120 παιδιά των δημοτικών σχολείων του δήμου που συμμετείχαν σε ένα πρωτοποριακό «Junior φεστιβάλ εκπαιδευτικής ρομποτικής, έρευνας και καινοτομίας» για μαθητές και μαθήτριες της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης βράβευσε στο δημαρχείο Πανοράματος ο δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη.

Το φεστιβάλ ρομποτικής, που έγινε σε συνεργασία με την «eduACT-Δράση για την Εκπαίδευση», αφορούσε παιδιά των Α’, Β’, Γ’, Δ’ τάξεων των δημοτικών σχολείων όλων των τοπικών διαμερισμάτων του δήμου, τα οποία συμμετείχαν σε ένα πρόγραμμα που έχει σχεδιαστεί για να κεντρίσει την περιέργεια των μικρών παιδιών και να την κατευθύνει προς την ανακάλυψη της επιστήμης και της τεχνολογίας. Το πρόγραμμα είχε θέμα το διάστημα, που πρέπει να διερευνηθεί μέσω της έρευνας, της κριτικής σκέψης και της φαντασίας, ενώ επικεντρώνονταν στην οικοδόμηση του ενδιαφέροντος για την επιστήμη και την τεχνολογία σε παιδιά ηλικίας 6-10 ετών.

«Τα παιδιά δέχτηκαν την πρόκληση και επέδειξαν θέληση, φαντασία, δημιουργικότητα, εθελοντισμό και εφευρετικότητα. Είστε η ελπίδα μας για το αύριο», σημείωσε απευθυνόμενος προς τα παιδιά ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, ο οποίος απένειμε τα εύσημα στην ΕduACT και τον Κώστα Βασιλείου για την άψογη διοργάνωση της πρωτοβουλίας, ενώ υποσχέθηκε ότι η ρομποτική και οι δράσεις της γίνονται θεσμός από τον δήμο. Τις βραβεύσεις έκαναν μαζί με τον δήμαρχο ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Πυλαίας-Χορτιάτη Μιχάλη Γεράνης και η αντιδήμαρχος Απασχόλησης, Κοινωνικής Προστασίας, Υγείας και Παιδείας Ελένη Γιαννούδη.

Στο φεστιβάλ, που διοργανώθηκε για πρώτη φορά στο Πανόραμα, συμμετείχαν 20 ομάδες ρομποτικής και συνολικά 120 μαθητές από όλα τα δημοτικά σχολεία του δήμου, που εργάστηκαν ομαδικά από τις αρχές Ιανουαρίου. Εντάσσεται στο πλαίσιο του φετινού διαγωνισμού, ο οποίος ήταν αφιερωμένος στο διάστημα, είχε τον ευρηματικό τίτλο “INTO ORBIT” και συμμετείχαν απ’ όλη την Ελλάδα πάνω από 200  ομάδες μαθητών ηλικίας από 9 έως 16 ετών. Την αποκλειστική διοργάνωση του πανελλήνιου διαγωνισμού που ήταν υπό την αιγίδα της Προεδρίας της Δημοκρατίας είχε και φέτος για 6η συνεχόμενη χρονιά η «eduACT – Δράση για την Εκπαίδευση» και ο πρόεδρος της Κώστας Βασιλείου.