Το υπερσύγχρονο πλήρως εξοπλισμένο όχημα εντάσσεται από σήμερα στον στόλο του δήμου Πυλαίας- Χορτιάτη και είναι έτοιμο να συνδράμει  τις εθελοντικές ομάδες στην αντιμετώπιση  φυσικών καταστροφών, ενώ θα ακολουθήσει στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος η ενίσχυση του δήμου και με νέο σύγχρονο εξοπλισμό.

Η παράδοση του ειδικού 4X4 οχήματος έγινε σε τελετή που πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία “Παραμάνα” στη Θέρμη. Η πρωτοβουλία εντάσσεται στο πρόγραμμα «eOUTLAND και γίνεται με την υποστήριξη του προγράμματος συνεργασίας «INTERREG V-A Greece Bulgaria 2014-2020».

Συνολικά παραδόθηκαν πέντε οχήματα στους δήμους μέλη του δικτύου για την πολιτική προστασία, που είναι οι δήμοι Πυλαίας – Χορτιάτη, Θέρμης, Νεάπολης- Συκεών, Θεσσαλονίκης και Κομοτηνής, παρουσία της αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης Βούλας Πατουλίδου, των εθελοντών πολιτικής προστασίας των δήμων, εκπρόσωπων του ΕΚΕΤΑ και της διαχειριστικής αρχής της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Όπως μάλιστα ανακοινώθηκε τα πέντε ειδικά οχήματα εξοπλίζονται με ασύρματο οχήματος, σύστημα παροχής Entela και ασύρματου δικτύου,  charles για σύνδεση στις ψηφιακές εφαρμογές του προγράμματος, drone για την παρακολούθηση και την ανίχνευση πυρκαγιών, φορητό υπολογιστή και σύστημα παροχής ρεύματος.

“Ο ρόλος των εθελοντών και των ενεργών πολιτών στην αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών και φυσικών καταστροφών είναι σπουδαίος. Ο εθελοντισμός προσφέρει τα μέγιστα στην κοινωνία με την ανιδιοτελή βοήθεια στον συνάνθρωπο, χωρίς την επιδίωξη κέρδους.  Ο δικός μας ρόλος ως τοπική αυτοδιοίκηση είναι η εκπαίδευση και η υποστήριξη των εθελοντών πολιτικής προστασίας. Δεν θα αφήσουμε ανεκμετάλλευτο ούτε ένα ευρώ κοινοτικού προγράμματος που στόχο έχει την ενίσχυση των εθελοντών και κατ΄ επέκταση την ενίσχυση της ασφάλειας των πολιτών” δήλωσε ο δήμαρχος Πυλαίας- Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης παραλαμβάνοντας τα κλειδιά του νέου αποκτήματος της πολιτικής προστασίας.