυξη.

Εμείς εδώ στον δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη είμαστε καλά προετοιμασμένοι για να τον αντιμετωπίσουμε. Για εμάς, η ανάπτυξη συνδέεται με μια σειρά έργων – ιστορικών υποδομών που τα χρειάζεται ιδιαίτερα ο τόπος μας: το νέο αποχετευτικό δίκτυο και η ύδρευση στις περιοχές του πρώην δήμου Χορτιάτη είναι έργα που έχουν συμβασιοποιηθεί και «τρέχουν» καθώς έχουν εξασφαλισμένη χρηματοδότη. Ταυτόχρονα δημιουργούνται  σημαντικές αθλητικές και πολιτιστικές υποδομές, όπως το κλειστό δημοτικό γυμναστήριο του Χορτιάτη, το νέο ποδοσφαιρικό γήπεδο στο Φίλυρο και το ανοικτό Θέατρο στο λατομείο Αργυρό στο Ασβεστοχώρι. Ακόμη οι μεγάλες επιτυχίες που επέδειξαν οι ομάδες μας στο χάντμπολ επιταχύνουν τις διαδικασίες για τη δημιουργία ενός γηπέδου χάντμπολ στην Πυλαία. Την ίδια στιγμή σε ράγες υλοποίησης μπήκε το Μουσείο του Παιχνιδιού στην Πυλαία, έργο μοναδικό στην πατρίδα μας, καθώς και σημαντικές αναπλάσεις περιοχών στον δήμο μας, όπως στην 17 Νοέμβρη, στη Δελφών και στην πλατεία Αγίας Γλυκερίας στην Πυλαία και στον λόφο της Ανάληψης στο Πανόραμα. Σημαντική προτεραιότητα είναι η συνέχιση της ενίσχυσης των κοινωνικών υπηρεσιών μας. Είμαστε περήφανοι για την πολύπλευρη προσφορά τους στους ευάλωτους συμπολίτες μας – ιδιαίτερα την περίοδο της πανδημίας – και θα συνεχίσουμε να απλώνουμε το κοινωνικό δίχτυ προστασίας σε όποιους το έχουν ανάγκη.

Ακόμη υλοποιούμε το στοίχημα του ψηφιακού δήμου, όπου έχουμε ήδη να επιδείξουμε σημαντικές επιτυχίες. Μάλιστα για την πλατφόρμα Ιanos energy βραβευτήκαμε φέτος για ακόμη μια φορά στα «Best City Awards», καθώς με αυτό το καινοτόμο τεχνολογικό εργαλείο επιτυγχάνεται η αυτοματοποιημένη ηλεκτρονική καταγραφή, απεικόνιση και ανάλυση της κατανάλωσης ενέργειας στα κτίρια του δήμου μας. Ταυτόχρονα ενισχύσαμε όλο το μοντέλο του ψηφιακού δήμου που υλοποιήσαμε την περίοδο της πανδημίας, όπως η ψηφιακή παροχή δεκάδων πιστοποιητικών προς τους πολίτες, αλλά και νέες υπηρεσίες, όπως το e-poleodomia ή τo e-15195 που καταγράφει πλέον και ψηφιακά τα παράπονα των πολιτών, με τις ψηφιακές εγγραφές σε σχέση με τις τηλεφωνικές όλο και να αυξάνονται.

Τρέχουμε, λοιπόν. Και ελπίζουμε ότι και η πολιτεία θα ανεβάσει ρυθμούς για τη Θεσσαλονίκη μας.  Για να τελειώσει επιτέλους  το μετρό, να ξεκινήσει και να ολοκληρωθεί το flyover που θα ανακουφίσει κυκλοφοριακά την ευρύτερη περιοχή, να προχωρήσει το  Thess INTEC με σκοπό να γίνει το πάρκο καινοτομίας για την ευρύτερη περιοχή, όπως και η ανάπλαση της ΔΕΘ. Την ίδια στιγμή ένα μεγάλο έργο για τη δημόσια υγεία -όχι μόνο της Θεσσαλονίκης αλλά ολόκληρης της βόρειας Ελλάδας- αυτό του νέου Παιδιατρικού Νοσοκομείου υλοποιείται στο Φίλυρο με τη σφραγίδα και την αξιοπιστία του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, στα διοικητικά όρια του δήμου μας σχεδιάζεται η κατασκευή του νέου γηπέδου του Άρη, ενώ ήδη μπαίνει σε ράγες υλοποίησης έχοντας την καθολική συναίνεση 7 δήμων το μεγάλο πρότζεκτ της ανάπλασης του παραλιακού μετώπου που θα μεταμορφώσει τη Θεσσαλονίκη σε ένα μήκος 40 χιλιομέτρων, από το Αγγελοχώρι μέχρι το Καλοχώρι.

Μαραθώνιος λοιπόν και όχι σπριντ η ανάπτυξη για τη Θεσσαλονίκη Ένας μαραθώνιος που πρέπει να είναι νικηφόρος…! Μπορούμε και πρέπει να τα καταφέρουμε όλοι μαζί!!

  Η ευαισθησία και η σκληρή δουλειά θα συνεχίσει να μας οδηγεί. Οι δημότες μας θα είναι και πάλι στο κέντρο κάθε πολιτικής μας!

  Εκλογικά κέντρα

  Πανόραμα
  Κομνηνών 15, 1ος όροφος
  Τηλ. 2310 346 162

  Πυλαία
  Προφήτη Ηλία 32 (Πλατεία Δημαρχείου)
  Τηλ. 2310 330 323

  Ασβεστοχώρι
  Μακεδονομάχων 23
  Copyright © 2023. all rights reserved.
  Design by ADVISION