Μια λαμπρή  και συγκινησιακά φορτισμένη τελετή  που έχει εξελιχθεί σε σημαντικό θεσμό με  στιγμές συγκίνησης και ηθικής επιβράβευσης που θα μείνουν αξέχαστες  σε πάνω από 500  φετινούς φοιτητές και φοιτήτριες, νεοεισαχθέντες στις Ανώτατες Σχολές της χώρας καθώς και σε γονείς και εκπαιδευτικούς που κατέκλυσαν την αίθουσα «Λίτσα Φωκίδη» στο δημαρχείο Πανοράματος.
Πολύτιμες  συμβουλές ζωής και προσαρμογής στο πανεπιστημιακό πεδίο της γνώσης και της δράσης έδωσε προς τους νέους ακαδημαϊκούς ο Πρύτανης του ΑΠΘ, Νίκος Παπαϊωάννου που ήταν και ο κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης.
Την παρουσίαση ανέλαβε η εξαιρετική δημοσιογράφος Αλεξάνδρα Χατζηγεωργίου, ενώ έδωσαν το παρών στην εκδήλωση βραβεύοντας τους νέους φοιτητές, ο περιφερειακός  διευθυντής εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας Αλέξης Κόπτσης, ο εντεταλμένος σύμβουλος ηλεκτρονικής διακυβέρνησης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Σωκράτης Δωρής, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι τοπικών φορέων και συλλόγων και πλήθος κόσμου.

«Όλοι οι έπαινοι, όλα τα ΕΥΓΕ και τα ΜΠΡΑΒΟ είναι  φτιαγμένα για την προσπάθεια σας και την επιτυχία σας.
Να θυμάστε πάντοτε τους δασκάλους σας και να τιμάτε τους γονείς σας, τους παππούδες και τις γιαγιάδες σας. Σήμερα μοιράζονται τη δική σας επιτυχία και τα πρόσωπά τους είναι εξίσου λαμπερά με τα δικά σας.
Αγωνιστείτε με πάθος για μια θέση στο βάθρο. Δείξτε τη μικρή Ελλάδα στον μεγάλο κόσμο. Αλλάξτε το πανεπιστήμιο. Προστατέψτε τα ιδρύματα που σπουδάζετε. Γράψτε ιστορία  και όχι τους τοίχους. Κρατείστε τα πανεπιστήμιά σας ανοικτά και κάντε τα σπουδαία με τις επιδόσεις σας. Μη συμβιβαστείτε με το μέτριο και το συνηθισμένο. Αμφισβητείστε αν έτσι νοιώθετε. Καινοτομήσετε και συνεχίστε να στοχεύετε ψηλά, λόγια πατρικά που μοιράστηκα μέσα από την καρδιά μου σαν γονιός με τους νέους μας φοιτητές!»