Το αδιαχώρητο για την ομιλία του Πατέρα Ανδρέα Κονάνου στο Πανόραμα.
Tο αδιαχώρητο καταγράφηκε στην εμπνευσμένη από το Πνεύμα των Χριστουγέννων ομιλία του Πανοσιολογιώτατου, Αρχιμανδρίτη Ανδρέα Κονάνου που διοργάνωσε ο δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη στο δημαρχείο Πανοράματος. Το Αμφιθέατρο «Σταύρος Κουγιουμτζής» γέμισε ασφυκτικά, ενώ και η αίθουσα «Λίτσα Φωκίδη» κατακλύσθηκε από κόσμο που ήρθε για να ακούσει την ομιλία.
Την  εκδήλωση, που είχε θέμα «Όταν σε φωτίζει ο Χριστός, αλλάζεις διαρκώς» και πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των κοινωνικών και ανθρωπιστικών δράσεων του δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη, χαιρέτισαν ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης και η αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Ανατολή Κωνσταντινίδου, που καλωσόρισε τον ομιλητή στο Πανόραμα.
«Τώρα που έρχονται τα Χριστούγεννα πολλοί από τους συνανθρώπους μας χαίρονται με διάφορα υλικά αγαθά. Όμως το πραγματικό νόημα των Χριστουγέννων είναι η αγάπη, η αλληλεγγύη και η αναζήτηση του εσωτερικού μας κόσμου. Ποιος θα μπορούσε να είναι καλύτερος οδοιπόρος  σε αυτό το ταξίδι παρά ο πατέρας Ανδρέας Κονάνος που θα μας βοηθήσει να φτάσουμε αυτές τις Άγιες Ημέρες στην απαραίτητη πνευματική βελτίωσή μας»,σημείωσε ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη.
Στη συνέχεια στο βήμα  ανέβηκε ο Πατέρας Κονάνος που για περίπου 1,5 ώρα με μια εμπνευσμένη και ζωντανή ομιλία καθήλωσε το κοινό. Μιλώντας για τις δυσκολίες που έχουν οι άνθρωποι να αλλάξουν πραγματικά και να δεχτούν τη Φώτιση του Θεού, αλλά και τη σημασία της αγάπης τόσο κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων όσο και σε όλη την διάρκεια της ζωής του καθένα μας. «Προσπαθήστε να κατανοήσετε τους συνανθρώπους σας. Αναλάβετε την ευθύνη της ζωής σας και μην πετάτε το μπαλάκι των ευθυνών στους άλλους. Αν αφήσετε τον Θεό να σας φωτίσει τότε θα καταλάβετε το λάθος σας και θα γίνετε πιο ανθρώπινοι, πιο ευαίσθητοι και τελικά καλύτεροι άνθρωποι», ήταν μερικές από τις ατάκες του Πατέρα Κονάνου, ο οποίος μετά την ομιλία του απάντησε στις ερωτήσεις από το κοινό, ενώ υπέγραψε δεκάδες βιβλία.
Να σημειωθεί ότι την εκδήλωση  άνοιξε ο πλαστικός χειρούργος Αλέξανδρος Παπασταύρου, που μίλησε για το θέμα «Σπήλοι πηγή κινδύνου», με πρακτικά παραδείγματα και εντυπωσίασε το κοινό.