«….𝝤 𝞅𝝺𝝾𝝲𝝴𝞀ός 𝝿𝝰𝞃𝞀𝝸𝞈𝞃𝝸𝞂𝝻ός 𝞃𝞈𝝼 𝝶𝞀ώ𝞈𝝼 𝝻𝝰ς, 𝝱𝞀𝝾𝝼𝞃𝝴𝞀ή 𝝰𝝿ά𝝼𝞃𝝶𝞂𝝶 𝞂𝝴 ό𝞂𝝾𝞄ς 𝝴𝝿𝝸𝝱𝝾𝞄𝝺𝝴ύ𝝾𝝼𝞃𝝰𝝸 𝞃𝝶𝝼 𝝴𝝷𝝼𝝸𝝹ή 𝝻𝝰ς 𝝹𝞄𝞀𝝸𝝰𝞀𝞆ί𝝰…»

𝚷ά𝛎𝛅𝛈𝛍𝛐ς 𝛐 𝛆𝛐𝛒𝛕𝛂𝛔𝛍ός 𝛕𝛐𝛖 𝚳𝛂𝛋𝛆𝛅𝛐𝛎𝛊𝛋𝛐ύ 𝚨𝛄ώ𝛎𝛂

ΜΕ ΚΑΘΕ ΕΠΙΣΗΜΟΤΗΤΑ και με πανηγυρικές εκδηλώσεις Μνήμης σε κάθε Δημοτική Κοινότητα θα τιμήσει φέτος, όπως κάθε χρόνο, ο δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη, την Ημέρα του Μακεδονικού Αγώνα.

Το πρωί θα τελεστεί Επιμνημόσυνη Δέηση στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Πανόραμα, παρόντος του δημάρχου Ιγνάτιου Καϊτεζίδη και στη συνέχεια θα εκφωνηθούν ο πανηγυρικός της ημέρας και θα ακολουθήσει επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων.

Το ίδιο πρόγραμμα με ώρα έναρξης τις 10 π.μ. θα ακολουθήσουν και οι υπόλοιπες δημοτικές κοινότητες όπου θα πραγματοποιηθούν επιμνημόσυνες δεήσεις (Πυλαία στον Ι. Ν. Προφήτη Ηλία, Ασβεστοχώρι στον Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου, Χορτιάτης στον Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου, Φίλυρο στον Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου και Εξοχή στον Ι.Ν. Αγίου Στεφάνου) και στη συνέχεια μετά τις εκφωνήσεις των πανηγυρικών της ημέρας θα πραγματοποιηθούν καταθέσεις στεφάνων στα κατά τόπους μνημεία Ηρώων.

ΣΕ δηλώσεις του ο δήμαρχος Ιγνάτιος Καϊτεζίδης τόνισε:
«Με σεβασμό στην ιστορική μας Μνήμη, με ευλάβεια και υπερηφάνεια για τους επώνυμους και τους χιλιάδες ανώνυμους ήρωες της Μακεδονίας μας πάνδημη η τοπική κοινωνία μας, θα τιμήσει σε όλες τις Δημοτικές της Ενότητες τον Μακεδονικό Αγώνα. Η τόλμη, ο φλογερός πατριωτισμός και η αυτοθυσία τους, αποτελούν φωτεινό παράδειγμα για όλους μας και στέλνουν βροντερή απάντηση σε όσους προκαλούν και επιβουλεύονται την εθνική μας κυριαρχία».