Τον πρώην πρόεδρο της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας Ρόζεν Πλεβνελίεφ, «έναν καλό φίλο της Ελλάδας» όπως τον αποκάλεσε  υποδέχθηκε στο δημαρχείο ο δήμαρχος Πυλαίας- Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης.
Κατά την διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων με επίκεντρο την σύσφιξη των σχέσεων φιλίας και εμπιστοσύνης μεταξύ  των τοπικών κοινωνιών Ελλάδας και Βουλγαρίας.
Επαναβεβαιώθηκε η αμοιβαία βούληση για στενότερη συνεργασία των αρχών της αυτοδιοίκησης στην Βουλγαρία με τον δήμο Πυλαίας- Χορτιάτη με στόχο την ανταλλαγή καλών πρακτικών που θα ενισχύσουν  την επικοινωνία μεταξύ των τοπικών κοινωνιών.
Συμφωνήθηκε επίσης η από  κοινού διεκδίκηση ευρωπαϊκών κονδυλίων μέσα από τα διασυνοριακά προγράμματα  (interreg κ.λ.π.) που θα έχουν θετικό αντίκτυπο κυρίως στους τομείς του πολιτισμού και του τουρισμού.
Θερμός υποστηρικτής της Ελλάδας και λάτρης της ιστορίας μας, ο κ. Πλεβνελίεβ δέχθηκε με μεγάλη χαρά το ιστορικό λεύκωμα του δήμου Πυλαίας- Χορτιάτη που το χάρισε ο δήμαρχος Πυλαίας- Χορτιάτη ως αναμνηστικό δώρο.
Παρόντες στην συνάντηση ήταν ο Υφυπουργός Μακεδονίας και Θράκης Θεόδωρος Καράογλου και ο γενικός γραμματέας του Ελληνοβουλγαρικού Εμπορικού Επιμελητηρίου Πρόδρομος Μαυρόπουλος.
Αξίζει να σημειωθεί πως τηρήθηκαν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ατομικής προστασίας έναντι του κορωνοϊού με χαρακτηριστικό ότι ακόμη και οι διάλογοι έγιναν με τις μάσκες να καλύπτουν τα χαμόγελα των συνομιλητών.
Οι μάσκες βγήκαν μόνον όταν οι παριστάμενοι δοκίμασαν τα ξακουστά τρίγωνα Πανοράματος τα οποία και τίμησαν δεόντως όπως και στιγμιαία για τις ανάγκες της φωτογράφησης.